merhaba, yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi okudum, compact silver 7000 almaya gittim fakat, kalmadığını söylediler, gelmişkende almak istedim, armada 7000 modelini tavsiye ettiler tek dezavantajı 620.gram ağırlığında olması, acaba hata mı olur. daha önce 3 makina kullandım hepsindede av oltaya takılınca kol resmen dönmek istemiyor, albastar millenium 50 albastar pasha 60 shekspeare 2037-080, kullanım şeklim, üsküdar/kandilli sahilden, 130/250 gram arası kurşun ağırlığı, çapari ve rapala ile istavrit ve çinekopa atıyoruz. sürekli atçek yapıyorum. hafta sonlar maksimum 4 saatimi ayırabiliyorum. sorunum, 130 gram kurşun takılı iken bile eğer balık takılırsa oltaya hissettiriyor(çok güzel) ama 1 istavrit bile takılsa kol resmen dönmek istemiyor.
Armada serisi de iyi alet fakat dediginiz gibi misina ile 750-800gr geliyor. Fiyati da pahali olsa gerek. Kalite-fiyat kriterine göre degerlendirmek lazim. Kafa yapisi konik degil yanilmiyorsam. Tabiyki bunlar bir daiwa entoh veya emblem pro degil. Drag gücü 8kg üzeri makinalarda öyle 5tane istavrit 1tane sarikanat aldimi zorlama yapmaz.
ben bunu kullanıyorum dısarıdan getırttım bana malıyetı 150 tl 6 ay oncekı fıyatı bogazda gayet ıyı http://www.avmarketi.com/asp/product/16674/Daiwa-WindCast-X5000-surf-makine yedek kafasıda metal dır ve konık
hayırlı olsun çok uygun fiyata almışsınız, 600 gram üzeri shekespeare 2037-080 kullandım, alışıkmı değilim bilmiyorum ama hem kamış ağır, hem makina ağır biraz yormuştu beni, makina ağırlığını 450-500 grama kadar düşürmek istiyorum,
arkdaşlar ve abilerim, MİTCHELL compact silver 7000 istedik olmadı, armada 7000 ağır dedik olmadı, daha hafif armada 6500 alalım derken imdadımıza bir kampanya yetişti; Mitchell Armada PRO 6500 modelini 80.TL indirimle 240.tl ye aldım, Firma yetkililerine göstermiş olduğu alakadan dolayı buradan teşekkür ederim. ilk izlenimlerini umarım güzel bir rapor ile birlikte verebilirim. başlıca özellikleri, 10 rulmanlı, 5.43/1 devir oranı, 0.35mm/200mt misina kapasitesi, 495gr ağırlık + mika bir yedek kafa, tuzlu su koruma, güzel bir özellik daha, kafanın arkasına misina gitmemesi için engelleyici koymuşlar, max drag gücü kayıtları yok, bilenler paylaşırsa sevinirim.