Spro fishing reel Fun Club, spro passion 720 saltwater test, SPRO RED ARC TUFF-BODY

Konu, 'Makineler' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tabiki saltiga ile passionu kıyaslamak olmaz..sonuçda passionun nerdeyse 15 katı pahalı ve tuzlu su için üretilmiş bir makina:) gösteriş yapmışlarda yarım yamalak yapmışlarhihi ama aynı makinayı araştırmıştım bu videoyu görünce görsellerde..biri 7saat akvaryumda bekletmiş..içine sul aldığını yazmış..
    suyun içinde kullan demiyoruzkihihi emsal fiyatlı bir çok makina suya girmeden sadece ıslanma ile kolu dönmez oluyor..maksat ona dikkat çekmek..hihi

2. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)

730 ile geçen sezon yakaladığım en büyük balıklar bunlar oldu..

Spro Passion 730
    Zaten Kadir abi önermişti bende düşünmeden almıştım çok işimi gördü gayet sağlam bir makine..

3. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tuzlu suya yatırdığım 720 yi açtım dağıttım her yerini:D neresine su temas etmiş baktım... kafanın üst gövdesini ayrınca..içinde küçük çubuk bilye yatağı var..o bölüm birazcık sararmış..halen çayır çayır çalışıyordu makina..:D orayada suyun ulaşması normal..kafanın altından girmiş...vel hasıll bu vesile ile makinanın içini şahsen görmüş bulunmaktayım:) 70tl lik bir makina için..epey parça koymuşlar:D
    müsait zamanda resimlerim;)

4. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Av partnerim iki yılı aşkın süredir Passion 740 kullanıyor. Tamamen malzemecinin tavsiyesi üzerine, hiç bilmeden almıştı o zaman. :rolleyes: Gayet de hor kullanıyor. :D Kamış çantasının içinde başka makinalara vurmaktan ve avlaklarda kayalıkların üstüne yatırıp kaldırmaktan bazı yerlerinde boyaları çizildi, soyuldu, kalktı. Ama bu görüntü ona daha haşin bir hava kattı :D Çalışması ise hala 10 numara. Hiçbir sıkıntısı yok. Ben 8-9 aydır Trio 40s kullanıyorum, çok memnun olsam da ufak tefek sıkıntılar çıkarmaya başladı. Düzenli yağlamama rağmen bazen kol sertleşip tutukluk yapıyor. :rolleyes:
    Sonraki alacağım spin makina büyük ihtimalle Spro olacak. ;)

5. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    makina olarak spro benim son durağım..:) şuan 4 tane spro makinam var..bunlar beni epey bir zaman götürür..:)

6. TEKNOTURK

TEKNOTURK Erkan

Favori Kamış:
    Dam Salt-X SW Spin 270cm 10-40g
    Favori Makine:
    Okuma Epixor 40
    En İyi Avı:
    Levrek
    Diğer konuyu da bunu da zevkle okudum gerçekten elinize sağlık. Spro ürünlerini seviyorum ben de, ürettiği her ürünün bir hikayesi, bir özel amacı var diyebilirim. Avrupa'da turnuvalara özel modeller yapıyor ve bu ürünleri genele de sunuyor.

Avrupa, tatlı su avcılarının sevdiği ve güvendiği bir marka. Henüz Spro'm yok ama baitcasting makinesini Spro'dan edineceğim. Türkiye'de yedek parçası da sorunsuz bulunsa en fazla ilgi gören markalardan olacaktır.

Bir de Ryobi var, Spro ile ikisi Türkiye'de hakettiği yeri bulamamış, oysa içinde cevher barındıran, halim selim çocuklar :)

7. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    avrupalı insanlar alışmışlar kaliteli aletler kullanmaya..dandik ürünler barınmıyor avrupa piyasasında:) yedek parça hadisesine gelince..bunu bende bilmiyorum..ana bayisi ile görüşüp net bilgi almak lazıım..
    türkiye de olta malzemesi yedek parça temini genelde sıkıntı..örnek bir shimano..kaç tane olta makinası var..hangi olta nın yedek parçasının stoğunu yapsınkiidk ihtiyaca göre sıpariş veriyorlar tahminim.spro firmasıda böyle bir şey yapıyordur.. makina tamire gidiyor..sorunu neyse duruma göre parça sıparişi veriliyor sanırım..bunun içinde tamir bekleme süresi artar..

8. MehmetKordan

MehmetKordan MEHMET KORDAN

9. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tuzlu su için ürettikleri bir modeli..yakınen görmedim..bu yeni modellerinden:) spro varsa,kısacası bir tanka sahipsin:D

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Okadarda değil Kadir:D senin spro passion makinanın yenisi çıkmış,bilgin veya deneyimin varmı bu yeni passion hakkında,ben bu hafta şöyle bir inceledim,gayet güzel bir makina da,balıkta nasıl iş görür muamma tabiki,balıkta kulanıp görmek lazım,ama ben eminim sen bir spro hayranı olarak bu makinadanda alırsın...

11. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    onu biliyorum abi..:) red arc ı almadan önce ona gözüm kaymıştıda vaz geçmiştim:D zaten passion makinam var..olmuşken şöyle yedek kafalı olsun dedim red arc almıştım..:)

spro nun reklamını yaptırıp durmayın bana:D dövüştürecekseniz..halep ordaysa arşın burda..dueleyo davet ediyorum..fiyat farkı gözetmeksizin:D

12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Spronun hangi makinası ile düello katılacaksın,red arc ise ben yokum,ama passion dersen yaparız senle bir düello saat on ikiye beş kala:D

13. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    passionla varım:D

yanlız abi bu gün aldığım duyuma göre..spro nun dağıtıcı firması,sözünde duran bir firma deyilmiş..bayiye makinalarını teklif ettiklerinde..yedek parça sözüde vermişler vaktinde..ama sonrasında o sözünde durmamışlar..
    siz gönderin biz yaparız demiye başlamışlar..

bir kamış tamiri için 15tl para almışlar..mıymıy birileri imiş..istersen gönder yapalım yoksa canın isterse gibisinden..birileri imiş..gerçi diğer firmalarında bunlardan aşağı kalır yanı yok:) da..buna bir el atacağım..bakalım hollanda dan ne cevap gelecek:D kibirli insanları hiç sevmem..ekmeklerinede yağ sürüp kibirlerini dahada artırmıyayım bu tip insanların..:)

14. Doruk.TR

Doruk.TR Doruk

İşte bu nedenle; "Malı kıymetli olan firma ile değil, müşterisi kıymetli olan firma ile alışveriş yapmak doğrudur." lafını bilmek veya hatırlamak lazım.

Cengiz Balıkçılık sayesinde Türkiye'de geldiği durum nedeni ile nerede ise alınası tek marka Okuma olmuş durumda. Ne yazık ki diyeceğim ama bizlere değil kaliteli hizmet veremeyen özürlü diğer firmalara...

15. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Kadirciğim öyle her duyuma inanma.Şöyle düşün hangi bayide okuma ve shimano yedek parçası var sonuçta o markada arızalandığında çözüm ve tamirat ithalatçi firmada yapılır.Tamiri mümkünse tamir edilir mümkün değil ise ürün garantili ise ve kullanıcı hatası yoksa ücretsiz değişimi yapılır.
    Bayilerin bu ve buna benzer söylemlerinin altında bir çok sebep yatabilir bunlarıda burda tartışmak doğru olmaz.
    Spro markasının Türkiye ye kazandırılmasında emeği olan bir kişiyim ürünlerin Türkiye pazarına dağıtımı ve pazarlanması aşamasında benim bildiğim bayilere ücretsiz değişim ve tamirat garantisi verildiğidir ve bu güne kadarda ithalatçi firma sözünü tutmuştur.İstisnalarda olmuştur elbette lakin o durumda kullanıcıdan kaynaklı hataların bayii tarafından ithalatçı firmaya yüklemek istemelerinden kaynaklıdır.Çevirme kolu kırılan, alüminyum kafası ezilmiş, tuzlu su korozyonuna uğramış, içi açılmış tekrar toplanamamış makineler garantiye girermi girmez elbette ve tamiri içinde ücret talep edilmesi normal bir durumdur.

16. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    arkadaşların mazeretleri pekte kayda değer değil,,şu bakımdan deyil..:) ne daiwa ne shimano ne diğerleri..hepsi aynı felsefeyi okuyor:) ufak defek parça lazım olunca gönderseler ne olur..bir kamış ucu için,git gel kargo parası ödüyeceksin.kamışın yolda kırılma riski var..kamış ucu kaç para:) 1 lira 2 lira haydi 5 tl olsun:D sanırım sıkıntı burdan geliyor:)
    ben cengizbalıkçılığın verdiği teknik destek yardımını..ne shimanoda ne daiwa da ne diğerlerin de gördüm,,isterizki diğer markalarıda kullananlar teşekkür mesajları atsınlar burda o firmalara:)

17. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    cenigiz balıkçılık hak ettiği yerde..türkiye nin büyük bölümüne dağııtım yapıyorlar bildiğim..bu kapasite ile çalışan bir firma nın elemanlarının sahibinin burnu havada deyil..
    mesela burda bir bayi var..adamdan epey alış veriş yaptım..pazarlıkta etmem..girdiğim zaman boş çıktığım olmamış..insan sabit müşteriye ayrı bir ilgi gösterir...bir misinayı iade ettim..tutdu firmadan tarafdan oldu..o tarafı destekliyor mağdur olan benim..ilk günden.ne oldu ben alış verişi kestim o bayiden..kaybeden o oldu..hep kendim almıyorum..hep yönlerdirme yapmıyorum..:)
    müşterisine kim ilgi gösteriyorsa o arayı tercih ediyorum..genelinde tercihim budur..kibirli esnafdan alış veriş yapmıyorum..:)

18. vetserhat

vetserhat Serhat TORUN

Favori Kamış:
    mitchell tele spin; mistrall carp feeder,jaxon xt pro
    Favori Makine:
    shimano alivio,spro passion 730,banax,mistrall carpmax,okuma trinity,albastar,
    En İyi Avı:
    Aynali sazan 4.5kg,Baltik Morinasi 4 kg
    selamlar
    ben de kendime gore tecrubemi yazayim. bilen bilir bir marka saplantim yoktur. spro passion 730 u da denk geldigi icin almistim. iki haftalik kis tatilinde hemen hemen her gun gunde 3-4 saat at cek yaptim. farkli sahteler ve farkli bolgelerde. ustunde de o.10 berkley nanofil sarili. herhangi bir zorlanma garip bir ses veya bir terslik yasamadim. esas nisan sonrasi burada turna ve levrek meralarinda test etme sansim olacak ama bana kalirsa verilen parayi misli ile karsilayan guzel bir makine :)

19. cyberjackal

cyberjackal mehmet

Arkadaşlar bu makinenin 740m sığ kafalı olanını yeni aldım ama kalamayı sonuna kadar sıkmış olmama rağmen tam kilitlenme olmuyor. Yaklaşık 2-2.5 kilo gibi bir çekme kuvveti ile kafa boşalıyor acaba birşeyleri eksik mi yapıyorum ? Ben de yaklaşık 3.5-4 kilo gibi bir kuvvet beklentisindeydim ama makinede mi bir problem var bende mi acaba ?