haberde yanlışlık olabilir, ama haber asparagastır demek, emeğe saygısızlık olacak... Evet balığın adını haber metnini kontrol etmesi gereken editörlerin kontrol etmesi gerekiyordu ama olmamış, atlanmış... Koskoca Sabah gazetesinin günaydın ekinde gecen gün "fenasi" isimli, meşhur zatın bir okuyucu görüşü vardı, koskoca sabah gazetesi editörleri nasıl göz yumabildiler bu rezalete sizce? yanıtı basit, atlanmış... <bir bilene danışmalılardı dersek tamam, haber yanlış dersek o da tamam ama asparagas demek bizim adımıza yanlış olur Bahsettiğiniz cine5 haberi ATV'de şok isimli bir programda yayınlanmıştı ki programın espirisi tamamen uydurma eğlencelik ve haber tadında bir mizah programı olmasıydı. Hatta bu programın espirisi uzunca bir süre anlaşılamadığı için insanlar pekçok saçmalığa inanır gibi oldular. Bunun üzerine de ATV haberlerinde programa atıfta bulunularak Cine % parodisi yayınlandı ve haberi,n sonunda da bunun bir eğlencelik olduğunun altı çizildi.. Endise etmeyin, köpekbalığı da diyebilirlerdi Gelin hemen bağcıyı dövmeyelim, belki de birkaç kişi bu haberden etkilenir ve elindeki sigarasını atar, terine bir olta alır ve düşer bir "kedi balığı" peşine... ne dersiniz? fena mı olur?
Çözülmüşmü bari cine 5 İşte aşıyı burda iyi yapmak lazım,mesela ben bu konuda sana çok güveniyorum.. Muhabirden sorumlu bakan olarak elmayla armutu en iyi sen sunarsın Birde bakmışsın adında sazancı Arif olmuş Şaka bir yana bende teknik olarak çok hata yapıldığını görüyorum,ama bilinçsizce.. Günlerden bir gün Hıncal Uluç'u bir tır sıkıştırır.. Oda kalemi keskin tabii,ver yansın gazetede..Verip veriştirir.. Başlıkta şöyle; "Ey kendini bilmez tırcı! söyle bakalım,öne ayrı arkaya ayrı plaka takmışsın..kimden kaçıyorsun? sahtecimisin nesin,ölüyorduk altında" Bilmezki tırlarda 2 plaka olduğunu adam.. Bu durumda aynen böyle işte..
birdahaki organizasyona Reha bey'i de davet edelim ozaman, bu işin şakası tabiiki, ama basına haber verilebilir, onlarda haber yaparken en azından siteye bir göz atarlar, olacak bu iş olacak ,
Neden olmasın,Reha bir arkadaşımız iyi arkadaşı.. Çağırırız gelir,geyik falan da yaparız Ama alicim bu bir teklif değil,ciddiydim ben.. Gördüm ve anladım ki fikri atmak değilde hayata geçirebilmemiz daha önemli.. O yüzden artık uygulama zamanı...
sana katılıyorum, balıkavı net gerçekten hızla büyüyüp daha aktif hale geliyor, bu daha işin başı, içimizde aşağı yukarı her meslekten üye mevcut ve herkes üzerine düşeni imkanları ve bilgisi dahilinde yapacaktır, ''olacak bu iş olacak'' deken temenniden çok inancımı dile getirmeye çalıştım,
Arkadaşlar, utanarak söylüyorum ki bu adamlar benim meslektaşlarım... Daha doğrusu sapmış meslektaşlarım... Ve bu ülkeyi siyasilerden önce bu adamlar geriye götürecek... (Aslında siyasete yön veren de medya, tabii medyaya da yön verenler var...) Alkışlar, tv önünde şuursuzca vakit geçirip, beyinlerinin yıkanmasına izin veren büyük kitleler... Medya denen devi canavarlaştırdı, ağzının sularını akıttı... Benden size nacizane bir tavsiye, sakın seyretmeyin bu adamları, prim vermeyin yaptıkları abartılı, eksik, saptırılmış, yalan haberlere... Bunlar, Atatürk resmi koysalarda ekranlarının köşesine inanın hiçbiri inanmaz Atatürk'e... Din diye yırtsalarda bir taraflarını sadece pazarlamaktır ellerindeki kuranı, yalan yanlış yazılmış kitapları, cd setlerini... (Nerde görülmüş Allah'ın kitabının satıldığı!!!) Peki ya nerde görülmüş bilmem ne dizisinin hangi gün hangi saatte yayınlanacağının; bilmem ne mankeninin bilmem kiminle yattığının ana habere çıkması... "İllaki seyredecem" diyorsanız da alın size kaliteli yayın yapanların listesi: Kanal Türk TV8 Sky Türk TRT2 Kaliteli dizi ve filmler içinse CNBC-E
Bu tür haber yapanları ancak zaplayarak kendimizce cezalandırabiliriz. Ana haberde magazin proğramları yayınlanalı beri artık haber proğramları da izleyemez hale geldik. Ancak gazetelerden ve internetten haberleri takip edebiliyoruz.
