spin takimin ucundaki kamyon

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam baliavi.net'in degerli sakinleri;

bastan söyliyim resim yok balik yok :) bugün basimdan geçen mücadelenin heyecanini sizinle paylasmak istiyorum.

yilbasi üstü bizim sektörde sezon degisimidir. o yuzden isler durgun. yilbasindan sonra anca rayina girer. saat 15.30 gibi atölyeden çikip hemen 500-600 metre ilerdeki avlagima vardim. birkaç gündür yagan saganak yagmurlar suyu oldukca bulandirmis. akinti artmis, çamurumsu bir görüntüsü var.
    haftasonu yeni silikonlar almistim. sawamura marka 12.5cm civari shad tipi simli fosforlu yesile kaçan esnek silikonlar ( no20 ). hadi bunlari deniyeyim diyerekten 14gr jigheade taktim bir tane, trolling'e basladim.

ilk yarim saat bir hareketlilik yok. bol bol sazlik ve yosun temizliyorum. ilerde 3-5 tane tekne var. irice tekneler. arada yarim metre kiyiya paralel bosluk ve her iki tekne arasinda 2-2.5metre mesafe var. bari dedim oraya gideyim de hazir suda saglam akinti varken belki gemilerin altina yerlesenlerden "silikon olsa da yesek" diye düsünen vardir.
    pek bi derinlik yok, olsa olsa 1.5-2metre.

indirip kaldiriyorum ilerleyerek. tam ikinci tekneyi bitirmek üzereyken zink dedi kaldi silikon.... ahanda dibe taktik :mad: :mad: :mad:

o ne :eek: kaloma aldi basini gidiyor. ama nasil gidiyor, dibe takinca iliskene iyi oturmasin diye yumusak bir ayarda birakmistim. ya Allah dedim el freni ile makarayi hafiften bloke edip tasmaladim. üff o ne yahu.. irice birsey bu... 2.40 kamisin ucunda kamyon var sanki. kalomanin ayarini sertce bir ayara alip mücadeleye basladim. baligin her kafasinda kamis ikiye bükülüyor. 3 metre topluyorum 5 metre kalomadan aliyor. kesin yayin bu. baligin vurdugu nokta karsiki termik santralin sicak suyu bosalttigi noktanin karsisina denk geliyor. kisin bu noktalarda suyun isisinin daha sicak olmasi baliklari bu noktaya topluyor denilmisti. balik kafa attikca ben ho$t ho$t diyorum :D iki geminin arasinda 2.5metrelik bir cephede kalakaldim.

birden bire Serdar abinin (skoylu) yayini tasmalayinca misinaya anahtarla falan sürtersen o ses yayini sakinlestirir uyutur, rahatca çekersin gibisinden birsey söyledigini hatirladim. iyide cebimde anahtar yok :p benim araba kartli :) atölyenin anahtarlarini da arabada biraktim. sirtimdaki çantanin ön tarafindan binbir güçlükle kargaburunu çikarttim. bir sorun daha var, misina denmisti ama makinada örgü sarili :D olsun ben yine de sürteyim :cool:

I-Ih olmadi, dellendi balik :D :D yine basladi sert kafalar ve kaloma viziltisi.

assaga kisma dogru inmeye basladi balik. iki seçenek gördüm önümde. ya kalomayi biraz daha sertlestirip baligi çekmeyi deniycem, veya dualar esliginde sagimdaki teknenin pervanesine vs takilmadan, teknenin biyerine sürtmeden ordan kurtarmayi deniycem. ikinci seçenek hosuma gitmedi zira misina tekneye sürtmeye basladi bile, asildim kamisa.

oo geliyor balik kafa vuruslari esliginde mrsparkle saldigim örgünün yarisini topladim. kamis resmen ikiye katlandi kirildi kirilacak.

ha gayret bre az kaldi..

TIK.

patladi idk banghead banghead

ne 0.33 florocarbon berkley vanish ile 0.16 sufix örgünün ortasina attigim albriht dügümü, ne jigheade attigim çift kat firdöndü dügümü... 1.5 kulaç vanish tam ortadan patlamis.

baligin tattirdigi malubiyet duygusu ile oturup bir sigara tüttürdüm. baligi kaçirmamin sebeplerini irdeledim. alanin dar olmasi istedigim gibi baligi yoramamama ve aceleci davranmam da misinayi patlatmaya sebep oldu. demek ki daha sabirli davranmak gerekiyor gibi bir sonuca vardim. sonra topladim takimi atölyeye gittim.

bugun balik kazandi ( yayindi kesin ). avladi beni :) saglik olsun, balikla yasadigim 8-10 dakikalik zaman dilimi unutulmayacak anlar yasatti bana.

silikonun ismi, cinsi, resmi assagidadir. 20 numarali renk kodu.

http://www.pecheur.com/achat-leurre-souple-sawamura-one-up-shad-125mm-pack-de-6-48702.html:D :D

2. arkadas

arkadas ibrahim

yazik olmus beya

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    saglik olsun :) her malubiyet bir tecrübe ( galibiyet de tecrübe de avunuyoruz iste )

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    içim gitti yahu... Yayın dümdüz gitmeye çalışır kafasının dikine,sallantılı hissedersin kamışta.Çok sert kafa atmaz,döndürdüğünde atar sonra tekrar aksi yöne yüzmeye çalışır,zeminden gider,yukarı çıkmaya karşı mücadele eder.En büyük mücadeleyi tam suyun üzerine çıkarırken yapar(yeterince yorulmadıysa)

Tatlısuda büyük balık yakalayacaksan,kalın takım kullan(o.30-40 örgü),su genellikle bulanık olduğundan fc falan gereksiz varyete(pırıl pırıl su ise iş başka tabi) .
    Şu yayınlara,5/0 -6/0 tek iğne,akıntıya göre gezer kurşunlu ve muhtelif yemli(merana göre mesela bütün hindi ciğeri,yüreği,kışın hamsi türü balık vs.) bir takım at Roy.Hırs yaptım vallahi buradan...

