Spin makinama örgü misina sarmak istiyorum yardıma ihtiyacım var

Konu, 'Misinalar' kısmında yvuz98 tarafından paylaşıldı.

  1. yvuz98

    yvuz98 Yavuz

    Yaş:
    30
    Mesajlar:
    149
    Şehir:
    Antalya
    Favori Makine:
    Sheakspeare Firebird 070, Daiwa Megaforce 4000
    En İyi Avı:
    1,5 kilo levrek
    Merhabalar, oncelikle butun balikci dostlarimin kurban bayrami mubarek olsun simdiden :) Benim spin(at-cek) makinam Cormoran Corcast 3000, uzerinde 24 mm lik berkley trilene sarili su an. Ama gerek dayaniklilik gerek uzaga atis icin örgü sarmak istiyorum.Makinam 25 mm den 200 mt aliyor, ama benim piyasada gozlemlediklerim sonucunda orguler genelde 100 150 mt satiliyor tabi 300 satilanlar da fiyatta beni aşıyor. Acaba ipler monodan daha mi cok yer kapliyor da o yuzden mi 100 150 mt satiliyor genelde? Beni bu konuda bir aydinlatirsaniz sevinirim, tesekkurler :)
     
  2. Gülistan

    Gülistan İbrahim Gülistan

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    124
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    savegear
    Favori Makine:
    daiwa
    Genelde ipler pahalı olduğundan alta dolgu Mono misina sonra ip misina sarılıyor 100_150 mt ondan dolayı sıkıntı yapmayin
     
  3. yvuz98

    yvuz98 Yavuz

    Yaş:
    30
    Mesajlar:
    149
    Şehir:
    Antalya
    Favori Makine:
    Sheakspeare Firebird 070, Daiwa Megaforce 4000
    En İyi Avı:
    1,5 kilo levrek
    Anladım çok teşekkürler, spinde kaçlık bir örgü misina önerirsiniz?
     
  4. HastaRuH

    HastaRuH Erkan

    Mesajlar:
    1.243
    Şehir:
    Tekirdağ
    En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    0,14-0,20 arası bence ideali 0,16 ama daha büyük hedeflerin varsa 0,18 sar daha kalını mesafeyi azaltır.
    0,14 ün altını genelde LRF de tercih ediliyor.
     
  5. yvuz98

    yvuz98 Yavuz

    Yaş:
    30
    Mesajlar:
    149
    Şehir:
    Antalya
    Favori Makine:
    Sheakspeare Firebird 070, Daiwa Megaforce 4000
    En İyi Avı:
    1,5 kilo levrek
    Teşekkür ederim 0,18 bana ideal gibi gorunuyor. Rastgele :)
     
  6. CarpHunter58

    CarpHunter58 Mustafa

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    100
    Şehir:
    Düzce/Akçakoca
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın
  7. zaad

    zaad ZAFER

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    187
    Şehir:
    ANTALYA-KONYA
    Naylon misinaların her markada ölçüsü standart ama İp misinaların ölçü değerleri kendi içinde tutarsız. 0.18 ip misina dediğiniz ölçünce 0.18 mm çıkmaz genelde. Görerek almanız ya da belli bir markaya odaklanmanızda fayda var.
     
  8. adx

    adx Adil

    Mesajlar:
    414
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Örgü misina alırken kalınlığından önce çekerine bakmak gerekir. En azından dünya öyle bakıyor ve bazen ipin kalınlığını öğrenmek de çok zor olabiliyor. Üzerine hiç yazmayabilirler bile!

    Ben Boğaz'da surf makinede genelde 12-15 libre arası kullanıyorum; kaliteli bir ipse 20 librelik kullanıyorum. İnceliğe Boğaz'da çok önem veriyorum, çünkü Boğaz'da surf kamışla çalışırken atış erimi çok önem kazanıyor; o yüzden ekonomik ve ince ip bulduğumda 12 librenin altına da inebilirim.

    Bir libre=453 gramdır, yarım kilo olarak düşünebilirsin.

    Önemli olan ipin libre değeridir, 20 librelik ip kaliteliyse zaten prüzsüz ve incedir. Örneğin YGK marka ipin 20 libreliği yeterince incedir. İp kaliteli değilse genellikle daha kalındır ve dolayısıyla atış erimi düşüktür.

    Spinde 0.13 mm / 8kg çekerli misina kullandım. Farklı bir marka ve çekeri YGK'dan daha düşük olduğu halde bu ip daha kalındı.

    Bence sen de 15 libre yani 7-8 kg çekerinde bir ip bak; bunların içinde en incesi hangisi görünüyorsa (fiyat artacaktır) onu almaya çalış.

    İpi kısa almak bazen tasarruf gibi görünür, ama ip bir kaç kez kesilir ve elinizde mesela 70-80 metre kalırsa o 70-80 metreye yazık olur, sizi çok rahatsız eder, daha dolgu misina devreye girmeden önce dolgu misinaya attığınız düğüm ipin çıkışında sorun çıkartmaya başlar, sonunda da değiştirirsiniz. O yüzden ipi 100-110 metrenin altına en geç inecek şekilde uzun almakta yarar var.

    Örneğin Boğaz'da ipin kesilmesi çok sık olur; ya da bol ilişkenli meralarda aynı sorun ortaya çıkar.

    Sorunlar ve çözümler bunlar, bundan sonrası bizim bütçemize ve tercihlerimize kalmıştır, herkes kendine göre bir denge bulur; yanlış-doğru meselesinden çok bir tercih meselesi vardır.
     
  9. yvuz98

    yvuz98 Yavuz

    Yaş:
    30
    Mesajlar:
    149
    Şehir:
    Antalya
    Favori Makine:
    Sheakspeare Firebird 070, Daiwa Megaforce 4000
    En İyi Avı:
    1,5 kilo levrek
    Verdigin bu guzel bilgiler icin cok tesekkurler Adil abi :)
    Rastgelsin...