spin makinada tercihim okuma salina40 olabilir mi?

Konu, 'Makineler' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba arkadaşlar
    Yeni bir spin makina almaya karar verdim ve Okuma.nın Salina 40 modelinde kararsız kaldım. Rica etsem makinayı kullanan arkadaşlar fikir verebilirler mi? Ayrıca Daiwa.nın CY 4000 modelini bilen var mı?
    Teşekkür ediyorum, sağlıcakla kalın.

2. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    ben salina 55 kullaniyorum hafif ve guclu bir makina ama diger takimimdai=ki shimano aernos makinaya mukayase edersem shmano derim aralirndaki fiyat farki 50 tl gibi idi sanirim. birde ben daha cok kullanmadim ama zamanla salinanin uzerindeki o sari kaplama dokuluyor diyorlar..
    salina yerine shimano exage 4000 kafa olabilir.ayni fiyat araliginda her ikiside ..marka saplantim yoktur ama bende spin makina ariyordum ve tercihim shimano symetre'den yana oldu.yani 4000 makina ama salinamdan bile daha guclu gibi...

3. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Öncelikle ilgine teşekkür ederim İbrahim kardeş. Salinayı tercih sebebim metal oluşu, dişlilerle rulmanların kalitesi ve 9 kg. drag gücü olmuştu. Bir de 40.lık olanı 320 gr. Ayrıca 100 tl. ye ( hiç kullanılmamış) bir yerde bulduğum için tereddütte kaldım alıp almamakta. Symetre kaliteli ancak oldukça pahalı bir makina. Verdiğin bilgiler için de ayrıca teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kal.

4. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    salina 65 ve 40 kulanıyorum ben memnunum deviride 40 lık 5.2.1 at çek için gayet uygun geldi makinayada firma garantide baya iddaalı

5. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Murat bey. Makinanın devrini 5,0:1 olarak biliyorum, yanılıyor olabilir miyim? 100 tl fiyat da oldukça uygun sanırım. siz kaça almıştınız ?

6. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sazan
    evet devir 5.0.1 100 tl cok uygun ben pazarlıkla 135 aldım en son

7. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Murat bey. O zaman fiyat da uygun olduğuna göre ve memnunsanız alalım bir köşede dursun :) Rast gele.

8. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sazan
    iyi niyetin için teşekkürler
    100 tl nerden buldun bu makinayı eger bir mahsuru yoksa adresini verebilirmisin
    sağlıcakla kal

9. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Adana' ya gittiğimde av bayilerini dolaşırken tesadüfen, daha önce alışveriş yaptığım bir yerin sahibinin arkadaşı, başka bir malzeme alırken hiç kullanmadığı bu makinayı takas etmiş. O da tanıdık olduğu için 100 tl ye bana verecekti. Alacaktım lakin başka alışverişlerim de olduğu için ertelemiştim. Makinayı açıp inceledim gerçekten kullanılmamış ve herşeyiyle orijinal kutusunda. Kayseri' ye dönüşümde internetten araştırınca fiyat olarak gayet uygun olduğunu gördüm. Kalitesi konusunda da sayenizde tereddütüm kalmadı sayılır. İbrahim(cogito 74) arkadaş üzerindeki sarıların zamanla dökülebileceğini yazmış, onu da makinanın dışına nano koruyucu sprey sıkarak çözerim sanırım.
    Aslında Okumanın yeni çıkan bir modeli var, henüz Cengiz balıkçılık getirmemiş. Makina çok hoşuma gitti. Okuma Trio modeli, yurtdışında da oldukça güzel yorumlar almış lakin Türkiye' ye gelişi Temmuz ayını bulacakmış. O zamana kadar Salinayı kullanabilirim. İlginize tekrar teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın.

10. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

abi sende biliyorsun Makinaın 5,0/1 yada 5,2/1 ,3,9/1 gibi yazması elbette önemli ama birde asıl bakılması gereken 1 turda kaç cm topluyor 40 lık makina için 320 gr gayet iyi bir ağırlık. Benim birde dikkat ettiğim şey makinanın kalama gücü bu 3 özellik (kalama gücü,sarım uzunluğu,ağırlık ) diğer makinalardan kalite olarak ayıran ve makinaya takılan bilya sayısı kadar önemli özellikler.

11. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Çok haklısın Ali kardeşim. Sen de benim gibi ince eleyip sık dokuyorsun. Ama aldığın malzemenin kullanım amacına uygun olup seni yolda bırakmaması için de en doğru olanı yapıyorsun. Salina 40 lık makinanın 1 turda (5,0:1 ) sardığı misina miktarı 71,12 cm. 9 kg. kalama gücü var ki emsallerine göre bence oldukça iyi. 4 adet HPB yani tuzlu suya karşı korumalı, korozyona dayanıklı yüksek kalitede paslanmaz çelik bilyalı rulmanlara ve 1 adet de geri dönüşüm rulmanına sahipmiş. Bilya sayısı bazı makinalarda olduğu gibi 10 15 tane değil belki ama doğru yere konulmuş ve makinayı eline alıp da sarmaya başladığın zaman yeterli olduğunu anlıyorsun zaten.

12. alikemal

Bende sipin makinalara bakıyorum abi, ama öyle makinlar varki insanın içi gidiyor mesela tiwinpower yada stella nın SW modelleri incelediğinde ağırlık desen oldukca iyi tur desen sardığı misinaya baksan 90-100cm (kaçlık olduğuna göre) oldukca hızlı markaya baksan shimano bilya desen hemde paslanmaz bol miktarda kalama 10 kg ama gel gör fiyatları 1,700 YTL insanın bi yandan içi gidiyo aldığını düşününce mutlu oluyo kullanırken düşünüyo birşey oldumuda içi cız ediyo hemde ne cızzzz :D :D

ya şu makina satanlar şu özellikleri bi yazsalar nekadar bilinçli alışveriş yapıcaz ama para kazanmak için denmek için bile olsa birilerine satsam diye böyle bir düzeni tutturmuşlar :( çok kızıyorum

13. alikemal

Özcan abi bu arada makinanın her özelliği araştırmışsın paylaşmışsın teşekkür ederim. Dikkatimi çeken bir nokta var. 1/5,0 devir de 1 turda 71 cm sanki az gibi geldi bana benim bildiğim 80cm ve üzeri uygun diye biliyorum özellikle çaparide kullanılan surf makinlar 80 cm, kullanırkenavlağa göre tarzınıza göre sarım hıznızı ayarlıyorsunuz.

Ayrıca hızlıyı yavaşlatmak pek zor değil hatta konforlu bile gelir. Ama yavaşı hızlandırmak hem yorucu hemde av zevkini bozar. tekneyle sıyırtı çekenler yada bot arkası rapala yüzdürenler 80cm den fazla yol alıyorlar

Benim düşüncem bunlar abi ,ama diğer özelikleri hiçte fena değil

14. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Alikemal 1700 büyük para, daha hesaplıları var, shimano değil ama idare eder, :eek: :eek: :eek:

3 ay sonra bile deniz suyundan çıkarıldığında çalışabilme özelliğine sahip :eek: :eek: :eek:

%100 el yapımı

15. alikemal

Murat abi doğrudur ne makinlar var diyorsun ama bana 1700 bile pahalı geliyor. tabi 3ay bile paslanmama gibi reklamsı :D sözler yerine garanti kağıdında görmeyi yiğelerim :D eee birde sadece garanti yetmiyor ülkemizde bol yedek parçası ve servislik görevini eksiksiz yerine getirecek disbiritör olmalı

Bide %100 el yapımı çok komik geliyor rulmanlarınıda elle dizmişler :D özellikle japon bilyayı

16. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Bu van staal marka makineleri bir incele derim, şaşıracaksın :)

17. modena

modena

abi van staal lar nasıl hesaplı oluyor...çok pahalı değil mi abi onlar...:confused:

18. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    stellanın 1700 TL olduğundan yola çıkarsak, van staal'ın deniz içinde bile çalışabilen güzel bir spin makinesinin 700 dolar olması hesaplı bence, ya sence? :D

19. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    bence de değil abi, bütçeyi aştıktan sonra ister 1000TL ister 3000TL olsun hesaplı denemez. :)

20. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Yapma Yekta kelepir amaaaa :D :D ,

ne geldi aklıma yıllar önce dragos'ta bir devasa villanın ( bahçesinde yarı olimpik havuz ve 7 arabalık garajı vardı ), bir işini yapmıştım, çıkışta adam paramı öderken bak uşağım bu evi yeni yaptım, eskisi bunun yarısı kadar var satacağım dedi, bende eeeeeeeeee demişim gayri ihtiyari, adam aklında bulunsun kelepir vereceğim deyince, yahu acaba arabayı satsam, birikmişleri toplasam , 3-5 te borç yapsam alabilir miyim kelepir evi diye bir kaç saniyeliğine düşünmüştüm, peki dedim, aklımızdabulunsun , ne kadar?? adam 5 milyon dolara verecem valla, ucuz ucuz demişti.

:D :D :D :D nereden geldi aklıma şimdi :p ,

Kardeş nasıl oldun? iyice misin biraz?