Hepsini izlemek te yarar var bence.. Yanlışı göremezsek kanaatlerimizde oluşmaz,yanlışla doğru çelişmeliki bizde bu farkları görüp anlayıp değer yargılarımızı da bu doğrultuda şekillendirelim,değilmi.? Bu yüzden ben bu konuda hiç bir tv kanalına kızmıyorum,izlemek istemezsem izlemiyorum.. Benim şahsi görüşlerime aykırı bile olsa bir kanal,sadece benim anlam veremediğim yada onlara anlamlı gelen şeyleri çıkararak kendi içimde bir fikre sahip oluyorum.. O yüzden o kötü bu kaka olarak değilde, hayatın gerçeği olan her şeyi, olumsuzda olsa,kötü de olsa kendimizi her şekilde geliştirebilmemiz açısından olması gerektiğine inanıyorum.. Semra hanım ve benzeri magazin programları değil tabi bahsettiğim
Konu derin. Madalyonun ne tarafından bakıyorsak, ona göre sözlerimiz de değişebilir. .. Bir söz vardır. Cemaat ne derse desin, imam bildiğini okur. Dikkatinizi çekerim. Basından herkes ama herkes şikayetçi. . Şikayetlerin odak noktası da - Ben öyle dememiştim. Hiç farketmez kardeşim, basın özgürlüğü var sen ne dersen de adam istediğini yazar. Böyle bir basın özgürlüğü, dünyanın neresinde var, bilmiyorum. Ama bunlara bu cesareti veren yine bizleriz. ... Sene 1975. Gaziantep'in Araban ilçesine bir bakan geliyor. Mahalli basın ve o zamanki tek TV kanalının ekibi Bakanı takip ediyor haber için. Adam gideceği yere gitmiş, konuşmasını yapmış, tam bitirirken TV-Radyo ekibi geliyor, bir sebeple geç kalınmış. -Sayın Bakanım, özür dileriz, geciktik.Rica etsek yeniden konuşma yapar mısınız? Ne dediğiniz önemli değil zaten sessiz çekeceğiz. Sayın Bakan, hemen konuştuğu yere gidip başlıyor konuşur gibi yapmaya. Diyemiyor ki -Kardeşim, bana ne, geç kaldıysanız, ben geldim siz de geleydiniz. Diyemediği için de hep konu mankeni olmak durumunda kalıyor. Basın da en büyük benim havalarına giriyor. Yalnız, bir şeyi de söylemeden geçemeyeceğim. Bakan saat 12.30 sıralarında konuşmuştu ve bu konudaki haberi 13.00 bülteninde radyodan dinleyince Bakandan ve köylülerden sıkı bir alkış almıştık. O zaman cep telefonu yok,bulunduğumuz yerde umumi veya hususi her hangi bir başka telefon da yok. Bu haber ne zaman yazıldı, ne zaman ve nasıl Ankara'ya gitti, 13.00 bültenine nasıl yetişti. Ona da kendimize pay çıkararak, şahsi beceri deyip geçelim. ...Reklamları okudunuz. Asssssonra balık haberleri...
