Spin Makine Yardım!!

Konu, 'Makineler' kısmında moukijin tarafından paylaşıldı.

?

Aşağıdakilerden hangisini almalıyım ?

Anketin kapanma tarihi 18 Nisan 2013.
  1. Shimano Sedona 4000 FD

23,1%
  2. Shimano Sedona 2500 FD

7,7%
  3. Penn Fierce 3000

15,4%
  4. Diğer? Bİldirirseniz sevinirim

53,8%
  1. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Muzaffer üstad değilim ama bu makina ve rulman konularına fazla merak saldım diyelim.

özelden yazdım makinaları incelersin. hayırlı olsun, rastgele.

2. moukijin

moukijin Muzaffer

çok teşekkür ederim :)

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Daiwa Crossfire X2500 (kullanisli, hesapli)

Shimano Sahara 3000 FD (hafif, yuksek devirli ve ARB kafa)

Daiwa Exceler X3000 (hafif, gosterisli ve CRBB rulmanli)

Shimano Sienna 4000 FD (orta karar, kullanisli)

Daiwa Regal XIA 4000 (10+1 rulmanli, saglam)

Bunlar benim evladim... hepsini de severim, birini digerinden ayirmam. Fakat dersen ki "issiz bir adaya dustun, sadece birini yanina alacaksin, hangisini alirsin?" :) Cevap SAHARA...

4. çapari

çapari

Favori Kamış:
    olta,çapari
    En İyi Avı:
    10 kilo istavrit(daha yeniyken ikinci defa balığa çıktığımda :) )
    Herkes herkesin fikrine saygı duymalı.Bence shimanodur üstüne tanımam.Sence daiwadır:).Markaların sahipleriymiş gibi savunmaya geçmenin anlamı yok herkeze saygılar..

5. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    bu konu benim içinde faydalı oldu, yine ibrahim abi ve roy abinin tecrübeleri ve bilgileri beni kararsızlığa itti.

okuma v-system 300cm yaklaşık 250 gram ağırlğında kamışım var, levrek için almak istiyorum hiç tutamamış olsamda denemeye devam. benim istediklerim, uzağa atmak için kafasın mümkün mertebe büyük olmalı. yedek kafa olmalı maksimum 300 gram ağırlık,

düşündüğüm modeller
    shimano exage 3000 sfc
    okuma trio 30/40s

okuduklarımdan sonra ise; fiyatları ağırlıkları hepsi birbirine yakın. zannedersem birtek exage 3000sfc yedek kafa var.

shimano exage 3000 sfc 5.2:1 devir, 4+1 bilyeli, 265 gram yaklaşık 175.tl
    http://www.avmarketi.com/asp/product/19078/Shimano-Exage-3000-SFC-4XSSS-1-BB-Spinning-Makine

shimano sahara 3000 fd 6.2 devir, 3+1 rulman 6.8kg drag 274 gram yaklaşık 200.tl
    http://www.spotbalik.com.tr/SAHARA-3000-FD-31-BB,PR-35149.html

daiwa execeler 3000 ha 5.2 devir 3+1 rulman drag gücünü anlayamadım yaklaşık 300 gram ağırlında
    http://www.ebay.com/itm/310589004813?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

6. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Shimano nexave 2500 FB..

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tam kesin bilgiyi daiwa 2013 katalogundan alabilirsin. 6kg oldugunu zannediyorum. Tabi kaloma ya su girdi, kum kaçti, cani istemedi misina birakmadi dertleri istemiyorsan orada yazanin da kg olarak pek bir kiymeti yok. Yeterki yerinde ve düzgün çalissin.
    Ben exeller veya üzeri kalitede bir spin makine kullanmiyorum. Muhtelif marka 2500-4000lik makineleri pert ettikten sonra daiwanin alt seviye ürünü sweepfire almistim. Koldaki bosluk ve yedek kafa olmamasi hariç tatmin olarak kullandim. Hala da kullaniyorum.
    Bu sene aldigim yeni procaster A modeli ise bir exeler x s z veya caldia ile çok ufak farkliliklari var. En büyük fark kasa ve rotor materyeli farkliligi. Rotor exeler ile ayni iken kasa farkli materyel. Caldia ile ise her ikisi de farkli. Bu durum makineler arasi agirlik farkina sebep oluyor. Diger farklari ise crbb rulman ve sayilari, kol ve topuz sekilleri olusturuyor. Caldiada galiba abs makarada extra olarak salinimi kolaylastiran bir tabaka vardi. 100-120gr agirlik farkini sineye çekerek bir exeler z veya caldia x yerine procaster A aldim. Av seklim ve zaman araligim bu farki absorbe etmeye müsait. Caldi ve exeler z 'deki ayni kaloma ve pickup aksami varken 3-4 kati para ödemek bana mantikli gelmedi. Magazada deneyip görüp netten siparis ettim. Vietnam imalati.

