O zaman bırakalım olduğu gibi gitsin, birilerinin zamnında çuvalla götürdüğü balığın cezasını bundan sonra ki nesiller ödeyecek(Y a bu yapılanma ve balık avcılarına yüklenen bir meblağ ile olur ya da 20-30 sene içerisinde balık avcısı denen bir şey kalmaz.Eğer kamu'dan bir şey alıyorsak bunun bir bedeli olmalı ki bu 20-30 lira öyle çok büyük paralar değil ve belki bunun sonucunda yüzlerce kişiye istihdam bile açılabilir. Yerlerde çöp görmeyebiliriz . En azından daha bilinçli avcılarımız olur. Sizin bu mantığınıza göre ehliyet kurslarının olması hatta insanlara ehliyet verilmesi bile saçma.Çünkü kazalar oluyor... O taraftan bakarsak bunun sonu yok, önemli olan olaya ne taraftan baktığınız. ''Tarık Abi Kurallar bu tip yarışmalara müsaade etmiyor aslında alı konulan her balık teblih dışıdır kurallara bakıldığında ama şu da bir gerçek çelişkili kurallar var ikiye ayırarak '' Hangi kısmı müsaade etmiyor balık avı turnuvalarına.
Müsade etmemesi benim düşünceme göre Bu tip yarışmaları Federasyonlar yapıyor ancak bizde Federasyon yok Federasyon tarafından yapılan balık avı yarışmalarıda sadece sportif balık avcısı olarak nitelendiriliyor ve balık ölçümleri yapıldıktan sonra sağlıklı bir şekilde suya ieda ediliyor ancak bizim ülkemizde yapılan yarışmalarda 5 saat sonra kıyıya çıktından sonra ölçümleri yapılıyor tartı ve ölçüm sonrsı balığı tutan takımlar balığı alıp gidebiliyor Tarık Abinin dediği gibide bir nevi balık avcılığına teşfik ve o il/ilçe`ye yerli yabancı turist çekme babından ileri gidemiyor
Olduğu gibi gitsin derken? Yahu, ben attığım adımda HARAÇ veriyorum bu devlete... Devlet, beni dinlemeden, filanca uzmanın, falanca koopun bilmenkim gazetecinin yazmasıyla kötü bir tebliğ hazırlıyor, sonra da koruma ve kontrolünü yapmıyor... Zaten ben koruma kontrol için bedelini veriyorum... Evlere gönderdikleri kağıtta" Anayasanın bilmemney kanunun ve bilmeneyin tanımına göre devletin kamu görevlerini yerine getirmesi için vergi toplanmaktadır, falanca gün falanca yerde yoldan geçerken sek sek geçmişsiniz, lütfen maliyeye gelip haracını verin" yazıyor... Yani benden zaten bedelini her türlü alıyor... Daha neyin bedelini vereceğim ben... Ehliyet konusuna gelince, verilmesin dediğimi yazmadığımı görüyorum da nerden o anlamı çıkardınız onu bilmiyorum... Kursların durumu ortada...Ehliyet verilirken bizden alınan haraçlar belli...Verilen eğitim belli...Trafiğin de durumu belli... Daha nasıl bir örnek vereyim ki? Çok açık: Ben o parayı vermek istemem, isteyen versin...Benden de o paranın çıkmasına kimse sebep olmasın... Bu kadar basit...
Mert kardeşim, Bir baktım da sen kendi yazdığını alıntılayıp, kendin yorumlayarak ya da cevaplayarak ve de ara sıra da olsa benim yazdıklarıma olmadık anlamlar katarak ilerlemektesin. Ben sana ne yazdım, sen ne anlamlar çıkartmışsın? Ne yalan söyleyeyim, kuyruğunu kovalayan kedi yavrusuna döndük. :laughing: Ben yazmam gerekenleri yazmıştım. Pası sevgili Nuri kardeşime verdim ve kaçtım. Yani benden bu kadar. RASTGELSİN.