Staffelsee Münih'e yaklasik 60-70 km uzaklikta özellikle turnalariyla meshur bir göl. Turnalari ne kadar meshursa kurallarinin sertligi de o kadar meshur. Sadece tek bir olta kullanma izniniz var. Sahteniz minumum 15 cm maximum 25 cm olacak. Günde en fazla iki turna (minumum 60 cm) tutma izniniz var. Ama mekan korkunc güzel ve gercekten özellikle ailece gidilip herkesin keyif alabilecegi bir yer. Bu carsamba yani dün, hanim ve 2 tane de yakin arkadasimizla beraber bu göle gittik. Onlari kayikla gölün ortasindaki adalarin birinin plajina biraktiktan sonra ben acildim. Bismillah deyip oltami sallamamla beraber benim arkamda duran yedek oltanin sahteye takilip 3-4 metre havada uctuktan sonra gölün derinliklerine gitmesini aciz bir sekilde seyrettim. Yaptigim at cekler de fayda etmedi. Böylece ayni göle hediye ettigim ikinci olta oldu.. Daha üzüntüm gecmeden ilk turna geldi .. 55 cm'lik arkadasimizi biraz daha büyümesi icin göle iade ettim. Daha 1 saat gecmeden cok sert bir asilmayla büyük bir turnanin geldigini anladim. Turnayi büyüklügü kayigin yaninda gördügümde Allah'im tesekkür ederim dememle, kepceyi daha elime alamadan turnanin hic zorluk cekmeden kacmasi bir oldu. Sanirim kanca dudak kenarinda bir yere takilmisti. Böylece baligi tekneye almadan bir daha bir sey söylememeye yemin ettim Kacan baligin üzüntüsü de icime oturunca mutsuz oldum.. 3-4 tane daha 60 cm alti turna yakalayip biraktiktan sonra hanimlari almaya döndügüm son dakika da, hatta onlara sadece 50 metre kala resimdeki tam 60 cm'lik arkadasimizi yakalayarak bir teselli buldum Yem olarak prologic savage'in 19 cmlik levrek taklidi sahteyi kullandim. Performansindan ciddi memnun kaldim. Hepinize selamlar sevgiler..
güzel bir av yapmışsınız,tebrik ederim avı çokda güzel rapor haline dönüştürmüşsünüz,insan okurken kendini içinde buluyor,ah birde avlağın birkaç fotosunu ekliyebilseydiniz de kendimizi,kendi hayal ettiğimiz değilde gerçek avlak görüntüsünde bulabilseydik, elinize sağlık
Merhaba Özgür, Bu kareyi hanimin makinesiyle cektik. Asil kareler benim kamerada onlari daha bilgisayara yüklemedim. Aktarir aktarmaz konuya eklerim
Sevgili Uğur, Gerçekten de alıştırıdın bizi oraların harika manzaralarına bak ben de arıyorum her raporunda o resimleri. Giden oltana ve kaçan turnana daha çok üzüldüm ve balığın kaçış esnasında söylediklerin konusunda kendi anımı benzerlik göstermesinden dolayı burada paylaşmak istiyorum. Tek başıma pek ava gitmeyi sevmesemde yalnız başıma indiğim bir koy ağzında ağaçların suyun içinde kaldığı ve ufacık bir dere suyunun bu koya döküldüğü noktada irice bir alabalığın gezindiğini görüp bir ağaç ardına pusuya yattım. Bütün kalbimle Allah'a ne olur bu alayı ben çekeyim diye dua ettim. İlk atışımda ufakça bir ala alıp heyecandan ölmeden ikinci atışımı yaptım. Birinci atışıma gelip geri döndü, ben duamı tekrarladım. Mepsi yeniden attım ve ani bir asılma ile balığın suyun dışına zıplası ile kamufle olduğum ağacın diğer tarafına dalların ve çalıların arasına düşmesi bir oldu. Ağacın etrafından mı dolansam yoksa suya mı dalsam,daldırsam diye bir saniye süren o anda balığın çırpınışları 0,20 lik misinayı dallara sürterken patlattı ve ben sadece üç adımlık yeri dolaşana kadar balık ağzında mepsimle sulara geri döndü. Duam gerçekleşmişti, alayı çekmiştim ama dua da bu alayı ben yakalayım bu ala benim olsun, bu alayı eve götürebileyim diye söylemediğime hayıflandım durdum. Olur böyle şeyler O günden beri de dualarımı ne sitediğimi bilerek tam ederim Bu arada güneşte sana iyi dokunmuş, dikkat et
Rastgelsin ugur,olur böyle seyler turnaya atcekte,staffelsee hangi tarafa düsüyor münichin,staffelsee adi hic yabanci gelmiyor bana...