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Hakan kardeşim, bahsettiğiniz gibi Exage haricinde diğerlerinde yedek makara maalesef yok. Yedek makara avantajı her zaman yeğdir. Değişik alternatifte 2 çeşit misina kullanımı avantajı verir ki, bu da 2. bir makina demek gibidir.:confused: :confused:

Trio serilerinde zaman zaman olumsuz görüşler yazıldığını gördüm. Kullanmadığım için kesin bir şey deme şansım yok.:confused: :confused: Kullanıcı yorumlarıdır.:confused: :confused:

Exagede 3000 SFC terciihinizin özel bir nedeni yoksa, 2500 FC gibi düşünün derim. Ağırlık, devir, rulman vs. gibi tüm özellikler eş değer olmakla birlikte, 25 - 30 m. Gibi fazla misina sarımı vardır.

9. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Kiymetli dostum, ben tecrubeli degilim bu islerde. Roy gibi, Tevfik agabey gibi tecrubeli avcilardan ogrendiklerimle ve biraz da merakimla edindigim fikir ve aldigim kararlar dogrultusunda bir envantere sahip oldum sadece.

300 cm spin kamis icin cok uzun olur gibi, rahat kullanim icin daha kisa olabilir (240 - 270 cm gibi). At-cekte kamisin uzun olmasi uzaga atis saglamaya fazlaca yaramiyor. Takimin hafifligi daha onemli, haliyle makara hafif olmali ki saatlerce atip cekebilesin.

Sahara al Sahara... :D :thumb: :p hihi

10. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    roy abi merhba, benim için ağırlık ve yedek makara bu kez ön planda,

mitchell armada pro 6500 makina ile ben şuan idare ediyorum. biliyorsunuzki armada pro 5000 lik makina ebadında, boğazda hem istavrit sarıkanat hemde spinde kullanıyorum. ağırlığı 500 gram. boğazda ağırlık olayına alışığım 500 gram kamış 700 gram makina 250 gram kurşun herhafta 1400/1500 gram ortalamayla çalışıyoruz. spinde ağır oluyor demek istemiyorum ama zaten ağır daha iyisi olsun istiyorum. o nedenle shimano exage yada daiwa execeler. daiwanın yedek kafası olsaydı +özellikleri ile beni cezbetmişti hiç düşünmeden alacaktım.

11. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tevfik abi merhaba,
    makina alamya yeni karar verdim henüz ürünleri birebir incelemedim. bu nedenle sadece netten teknik özelliklerine göre seçenek oluşturdum ve bu konudaki diğer bilgiler fikirlerimin netleşmesinde bazı ürünleri kafamdan silmeme yardımcı oldu.

shimano exage nin yedek makarası olması çok büyük avantaj. exage 3000sfc yi istememdeki maksat ağırlıklarının aynı olması ve birazdaha büyük olduğunu düşündüğüm içindi. özel bir nedeni yok ama şöyle düşünüyorum.
    3000-4000 lik makina alırsam. yem daha ileri atmamda ufakta olsa faydası olur hem yarın öbürgün belki istavrit içinde kullanılabilir diye düşündüm.

12. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ibrahim abi merhaba, kamış uzunluğunu avlandığımı meraya ve tavsiyeye göre yaptım. 270 de alabilirdim ama 300cm yi aldık birkere,

liman gibi yerlerde kullabilmek, karadeniz, şilede dalgaları geçebilmek ve azda olsa uzun erim avantajı sağladığı için uzun olan kamışı tercih ettim.

boğazda biraz alışkanlığımız var, ağır takımlara alıştık, boğazda kullandığım ve spinde hedeflediğim ağırlık 1/3 olduğu için rahat hareket ediyorum.

sharaya gelince tavsileriniz için teşekkür ederim ama, yedek makarası olmadığı için exage gönlüme yattı sadece daiwa execeleri merak etmeye başladım. ceyhun abi nin verdiği bilgiler gözardı edilmemesi gereken özellikler.

teşekkürler

13. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ceyhun abi merhaba, exceler exc3000ha tam aradığım özelliklerde bir makina, tavsiye güzel oldu, bahsettiğiniz özellikler kalitesini tartışılmaz hale getiriyor. yedek kafası olmaması büyük bir dezavantaj, umarım kısa zamanda elinize ulaşır ilk yorumları merak ediyorum.

neden 4000 lik siparişi verdiğiniz farklı bir amaç içinde kullnacakmısınız.

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    3000 lik olan seri, 2500 lükten daha büyük değildir. Aynı kasadır. Dediğim gibi, 2500 lük olan model kapasite olarak 3000 liğe kıyasla daha büyüktür. 4000 lik düşünürseniz bu seride, hem spin, hem de hafif beklemeli için daha uygun olacaktır.

Her ne alırsanız alın, güzel günlerde kullanın.

15. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Amacım hem hafif spinde (10-40gr) hemde kıyıdan 100gr atarlı spin kamış ile hafif jig avında kullanmak(shore jigging).

http://www.avmarketi.com/asp/product/152048/Lineaeffe-Hellraiser-Spinning-300cm-Kamis-Up-to-100