Spin olta ile Rapala nın Maksimum Savurma Mesafesi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında dragonX tarafından paylaşıldı.

1. akvaryumlove

akvaryumlove murat

valla 20 gr lık sahteyle 30-35 atıyorum 2.4 kamışla
    bana yetiyor

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Selçuk

Kullanılan sahtenin ağırlığı ve elbette aerodinamik yapısı uygun olmalı,kamışın atar değerlerinin arasında kalmalıdır ilk önce.

Sonrasında kamışın boyuda uzun olmalıdır.3 metre ve az üstü ile dsaha uzağa atmak mümkün olacaktır.

Elbette misinanız çok ince kaliteli olmalıdır.

Böylesine atışlarda hem uzağa ve hemde sağlamlığı düşünerek,sanırım 4 sene öncesinde ilk defa Albada 0,06 değerde ip misina bulduğumda çok sevinmiş,hemen edinmiş avlarımda kullanmaya başlamış ve en uzağa erebilmiştim.
    O zamanlar bunu konularımda birkaç kere yazmıştım,hatta ambalajının resimlerini dahi yollamıştım.

Sanırım adıda Berkley Fireline crytaldı ve rengide beyazdı.

Ancak düğümde çok dayanıksız olduğundan çareyi çift palomar düğümle bir miktar bulabilmiş,düğümü sıktıktan sonra,uzun tuttuğum boş ucu,sağlı,sollu ilmiklerle destekleyip,mümkün olduğunda düğüm noktasına gücün az aksetmesinisağlayarak istediğim neticeyi elde etmiştim.

2003 tarihinde o zamanlar resmiçekilmemiş olduğundan belgelenmiş en iri Abanticusu yakaladığımda kullamdığım normal misinanın kalılığı ise 0,16 mm idi.

Buda konularım dahilindedir,isternirse bulur yayımlarım.

Bugün lerde ise 0,10 mm kalınlığında Savagear Adrenaline ip kullanmaktayım.

Sanırım atış mesafem 50 metre civarlarındadır.

Ancak avcılar bilmelidirki spin konusu balıklardan levrek iyice yakın kıyı balığıdır.

Bu bakımdan dikine olabildiğince uzağa sahte indirmek bir yerde gereksiz olup,çekişte balık suyuna sadece kıyıya 20-25 metre sonra varır ve bu bakımdan bir okadarda boşuna uzağa atmış sayılırsınız.

Ancak suya bir miktar giripte olabildiğince karaya parelel ve uzağa atmak,işte o zaman uzağa atmanın avantajını sağlar.

Benim uzağa atmada en netice aldığım sahte,gagasız ince yapılı 11,5 cm uzunluğu ve 16 gr ağırlığıyla Duo'nun Bay uf Manic sahtesidir.Bunun 9 cm boyuylada hayli uzun atışlar yapabilmekteyim.

SEVGİLER

3. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana

Bahsettiğiniz misina berkley wiplesh sanırım Vedat abi.

4. dragonX

dragonX selcuk

İlgin ve de tecrübeni paylaştığın için Teşekkürler Vedat Abi...