Tebrikler Uğur abi paylasımınız icinde tesekkurler. Gölde uygulanan kurallar güzel aslında 40+20=60 cm limit olması baksanıza ne kadar cok turna takılmıs kancanıza boş cevirmeyen bir ozellıge sahip daha irilerini yakalamak dilegiyle sevgiyle kalınız..
Yakalaması ayrı güzel kaçırması da ayrı güzel. Hele göz göze geldiğiniz anda kafasını çevirip iğneden kurtulup kaybolur öyle arkasında baka kalırsınız ya. Turnanın oltadaki mücadelesi her şeye değer. Güzel paylaşım için teşekkürler.
Tebrikler güzel av olmuş Demek ki bizde de böyle kurallar uygulansa herkes balık tutar tutamaktan da keyif alır.... Rastgelsin....
Bende tebrik ediyorum, her raporunuzu takip ediyorum.. özellikle fotoğraflamanız çok güzel, sanırım amatör fotoğrafçılıklada uğraşıyorsunuz? Sazanla selamlaşmanız konusunu görmüştüm ama fırsat bulamadığımdan yazamadım, o konu içinde elinize sağlık diyorum.
Tebrikler çok güzel bir av olmuş avlarınızın devamını diler. daha güzel günlerde avlanmanızı temenni ederim. Sevgiler.
Güzel rapor için teşekkürler... Akılda kalanlar hep o kaçanlar yakaladıklarım hepsi unutulup gitti... Sağlıcakla..
Buradaki bir av marketinde sırf güzel dursun diye yarım metreden büyük turna balığının içini sünger doldurup kurutmuş av marketinin sahibi .
Sevgili Ridvan gercekten de günes biraz carpti Sabah yagmurlu ve bulutlu olmasina ragmen öglen ve ögleden sonra iyi günes yapti.. Dua konusunda artik yanliz degilsin dostum Selim Abi, Staffelsee Münih'in 60 km güneyinde kaliyor. Alp daglarinin eteklerinde cok güzel bir göl.. Cok tesekkürler Ismail. Haklisin limit güzel de 60 cm de biraz abartili bence.. Amac baligin yetiskinlige ulasip en az bir kez olsun yumurtlamasi. Ama 60 cm zaten oldukca yetiskin oluyor. Beni üzen 60 cm alti cok balik tutuluyor ve hepsi ister istemez geri birakilirken zedeleniyor. Bavyera ortalamasi olan 50 cm bence daha makul bir uzunluk. Cok tesekkürler Kadem.. Insallah uygulanir Kubilay.. Su anki varolan kurallar yeterince takip edilse o bile yeterli olur.. Cok tesekkürler Emrah.. Cok tesekkürler Kemal.. Ilgin icin cok tesekkür ederim Caner. Balikcik kadar fotograf cekmek de cok sevdigim bir hobim. Cektigim kareleri elimden geldigince www.uccrow.com adresine yüklüyorum. Cok Tesekkür ederim Alico.. Cok dogru söylüyorsun Feridun..Akilda kalanlar hep onlar Cok tesekkürler Serdar.. Cok sagol Hasan.. Cok tesekkürler Emre.. Buraya da bekleriz hemsehrim