Stres'in Aynalı Sazanı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili dostlar,

Yine bir hafta sonu, yine Tortum Gölü. İki kişiyiz; sevgili yeğenim Erdem okulda atletizm çalışmalarına katılacağından bizlere eşlik edemedi.:eek: Canım biraderim Murat’la (stres_yapma) birlikte vardık her zamanki yerimize. Göl yüzeyi nispeten sakin sayılır. Arada bir esen rüzgar dağlardan kar soğuğunu getirip bağrımıza doldursa da hava gayet güzel.:)

Yemlemesini yapıp sandalyesine kurulan ağabeyimiz başladı zırt-pırt atıp çekmeye. “Yemli olta bu, atar beklersin be birader, ne kurtlanmış bir adamsın? Rahat dur, biraz bekle bakalım neler oluyor?:mad: ” Yok şamandıra ayarı, yok yem tazeleme, yok biraz daha sağa savurma. Yetmez gibi bir de arada bıdılanması yok mu? Hepten çileden çıkaracak cinsten. “Abici az rahat dur, bir fırsat ver bakalım, ne o şap-şup atıp çekersin? Balık mı vurdu sanki bir heyecan ve stresle kurdeşen oldun da hop oturup, hop kalkarsın? Otur yahu, bir otur da motorun soğusun. Helak olacaksın gubani.!!!:eek: :mad:

Hiiiç, kime dersin ki? Bizimki girmiş bir kanaldan gidiyor, durdurana helal olsun. Tam iki saat ömrümü yedi.:( Arada 2-3 tane de siraz alınca –ne hikmetse, her zaman önce balığı alan ağabeyimiz olur- daha bir hızlandığını fark ettim. Sonki sirazını da suya salarken, la havle çekip dişlerimi sıkmıştım ki; oltasını atmasıyla ayağa kalkması bir oldu. Kalama sesi nazire yaparcasına gelip beynime oturdu. Cıııııır, cııııııııır.!!!!:eek: :D

“Hayret birşey, n’oluyor yahu, ne oldu yine?” İyi de duyan kim? Dur bakalım hele, bu gelen başka galiba? Eveet, evet işte bir güzel aynalı sazan. Var gücü ile basıyor sağa, basıyor sola. Hiç gelmeye niyeti yok anlaşılan. Aramız 10 metre, kepçeyi kaptığım gibi Murat’ın yanındayım. Dostumuz 3-4 dakika gezdirildikten sonra kepçeleme işi de başarıyla ifa edildi. “Hele gurban beni bir çek, ama iyice yakışıklı olsun.” Takriben 2,5 kg aynalı dostumuz balli amcasının kucağında bir poz verdi sağ olsun. Henüz suyun içerisinde iken aldığım ve bir nevi köpekbalığına benzeyen görüntü de çok güzeldi.;)

Bu fasıl böylece kapandı. Bir saat sonra dip oltama 35 cm civarı bir yavrucak selam verdi. O da sevilip okşanarak geri gönderildi.;)

Beklediğimizin aksine ters yönden dalga ve rüzgar gelince öğlen zamanı yer değiştirdik. Tam karşı kıyıda konuşlandık iki saat kadar. Ne gelen var, ne giden. Bizimkinin aklı kalmış geldiğimiz yerde. E hadi gidelim diyince tekrar toparlandık. Yeni bir heyecan ve umutla saldık oltaları. Alıkonulan 8-10 kadar siraz dışında başka ziyaretçimiz olmadı. Hadi Allaha ısmarladık, gelecek yine biz inşallah diyerek, barhaneyi toplayıp, yükümüzü denk ettik.

Selam ve sevgilerimle. Sizlere de rastgelsin en güzelleri, gönlünüzce…;) :)

Son düzenleme: 24 Mart 2010
  2. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Güzel av olmuş AFİYEt olsun rastgele... Nuri abi Sanada Sözümü tutamadım hem sana Hem vedat abiye bacağım Koparcasına ağrıdı abi Artık ağrıdan Bayılmışım Affet abi ...

3. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Nuri abi balık Murat kardeşin fakat rapor senin olmuş , bu işte bir çelişki var gibime geliyor,:D:D bu arada çeşmede benim hayallerim gibi yosun tutmuş , :eek::(birde 3 . üncü resimdeki uçuşan kristaller gerçekmi yoksa foto shop mu.:rolleyes::)

4. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    Çok Güzel Bir Av olmuş...Nice Avlara..

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    O nasıl söz öyle, canım benim. Sağlığın önemli, inan ki çok üzüldüm. Vedat babamızla görüşmen beni de sevindirirdi ancak ne yapalım, sağlık olsun diyelim. Sen de üzülme, kendine iyi bak abicim. İnşallah gidip-görüşmeye yine bir fırsat olur. Sen tez vakitte toparlanmaya bak, gerisi mühim değil.;)

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sağolasın İsmail kardeşim, teşekkür ederim.:)

Bütün ısrarlarıma rağmen rapor yapmaya yanaşmadı, ben de kendi rumuzumla günü anlatmaya çalıştım. Hem böylesi daha iyi oldu zira, av günü bana çektirdiklerinin de intikamını almış oldum böylece.:p :D

Çeşmeyi/suyu tam görememişsin, bir daha bak. Bak o çeşmenin suyu ne güzel. Lülelenmiş suyun içerisinde sanki altın ışıltıları dans ediyor.:) ;)

"kristaller" gerçek. Hiç bir hile-hurda yok gubani, aynen gördüğün gibi. İşin sırrı şu: Geceden arabanın ön camına kırağı düşmüş. Bindik arabaya bir baktım camın yüzeyi bu güzel kristallerle kaplanmış, ben de içeriden/camın ardından resmettim.:)

7. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Ellerine sağlık Nuri abi!

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Fatih?? Sen misin gurban? :p Hatırladığım kadarıyla askere gitmiştin de sonrasında görüşme imkanımız olamamıştı?:) Hoşgelmişsin. ;)

Teşekkür ederim kardeşim, beğendiğine sevindim, sağolasın. Akdenizin eşsiz balıkları da sizlere rastgelsin inşallah. Selamlar Antalya'ya.;) :)

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Gönlüne sağlık Erdem abi.!!:D :)

Bu nasıl iş arkadaş, ayları da bırak yıl oldu neredeyse ancak sen de hiç bir faaliyet yok abici? Paslandı iğne-makara, canlan hele biraz, böyle olmuyor gubani.:rolleyes: :p

10. beniseç

beniseç ibrahim halil

elinize sağlık güzel av olmuş

11. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Nuri ağbi tebrikler..
    Yine formundasın anlatım ve karelere yansıyan görüntüler harika olmuş.Mevlam tadında nice avlar nasip etsin..selamlar...

12. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Nuri abi dikkatimi çekti de bu ara Murat abi senle olan farkını açmaya başladı gibi :D Bak geçenki o güzel aladan sonra üstüne bu sazan :)

Ben olsam "inceden inceden" Murat abiye fotoğrafçılığın inceliklerini göstermeye başlar, eline makineyi tutuşturur biraz da biz ölelim derdim :D

Selamlar abiler, Allah muhabbetinizi bozmasın..

13. LapinCash

LapinCash

Güzel av olmuşda , Nuri abimi baştan çıkarmışlar :)

14. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    İmreniyorum size yahu, güzel bir gün geçirmişsiniz yine Nuri abi, Murat abininde ellerine sağlık, fotoğraflar için gönlüne sağlık, Allah tekrarını nasip etsin

15. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrik ederim nuri abim ( tebriğin büyüğü strese ) :)

resimlerde, avınızda şahane olmuş. hele aynalıyla resmin pek güzel. bir örnek olmuşsunuz :D :)

16. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Nuri

Selamlar Abi.

Son düzenleme: 24 Mart 2010
  17. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Güzel bir av olmuş tebrikler abicim

18. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Güzel av olmuş abi, ellerinize sağlık.

19. yolcu42

yolcu42 Yakup IŞIK

En İyi Avı:
    11,5 kg aynalı sazan
    Güzel bir balık afiyet olsun abi.

20. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Ellerine yüreğine sağlık Nuri abi çok güzel anlatmışsın, O ne enerji hiç durmaz mı bu arkadaş, Seninle koşarken kayıp suya düşecektim...