Bende oradamiydim?? Reis'im sen Mikrofonu Bakana tutarken ben arkada Bayrak salliyordum. Bakanin Konusmasi 5 gün önceden belli oldugu icin, Yayinda bir kac Kare Resim yeterli geldi. Pratik Cözüm===Türkiye! Rasgele
Hüseyin söylediklerinde haklısın tabii ki ama , sen belli bir eğitim almış , belli bir kültür birikimine sahip bir bireysin. Ne yazık ki bizim ülkemizde tüm kanalları seyredip ,değerlendirme yapabilecek kaç tane Hüseyin var dersin ? Sadece, şükretmenin erdem olduğuna inandırılmış ve inandırılmaya çalışılan bu ülkenin çoğunluğu, bu kıyaslamayı yapacak eğitim düzeyine sahip değiller. Bu açık sonuna kadar kullanılacak ve sadece at gözlüğünden bakılması, dayatılmaya devam edilecek ne yazık ki.
Sevil hanıma tamamen katılıyorum... Benim anlatmak istediğimde buydu zaten... Halkın bu açığını medya denen canavar çok iyi kullanıyor... Ülkemizin eğitim seviyesine ve insanlara empoze edilen şeylere bir bakın ve inanın bunların hepsi planlı... Ülkemizin büyük bir çoğunluğu, bir haberin veya bir programın akıllıca mı-salakça mı, doğru mu-yalan mı, seviyeli mi-seviyesiz mi, kaliteli mi-basitçe mi olduğunu ayırt edemeyecek kadar cahil bırakıldı... Buna ne yazık ki üniversitelerimizde okuyan gençleride katıyorum... Zaten tüm bunlar80'lerde uygulamaya konulan bir planın parçası... Herkesi, Atatürk'ün gençliğe hitabesini tekrar tekrar okumaya çağırıyorum... Tüm bu gelişmeleri Büyük önder Mustafa Kemal 10 yıllar önce görmüş ve yapılması gerekeni orada söylemiştir...
ya dostlar bu konu hakkında gelen yorumları bi kısmını okudum tv yayın akışına baktığımızda haberler diye yazıyor bakıyorsunuz haber var omaya varda nasıl haber şu ünlü şunla yakalandı bu bundan ayrılıyor şu şuraya gitmiş vs yani magazin haberleri tv ler zaten sabahtan akşama kadar böyle haberle dolu, ya kardeşim hiçmi memleket meselesi yok, hiçmi memleket ve dünyada başka haber verecek icraat yok, böyle onu eli onun cebinde işleri olmasında on sene önce çekilen balığın haberine ve isim değişikliğine razıyım... Genel adı yayın olan balık bağzı bölgede sekiz bıyık (adındanda anlaşılacağı gibi sekiz tane bıyığı var buna bağzıları kedi balığı diyor)ve gelebicin (iki bıyıklı) iki kısımdır.
Arkadaşlar televizyonlarda semrayı,televoleleri vb.saçma sapan yarışmaları istemediğim gibi bu tip yalan haberleri de görmek istemiyorum.Ben bir eğitimciyim.Televizyon programlarının öğrenciyi en önemlisi veliyi ne hale getirdiğini yaşayarak görüyorum.Star Tv deki bu haberden haberleri hazırlayan ekip bir yayın avı mecerası dese ne olurdu.Birşeymi kaybederdi.Zaten televizyonlardan birşey almadığım için izlemiyorum pek fazla.
okadar haklısın ki diyecek söz yok.ben show tv de 2 sene önce yayınlanan bir haberin tekrarını gördüm şok oldum olayı yeni olmuş gibi aktardılar varmı böylebir yayıncılık anlayışı haber ahlakı bizi balık hafızalı mı sanıyor bunlar pes yani
Geçenlerde tv kanallarının birinde Osman YAĞMURDERELİ çıktı ve çok ilginç bir açıklamada bulundu. Umarım yanlış hatırlamıyorumdur ama şu anda ulusal kanallarda çekilen dizi adeti 240. Bu kadar saçma sapan dizilere bu kadar yatırım yapılırsa 10 yıl önceki haberleri bile yeni diye veririler yakında.