Şu an 4000'lik exage kullanıyorum ve memnunum.daha önceden DAM kullanıyordum artık onu tamamen kenara kaldırdım.Daha önceden catana da kullanmıştım.Ama exage gerçekten iyi bir makine.Çok rahat ve güven verici.
Merhaba Onur kardeş. Konuyu baştan sona okudum. Shimano makinalar üzerinde yoğunlaşmışsın sanırım. Ben de spin makina arayışı içerisindeydim. Farklı seçeneklere bakıyordum hem denizde hem de tatlı suda kullanmak üzere. Shimanonun bahsi geçen tüm modellerini inceledim. Sonunda Okuma Salina SA40 modelini aldım. Piyasa fiyatı 140-150 tl arası. Alır almaz ilk işim makinayı söküp incelemek oldu. Bunu her aldığım makinada mutlaka yaparım. Tek kelimeyle adamlar gerçekten evladiyelik makina yapmışlar. Emsalleri piyasada çok üstünde fiyatlarla satılıyor. Rahatlıkla tavsiye edebileceğim bir makina, sen de bir incele istersen. Rast gele.
Üstadım balığa yeni başlıyorum. Markapon kampanyası ile EXAGE'yi çok uygun fiyata aldım. Aslında bu makinenin henüz hak etmiyorum. Daha öğrenecek çok şeyim var.. Soracağım şey bazen misina sanırım biraz boş kalıp da sarma hareketi yaparsan misina makaranın altına kaçıyor. Hatta devam edersem inatlaşıp, dişlilere sarılıyor. Hatta bir daha yaparsa resmini çekip koyacağım buraya. Acaba bu benim deneyimsiz olmamdanmı yoksa...?
Tolga kardesim merhaba. Oncelikle tercihin acısından tebrik ederim sizi. 4X4 bir secim olmus. Oncelikli spin kullanımlı olsa da zaman zaman sorf ve beklemeli avlarda da cok rahatlıkla kullanabilecegin bir makina. Oncelikli olarak misinanı sıkı olarak sarman gerekir; makarasının dolmasına 1 mm. kalacak sekilde. Gevsek sarım ve misinayı tasırma seviyesine kadar sarmıssanız, bahsettiginiz sorunlarla karsılasmanız, kuvvetle muhtemeldir. En guzel etkinliklerde, zevkle kullanmanız dileklerimle.
Merhaba Tevfik Abi, Yaşlıca bir abi makarama bakıp, "bu ne yaa sana fazladan misinamı satmaya çalışmışlar, fazla sarmışlar!" dedi Misinayı başka bir yerden ayrıca aldım. Saran mağaza yetkilisiniz bir günahı olmayabilir. Çünkü adam keşke 6000 ve üstü modellerinden seçseydin. Boğazda av için uzun misinaya ihtiyacın olacak demişti. Belki beni kurtarmak için köküne kadar sarmıştır.Birgün kayık ile açılırsam gamını almak için suya bırakacağım. O sırada bir uzunluğuna bakıp keserim belki fazlasını. Makina teknik verileri; 0,25mm-260m / 0,30mm-180m / 0,35mm-130m / 0,40mm-100m" diyor. Benim Sufix misina 0.28mm. Hemen hemen 220m sarılmış olmalı. Benim hedefim Pendik sahilinde istavrit, mezgit vs. ve kefal. Boğazda ise mevsimine göre ne çıkarsa (palamut ve levrek..) Kamışımın herkes çok yanlış olduğunu söylüyor. Ağır diyorlar. Pendik sahilinde en fazla 40-50gr atılıyor diye sonuca vardım araştırınca. Oysa boğazda 100-200gr atıyordu arkadaşlar. Tatil dönüşü bir tane hafif aksiyonlu seçeceğim. Şimdilik bununla idare edeceğim. (ALBASTAR Teleskobik 400cm 100-200gr atarlı Leader 3233 modeli)
Dedigim gibi, bahsettigin o yaslı amca dedigin kiside aynı teshisi koymus. hal boyle olunca da, misina klavuzunu actıgın zaman misinada bosalma soz konusu oluyor. kamısı da yukarı dogru tutunca bu bosalma geri dogru akıyor ve can sıkıcı sorun olusturuyor. Elinizde ki FC modelinin, RC arkadan kalama modeli bende de var. Makinanızın arka yan tarafında ki Shimano metal etiketinin altında yaglama deligi oldugu soylendi. Henuz acıp bakma geregi duymadım.2-3-sene sonra bakar ve gercekte yaglama deligi oradaysa, o delikten yaglama yaparım. Sizinde bu konuda bilginiz olsun. Aslında satıcı sizin o bolge avları icin guzel oneri yapmıs. '' Keske 6000 ligini alsaydın '' diye. Su an benimde onumde ki hedefler arasında 6000 lik modeli var. Misina icin hic beklemeyin derim. Bos bir makaraya elinle o misinayı geri sar. Daha sonra,kamısa baglı olarak tekrar sıkı olarak sarmaya basla. Sararken, bir eline bez alarak ve misinayı da bu bez arasından, elinle sıkarak kolaylıkla sarabilirsin. Yada bir ikinci kisi misinayı bezle sıkı olarak tutarak da yardımcı olabilir. Kolay gelsin ve makinan tekrar hayırlı olsun.
