Merhabalar yeniden herkese . İlk defa hayatımda resmi bir yarışmaya katıldım Spining ile balık avı kategorisinde kişisel olarak . Yarışmaya toplam 70 kişi katıldı daha fazlasını zaten kabul etmediler çünkü av yapılacak alana ancak sığıyordu . Cumartesi sabah 4 gibi evden çıkıp 5.30 da Baraja geldim ve beklmeye başladım önce polisin araç geçişine izin vermesi gerekiyordu baraj üstünden diğer tarafa yarım saat kadar bekledikten sonra geçiş listesi geldi ve arabayı kontrol ederek bıraktılar ve yarışmanın yapılacağı diğer tarafa geçtim ve biraz yol gittikten sonra alana vardım . Çok büyük bir körfez vari bir alandı uzunluk olarak Belki 1 km yada daha uzundu. Kurallara göre kayıtlar başladı gelen gelmeyen tespit edildi ve sırt numaraları verildi sonra kura çekilerek 3 sektör içinden hangi bölgeler çıktıysa görevliler ile o alanlara doğru gidildi . Yarışma 3. etaptan oluşuyordu Her etap 1 saat ve 20 dk ara ile yer değişimi sektör içinde . Sadece drop shot ile avlanmak yasaktı her türlü sahte yem kullanılabilir diye açıklandı . Yerimi alıp başladım Savage Gear Cannibal ile at çeke Baktım bizim sektorde elemanın birisi bagırıyor 10 dk sonra ilk balık burada diye neyse onu görevliler hemen not aldı . Aradan 2 dk geçmedi bişey vurdu bir tasma attım sonra kıyıya kadar getirdim önce renginden anlamayam çıkarınca turna olduğunu gördüm 40 cm gibi birşeydi . Yanımdakiler kem gözlerle bakmaya başladılar hemen . Diziliş itibari ile sadece dikey atış imkanı vardı sektör içinedeki numaraların arasında 10 metre kadar aralıklar vardı . Deneyebileceğim kadar çaprazlama atış denedim ama ilk etap böyle kapandı . 2. etap başladığında arkası daha açık atış için güzel bir yerdi değişik sahteler denedim ama birşey olmadı sonra yine Cannibala geçtim ve çok sert bir vuruş sonrası boşladı slikon geldiğinde kuyruk gitmişti nalet olsun dedim . Aynı renk slikonu taktım ve devam 3 . atış yine çok sert bir vuruş ve devamı gelmedi çıkardım kuyruk yine yok Sudak olduğuna emin oldum ama daha sonra aynı renk slikon kalmayınca baska renklerle yaptığım atışlar boş oldu ve 2. etapda bitti . Son etapda artık iyice dış buruna gelmiştim suyun içi taşlık ve kayalıktı en sonda ki arkadaşa dedim ya sen ya ben buradan sudak çıkaracağız diye dedi hiç birşey tutamadım ben cyrr . Sinyal ile başladık yine at çeke tık yok hiç birşey vurmuyor kaldı son 10 dk dedim neyse dereceye giremesemde güzeldi herşey yeri ögrenmiş oldum bazı insanlarla tanıştım vs vs . Savage Gear Cannibalin turuncu renkli slikonu taktım yine elden kalan buydu ve başladım değişik oyunlara dipten zıplatarak çekmeye kamışla ve dipe giderken sert bir vuruş ve tasma bişey vardi ama kestirmek zordu kıyıladım ve Sudak hayal ettiğim gibi değildi ama 50 cm yada üstü vardı ve sinyal geldi yarışma bitti . Görevliye teslime ettim balıkları sırt numarasını poşete bağlayıp aldılar . Sonuç olarak 70 kişi içinden 4. oldum . 10 gram ile 3. lüğü kaçırdım ama o 2 kere kuyrugu kesen Sudaklardan birisini alsaydım 2. olacağım garantiydi çünkü çok az fark vardı balıklar arasında toplam kilo olarak hesaplanıyordu . Yarışmada sadece 2 yabancı vardı birisi bendim diğeride bir İtalyan dı . Karnı aç olanlara Balık Çorbası ve Etli Pilav ikram ettiler ve içecek vs . Saat 4 gibi toparlanıp çıktım ve döndüm bende bilmiyorum Türkiyede böyle organize ve güzel yarışmalar var mı ama gerçekten çok keyifli bir gündü . Resimleri ve videolari ekleyim umarım fazla yazarak sizide sıkmadı . Herkesin Ramaz Bayramı Şimdiden Kutlu Olsun ! Av Yeri : Akmola - Kazakistan Kamış : Savage Gear Buschwacker 210 XLNT2 Makina : Shimano Exage 3000SRC Misina : 0.18 Örgü PowerPro Stil : Spining Sahte : Her türlü sahteler Hava Durumu : Parçalı bulutlu , Rüzgarlı , Güneşli , Yağmur Saat : 09.00 - 13.00 Tarih : 2 Temmuz 2016 Hedef Balıklar : Levrek , Sudak , Turna Resimler : Kayıt Çadırı : Av Alanı : Video : https://www.youtube.com/watch?v=Bfw330Vt90M&feature=youtu.be
Sıktığı falan yok abi hepsini tek nefeste okudum Güzel bir yazı ve av raporu olmuş. Ayrıca site bu aralar çok durgun sende olmasan doğru düzgün rapor okuyamayacağız Ramazan bayramın mübarek olsun. Rastgele...