İlgilenenler için söylüyorum bu kamış seçeneğini gittigidiyor.com'dan daha ucuza bir sitede buldum.Reklam olmaması adına isteyene özelden bilgi verebilirim.
Bence bu konudan verilmesinde bir sakınca yok. Reklam olmaz. Alan zaten alır. İlgilenmeyeninde pek umrunda olmaz. Bir aile olduğumuz için işimize yarayan kapmanyaları forumdan duyurmanın reklam sayılmayacağını düşünüyorum. Cüneyt işin aslı benim kamışta en çok dikkat ettiğim husus hafiflik. Çünkü ne kadar hafif olursa o kadar sert ve hızlı bilek hareketi ile atış yapılıyor. Tabiki de makine de hafif ve küçük olmalı. Bu nedenle daha hafif olan teleskobik kamşlar tercihim. Aslan arkadaşımızın verdiği spro benzeri bir kamışım var. Ancak en ucundaki çıtaları değiştirerek kullanıyorum. Birkaç spin kamışın çeşitli boylardaki sert ve ince uçlarını yanımda taşıyorum. kullanacağım sahteye rüzgar durumuna dalga seviyesine göre istedğim ucu ve buna uygun halkayı sıkıştırma ile takıp yapıştırmadan kullanıyorum. Bu sayede aynı kamışla 10 gr da 50 gr da kurşun atıyorum. İlk başta çıkar tak biraz zorlanıyordum ama şimdi alıştım. Parçalı spin kamışları av mahalline getirip kullanmak zor. Üstelik rüzgar ve su durumuna göre iki kamışta gerekiyor. Bu sayede katlanır ve hafif bir teleskobik kamışla şaşırtıcı bir randman sağlıyorum. Çıkar tak uğraşmaya değer. Elbette bir kamışta uç kısımla bitmez ama yinede sanırım bu tip hafif kurşun kamışlarda en önemlisi uç kısmın yapısı.
O zaman bende kafamda netleşen iki seçeneği satış yeriyle birlikte sizlerle paylaşıyorum. http://www.caglaravonline.com/pinfo.asp?pid=164 bu mu olsun yoksa, http://www.caglaravonline.com/pinfo.asp?pid=165 Bu mu olsun?Hem kaşık hemde 15 gramdan daha hafif sahteler için kullanacağım son önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler şimdiden
Üstadım al ikisinide gitsin ya Kullanır farkını bize söylersin Bide Spro Micro 605 Makine al, Aklında kalacağına çantanda kalsın.
Elimde bu iş için güzel bir shimano makine mevcut zaten teşekkürler abi keşke ikisini de alacak durum olsaEn azından bu ay için yanlızca birini alabilirim.O yüzden ısrarla konu üzerinde netleşmeye çalıoşıyorum
Sendeki shimanonun modeli nedir? Örneğin Shimano spinning 15 -40 sa sende Spronun 5-15 ini al. Ancak 5-15atarlı bu kamış kaşık atarmı onu bilemem.
Bu av için düşündüğüm makina bu ; http://www.fostersofbirmingham.co.uk/st54260 40'lık Küçük bir kafa yapısı var ve en olmadık kamışarla bile çok lüfer çinekop hatta palamut avlattı bana.Aynı zamanda çok güçlü bir makina,bir defasına denizden bir deri mont bile çektim bununlaMisina salınımı da rahat,problemsiz. Kaşık atmak 5-25 gram atarlı bir kamış için problem olmaz her halde zira kullandığım kaşıklar 17,5 gram ile 21 gram arasında değişiyor ve at-çek avlarında bandırma ve civarında tek tercih edilenlerden.Benim derdim hem bu tarz kaşıkları hemde 15 gram altındaki sahteleri rahatça kullnabilmek,kendimi kasmadn yormadan bilekten spin atışlar yapabilmek.(Tabi verimli mesafelere)
Hocam bugün başka bir konuda da söyledim. Shimano catana 370gr, Spro Micro 222gr. Shimano 40 lık 025 260 m misina saracaksın bide bunun ağırlığı masrafı vs var Spro micro 0.25 e 100 m. Shimano aleminyum ve plastik kafa tuzlu suda zamanla misinayı bozuyor. Spro titanyum kafa. Tuzlu sudan etkilenmez. Bilekten atarken o aradaki 150 gr ağırlık ne kadar büyük avantaj saglar birde bunu düşün. Üstelik makine kçük ama devri yüksek 5.1,1 ve 5+1 bilyalı. Çevirme koluda büyük olduğundan sarmak zevkli ve kolay. Tek kötülüğü önden kalamalı ama o da benim için avantaj. Öyle alışmışız çocukluktan beri
Alperen abi makine tavsiyen yerinde bir şey diyemem ama şu an elimde bu makine zaten var ben bu yüzden hiç değilse şimdilik bu kombinasyonu kullanacağım.İleride bu tarz avdan verim alabilirsem daha da profesyönel malzemelere yönelebilirim.
Güzel ve verimli bir paylaşım silsilesi olmuş.Konuyu açan ve görüş bildiren tüm arkadaşlara teşekkürler. Konu direk olarak maliyet fayda analizine dönük yorumlanmış. Ben kendi adıma şunu net söyleyebilirim. Balık işine ilk başladığımda kasnak, misina , iğne ve kurşun yeterli oluyordu. Ne zamanki malzemeleri çoğalttık hele kamış, makina vs. balık daha az alır olduk. Denizden bu kamışlar vs bu mubarek hayvanlara tüfek gibi mi gözüküyor acaba kasnağa geldikleri gibi gelmez oldular...