Balık tutanları pek tebrik edemicem. Oltanın ucundaki sahteyi göstererek, 2 saatte 25 tane balık aldı diyor ve halende tutmaya devam ediyor. Neden orda olduğu açıkça ortada bu işten zevk almayı değil para kazanmayı hedefliyorlar... Çok üzülüyorum bu videoları gördüğümde. Neyi, ne kadar, niçin yakaladığını iyi algılamak lazım sonra tebrik edin arkadaşlar.
O kişilerden bazılarını tanıyorum. Limitlerle ilgili hesap yapmadım ama içlerinden biri çoğumuzdan hassastır bu konuda. İstanbuldan kalkıp gelibolu'ya balık tutmaya giden ekibin balık tutup satmakla uzaktan yakından ilgisi yoktur, olmamıştır. Balık furyası bulmuşken, limitleri zorlamış olabilirler hepsi bu.
aynen katılıyorum ,istanbuldan kalkıp oraya balık tutmaya giden biri sonuna kadar zorlar bende olsam aynısını yapar, yoldan geçenlere dağıtırım vallah
Forumda bugune kadar izledigim en guzel videoydu... avcilarin da konuyu acan arkadasin da ellerine saglik...
boğazda spin ve sahte balık ile balık kıyılandığında balık alınıyor bende bir kaç kez lüfer almıştım ama ges hiç denemedim bu videodan sonra deniycem sanırım ama zamanını beklemek lazım artık değil balık genelde eylül ekim gibi kıyılıyor boğaz da.
Hayallerimin görüntüleri bunlar inşallah birgün böyle bir av kısmet olur Bu videodaki arkadaşlar gibi av yapmak istiyorsak yasal kurallara uymalıyız arkadaşlar.İnşallah yeni düzenlemelere göre yapılan denetimlerde sıklaşır ve limit altı balık avı ve satışı son bulur ve neticede gelecek yıllarda iri balıkları bu keyifle hep beraber avlamak biz amatör oltacılara kısmet olur.Hepinize rastgelsin.
Lüfer açık denizlerde (marmara-karadeniz-ege-akdeniz gibi) bu şekilde kıyılar. Boğazda ise çok ender olur böyle av. Boğazda bazı seneler az da olsa spin zevkimizi yaşıyoruz çok şükür.
İstanbuldan kalkıp Geliboluya ordanda Saroza sırf balık tutmak için giden insanların 3 balık tuttuktan sonra geri dönmesinimi bekliyorsunuz ? Tutulan 25-30 lüfer benzin parasına bile yetmez bilmeden sallamamak lazım. Ayrıca toplamda 6 kişiler bunu biliyormusunuz? Burada gördüğünüz sadece videosudur, başka forumda bunun raporunu okursanız eğer, nerden kalkıp nereye hangi eğlence için gidildiğini öğrenirsiniz.
Bencede...O kadar yol gidilmiş lüferi de bulmuşken sömürmek gerekir merayı. Sömürmekten kastım tutabildiği kadar tutmak... Şaka bir yana videodaki "özel güvenlikçi" arkadaşın (sabahtan beri 25 lüfer aldı diyen) İstanbuldan balık avı için oraya gittiğini sanmıyorum. "Gündüzgezen" o arkadaş için demiş.
Arkadaşlar bende video yu hayret ve imrenerek izledim en güzeli koca alan avlanmak için müsait,Boğaz gibi kalabalık ve yoktan sebeple kavga edilmiyor,Yalnız bir şeye dikkat çekmek isterim,Bizdede bu şekilde olan sahiller ve meralar var,(en azından ben birini biliyorum oraya karadan nasıl ulaşabileceğimi bulmaya çalışıyorum)hihi acaba kaç kişi oraları yoklayıp yeni meralar bulmaya çalışıyoruz Bence denk gelinse aynı şekilde burda da tutulabilir,Fakat kullandıkları malzeme çok enteresan ve güzel burda bir balık markette görmüştüm fakat onlar el yapımı zannedersem, o usta hakkında bilgisi olan varmı?Ustayla irtibata geçip zamanı gelince hem ustayı ve ürününü hemde balıkları ziyaret edip test etsekhihi
Gittikleri meralarda el kadar ispendekleri avlayıp torbasına atanların, videodaki arkadaşlara laf atması komik olmuş.
şimdi harbi harbi konuşalım..saroz kıyıları türkiye nin en iyi levrek avı veren bölgesi takip ettiğim kadarı ile..üstüne mera göremedim daha.. ve bu levroların boyları genelde iyi..öyle tahmin ediyorumki bunların akın balığı..akıntı bu balıkları o kıyılara yönlendiriyor... dışarıdan gelenlerin o balıkları sattığını düşünmüyorum şahsen..benim az çok tanıdığım kişilerin üzerinden düşünürsem.. ama oraların kurdu olmuş kişilerin için ise, bu konuda çok kararsızım aynı şeyi söylüyemiyeceğim.. asıl söylemek istediğim şey..sahtenin popülerliğini mekan konuşturuyor adamların bir sezonda tutduğu levreği,biz saroz dışındakiler toplasak o kadarını bir araya getiremeyiz geldiği şehirde henüz levrek ile tanışamamış insanların orda levrek tutduğuna şahit olduk..sarozu tanıyalı belli... ha bu şu demek deyilki cam rapala başka bölgelerde iş yapmıyor..yapar tabiki, ama bir sarozdaki gibi tek tabanca çalıştırabileceğinize hem fikir deyilim.. Tayyar beye ulaşmak isteyen pm atsın..yardımcı olurum..
geslerin yapımında kullanılan şeffaf döküm maddesinin adını bilen varmı ve nereden temin eedilir bende kefal içine koyup döküm yapcam
arkadaş rapala meretine servet verdim ist. da sezon da kaç lüfer tuttuk? admalar 1 günde dünya aldı keşke ist.da olsa da bende alsam taktik maktik iş yapıyor valla bırakalım da 3 kurş da adam kazansın kii tanımam bile.