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ellerine sağlık Roy, çok keyif aldım. :)

Avın her anı gözümde canlandı, teknelerin arasında sanki ben vardım.

Birde imrendim işyerine 500-600 metre mesafede avlak. :D (on numara)

Bu sefer o kazanmış ama bi daha "silikon olsada yesek" :D:D:D diyen bir balık olursa daha dişli bir Roy'la karşılaşacak belli. :)

Nice güzel, heyecanlı avların olsun. (nokta tarifi yapma Roy, bizim bohçacılara belli olmaz :D)

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Roy, balığı alamasan da mücadele ve heyecanı yeter.. ben bile okurken heyecan yaptım :D

7. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    roy abi merhaba,

türkiyede cok yaygın tonaj aşımı sizin oralardada var galiba, istehap haddin fazla yük almasaydı o kamyon çevirmede çekerde sağa ama birdahakine inşallah,

keyif li bir anlatım, elinize sağlık,

8. O balığı çıkarmak için sadece ustalık yetmez. İşlerin yolunda şansının yaver de gitmesi gerekiyordu. Ama mücadeleyi 8-10 dakika sürdürebilmiş olmak bile unutulmaz bir anı haline getirmiştir. Ben seni tebrik etmek istiyorum.:)

Balığın kaçtığına değil de, kerrelerce yeniden denemeden duramayacağın için üzülüyorum sana :D

9. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Zevkini almışsın ama senin adına da üzüldüm gerçekten. İşte bundan dolayı fc kullanmıyorum...

10. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Teknelerden birini yakalamadın dimi :) Ben bir kere dalgıç yakalamıştım .. Adamın kıyafeti ciddi yırtılmıştı nasıl bir hışımla asıldıysam :)
    Sabır lazımmış gerçekten . Dalgıcı yorup kıyılattığımı düşünsene.

Ama keyifli olmuştur , balığın arkasından el sallasanda.

11. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    guzel av olmus. adrenalin seviyesi yuksek olmus. ben de gecen yil yaklasik 1 metrelik bir turna ile bogusmustum. son 5 dakikayi hatirlamiyorum. kiyidan geri geri 30 metre gitmisim :)
    sonucta yayinin yeri belli ikinci rounda daha hazirlikli gidip rovansi alirsin umarim :))))

12. Beyazzmavi

Beyazzmavi Ferhat

Favori Kamış:
    Shimano Surf Leader Bx..
    Favori Makine:
    Shimano Stella 8000pg...
    Misinayı patlatınca şöyle bir çevrene baktın mı. ?
    İnsan destek olacak birisini arıyor. :)

O anı yaşamak yeter dostum.
    Heyecan için tebrik ederim. :)

13. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Roy abi epey heyecan yaşamışsın buna şükür :) hedef balığın yayın ise fluorocarbon leadere pek ihtiyacın yok bence.. sar 0.30 örgü misinayı bakalım patlatabilecekmi bu sefer :D

inşallah yine denk gelir..

14. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Çok güzel anlatmişsiniz..

Ama saha yetmemiş anladiğimiz kadariyla :(
    Umarim bir dahaki sefere daha iyi bir sahada bir karşilaşmaniz olur ve bu karşilaşmanin galibi siz olursunuz.

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

böylesi iri baliklarla mücadelemiz pek olmadigindan tecrübe eksikligi var tabi Fatih abi :) iri bir sazan nasil kafa atar, yayinin gücü nedir, biyikli sert kafa atar mi vs... teorik bilgi bir yere kadar, pratik tecrübe edine edine ögrenecegiz artik. ama sert balikmis yayin hele de elimizde sivisinek gibi bir takim varsa :)

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

iki tekne arasinda çok stres yapiyor insan be Volkan :) hani tekne diyorum da, su geçen avlarda resimlerde görülen gemicikler :) nokta tarife gelince, gelsinler be abicim, dernekten arkadaslara bir alo deriz gelir ceza makbuzunu ellerine yapistirirlar :D :D

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    birde beni düsün Berkan abi :) bizim gibi o kamis sagirdir vurusu hissettirmez, ha su hassastir muhabbeti yapan adamlar için degisik bir duygu :) elinde insaat kalasi olsa hissedilir bu balik :D

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

bunun tonaji asmisti biraz :) gerçi daha önceden pratigimiz az oldugu için sudan çikartmadan yorum yapabilmek de zor oluyor.

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bende ikiside yok Yavuz abi :D :D son yazdiginiz son derece dogru :) hastalik bu hastalik.

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    zevk 10 numara :) aslinda fc uzamiyor hiç, biraz esneyen bir sey olsa güzel olur da, florocarbonda teknik olarak olamiyor galiba