Boğaz oltacılığı başkadır bence Albastar boshporus al alacaksın 150 gr üstü ağırlıklarda gerçekten güzel çalışan bir olta kamışı lakin aynı makineyi boğazda kullanamazsın hadi kullanırsında akıntının düşük oldu maximum 150 gr kurşun kullanılıp uzağa atılmadığı zamanlarda etkili olur. Boğazda at çek yapacaksan eğer ryobi surf makineler var onlara bakabilirsin ama düşük devirli bir surf makine ile çok daha rahat çalışırsın.
Misina gam yapmadı ama kayığa çıkmışken bi denerim demiştim. Tamam evde de o şekilde bir bakarım. Daha kötü hale getirmeyeyim de Yağ deliğini içinden çıkan kağıtta okudum bende. Ama yerini dökümanda görememiştim. Dediğiniz yere bakacağım. Teşekkürler iyi dileklerin için abi. Umarım sizde ilk fırsatta 6000liğini alırsınız. Ben olayın çok üzerine düşmedim. Neden? Çünkü Boğaz, Şile,Ağva,Pendik gibi kayalık yada kumsal sahiller ve kayık üzerinden avlanmak istiyorum. Bunları hepsi için tek bir makine tipi olmaz diyerek her hangi bir iyi makine aldım. Şu an bu makine pendik sahiline sanırım uygun. Birde uygun bir 30-80gr gibi kamış alırsam akşamları istavrit-mezgite falan çıkar işimi görürüm diye hayal kuruyorum. Sizce?? Sonra boğaza ayrı makina ve bu kamışla idare ederim. Birde ileride boğaza tam uyumlu kamış aldımmı tamamdır. Hatta parçalı kamış alırım. Hafif ve sağlam olsun diye. Arka koltuğa atıp giderim... Neden uymadığı açıklayabilirmisiniz ustam? İyice bir öğrenelim şu işi. Makina 0.30luk misinayı 180metre alabiliyor. Eğer double strength tarzı kuvvetli bir misina alırsam, yani çekeri yüksek olan, 180metre kurtarmazmı beni?
Misina tercihin icin; http://www.avmarketi.com/asp/product/12506/0-35-MM-TRABUCCO-T-FORCE-SUPER-SOFT-200-MT Kamıs tercihin icin, 40-90 Gr. veya 80-150 Gr. Boy secenekleri 300-380 Cm.Arası, fiyat 40 Tl. civarı. http://www.cengizbalikcilik.com.tr/asp/group/20/LINEAEFFE-TELESKOPIK-KARBON-KAMISLAR
0.35lik misina 130metre sarılabiliyor makinama. Ne tür meralarda kullanabilirim bu mesafede acaba? Allaroundu seçmiştim İSTOÇ'a giderken aslında. Ama gidip de satıcılarla çok konuşunca kafam bir hayli karıştı
60 m. atsan kalır geriye 70 m. 100 m.Atsan kalır 30 m. Sıkıntı olmaz. Zaten bir muddet sonra, kurt iyice isleyınce icine, nasıl oldugunu anlamadan, 6000 lik makinan cantana girer.hihi hihi Kamıs secenegini de fiyat, kalite ve performans acısından verdim size; bir on bilgi olarak. Araban saglam olsun, lastikler her zaman degistirilebilir mantıgındayım. Ama dogru, ama yanlıs. İyi dileklerimle.