cüneyit kardeşim piyasada çok marka çok model var forumları ve çevremdekilerin söylediklerini dikkate almaya çalıştım ve çok yoruldum. en sonun da açıkçası yoruldum ve sigorta attı. hoş aldıktan sonra pişman oldum. şimdi günah çıkartmaya çalışıyorum. 2 yandukkanda aynı fiyata shakespeare ait bir makina vardı onu alsaydım en azından adı olurdu. ne yapaıl artık olan oldu. Uysada kullanacagızz uymasada
Iste saticilarin bir kez daha urun satma pahasina musteriye yanlis urunleri pazarlama taktiginin son hizla devam ettigini ogrenmis oluyoruz. Herseyde oldugu gibi, bir bilene danisip satin almak her zaman daha az risklidir.
Murat bey, Burada en önemlisi hedefinizdeki balık ve hedeflenen sular.. Bir takım alalım ve tüm avları bununla yapalım derseniz maalesefki bu söylediğinizi yapmak biraz zor hatta ve hatta imkansız olur. Akya ve Lahoz diyorsunuz,Sinarit ve diğer (mercan) dip balıklarından bahsediyorsunuz. Böylesine bir takım ve misina yetersiz kalabilir. Yani kamış olsa makine çekmeyebilir. Makine olsa kamış işinizi göremeyebilir. Hedef balıklarınızda gerçekten her balıkçının hayel ettiği ama uzun bir sürede hayalleri süsleyen cinslerdir Dolgu bir kamış alırsanız,180 boylarında bununla yemli dip oltası ile mercan ve mırmır tarzı balıklar tutabilirsiniz. Ama Akya ve Sinarit derseniz ki henüz Akdenizde dahi mevsimi değil, bu balıkların avları ve takımları inanin epeyce sizi yoracaktır.
Ama sanırım burada biraz Murat beyde suçlu Keşke önceden maddi beklentisi olmayan birilerine danışsaydı. Ama yinede ürünleri kullanacağı yerlerde var. Tutup dolaba kaldırılıp eskitmez. Yanlız ben yine şu noktayada takıldım,Marmariste kıyıdan at-çek ve Lahoz,Sinarit ve Akya Antalyadan Marmarise geçiyorum hemennn
Bu takimlari kullandiktan sonra yorumlarinizi bizlerle paylasirsaniz cok guzel olur, gelecekte ayni modelleri satin alacaklara rehberlik etmis olursunuz Ayrica markalara ozenti duymayin, hangi urun sizin isinizi goruyorsa aslolan odur bence.. amac balik avlamak. Marka yada modeller balik yakalatmiyor, sizin tecrubeniz de onemli. Tecrubenizle en adi marka ve modellerle bile hedeflediginiz baliklari yakalayabilirsiniz. Kaliteli uzun yillar kullanmak isteyebileceginiz seceneklere bakma vakti geldiginde, o vakit dusunebilirsiniz.
Benim forumdan çıkardığım sonuç 1.Bu takımla sahilden at çek yapabilirim ama büyük balıkta garantisi yok. 2.Sahilde uzak mesafe yemli atış yapamam ama kısa mesafe idare eder. 3.Sırtı çekersek kamışı kırarız. 4.Tekneden tutmak içi biraz daha kısa dolgu kamış lazım (Peki bu kamış sırt çekermi) 5.Spro marka makine fena degil idare eder (bi dünya para ödedik ) 6.Misina ilgili satıcının söyledikleri yalan ama misina kalitesi konusunda bi sonuca varamadım 7.Alış veriş yaparken çok fazla dolaşmamak lazım kafa karışıyor. Bir bileni alıp alışverişe oyle çıkmak lazım
valla cüneyit kardeşim kime söylesem sahilden akya diye gülüyor ama bizim burada kıyıdan at çek ile veya canlı ile akya alınabiliyor. Bu arada ben marmarisin biraz dışındayım. bu arada bu sabah takımı kullandım ama takılan olmadı bir iki turna sahteyi kovaladı ama beğendiremdim galiba atlamadılar
Kıyıdan canlı yem ile bırakma takımı yapıyor olabilirler, yada Akya dediğimiz ama henüz palazı denilecek büyümeye aday küçük balıklar alınıyor olabilir. Turna avı için deneyebilirsiniz,Sahteniz ne renkti? Turna için bir sahte önerebilirim. Gri ve beyazli olan kirmizi gözlü sahteler idealdir. http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=24-JL-132F
5- 6 kg akyalar çıkıyor daha buyuğunu gözümle gördüm ama çekeni duymadım. benim kullandığım rapalalar bunlar ama turna için de bir rapala almam gerekiyor herhalde (resim nasıl ekleniyor )
Mavi sardine rapala iş yapar,ama daha çok tekneden çekerseniz verim alabilirsiniz. Diğerleri kıyıdan at çek içim büyük,tekneden denemekte yarar var. Kaşık Alba Toby 602 2 numara sanırım,avcı bir kaşıktır. Levrek için denenebilir. Size gönderdiğim linkteki suni yemler bunlara benziyor ama size tavsiye ettiğim gümüş gri ve beyaz hologramlı ve kırımızı gözlü olan sahteler ile Turna alabilmeniz kuvvetle ihtimaldir.
mavi olan 18 cm civarında bugun turna ona pek ragbet etmedi kırmız olanı denedim onu takip etti ama almadı senin önerini dinleyip şimdi bi rapala almaya gidiyorum. senin söylediklerin 7-8 cm galiba değilmi.
Murat bey, kiyidan kullanacaginiz kandiricilar mumkunse 6, en fazla 8cm boyu gecmesin. 18cm cok buyuk bir rakam ve kiyidan bir baligin takip edecegini hic sanmiyorum sahsen.
mehmet farkettiysen misina 037 küçük olduğu zaman fazla uzağa atamıyorum birde küçük rapala olduğu zaman balıklar iğneyi açıyormuş. ama soylediklerini dikkate alacağım.
Sevgili Murat bey,satıcı sizi kesinlikle kötülük etmemiş,aksine gidip teşekkür ediniz.Spro Türkiye ye yeni girmeye başladığı için pek tanınmasa da Şu an piyasa da edinebileceğiniz,fiyatına kıyasla en kaliteli üründür.Ben bu spro ürünlerini kullanmaya başladığımdan beri artık özellikle spro tercih eder oldum.Hayırlı uğurlu olsun ,güle güle kullanın.Fakat bir konu dikkatimi çekti arkadaşlarda aynı uyarıyı yapmış,her takım bu kadar beklentiyi aynı anda karşılamaz