Merhaba arkadaşlar; 24.03.2013 pazar günü bendeniz, bacanak ve Atilla abi düştük yollara. Her yer kar kıyamet yatsana evinde yok illa bir macera olsun Neyse çıktık yola. Giderken kahvaltı ve çay işlerini arabada hallettik. Muhabbet gırgır şamata avlağımıza yaklaştık. Heryer açılmış ama 10 km kala kar, buz ve çamur yollar. İnmeye inecez ama ya çıkamassak Dolayısı ile başka güzargaha yöneldik ama nafile cyrr Dedik buraya kadar geldik. '' o suyun kenarına inilecek '' Şimdi fotolar Yüklendik malzemeleri yürü Allah yürü. Zannediyorum mesafemiz 4-5 km civarı. Ama tam tamına yokuş aşağı 1 saatte indik. Hakkaten pilimiz tükendi. Birde bunun geri dönüşü var Çok belli değil ama malesef suyun debisi oldukça yüksek. Sahteyle avlanmanın imkanı yok. Şamandıra desen bizde yok zaten şamandıraylada avlanmayız pek. Piknik yapacaz bugün Balık avı hazırlıkları yok yok bildiğin piknik yapacağız Demiştim ya su hem yüksek hem hızlı ve iyice bulanmış Çok keyifli bir avdı şey pardon piknikti İşte İbrahim dayımız.. Kendisi ile orada tanıştık. Hoş sohbet ve muhabbeti güzel bir insan. Misafirperverliğine hayran kaldık. Oğlunu eşekle gönderip halis muhlis köy yoğurdu ikram etti ki sormayın :hungry: Bu da İbrahim amcanın oğlu Muhammed İşte halis muhlis organik köy yoğurdumuz :thumb: Şimdi diyeceksiniz yahu neden balık tutamadınız. İşte cevabı Şaka tabi. Uyuduk ama 1 saat kadar. Dedim ya av değildi bu hafta. Bildiğin piknik yaptık. Hepimiz yorgun olduğumuzdan tekrar tepe tırmanmayı gözümüz kesmiyordu. Ama mecbur arabaya gidecez. Çünkü araba kendisi gelemiyor Kendimi kurban seçip düştüm yollara. Tam 1,5 saat tepe tırmandıktan sonra mutlu son. Biraz soluklanıp ekibi almaya indim. Sabahki kar ve buz yoktu yollarda. Dönüş yoluna geçtik.. Sağlıcakla kalın Herkese daha güzel avlar şey piknikler olsun
Neye Niyet Neye kısmet sözünün geldiği son nokta abi Fotolar 10 numara. Güzel bir gün olmuş , Bizimle paylaştgın ıcın teşekkurler. + bide espırı yapacam eşşekle ılgılı eşeğe altın semer taksan eşek gene aynı eşek
öncelikle bu havada oraların havasını kokusunu bize yaşattığınız için teşekkür ederim. bu kadar zahmetin balıksız kalması kötü olmuş ama mevsimin azizliği. nisan sonunu bekleyecek gibiyiz artık.çayın bazı bölümleri hafif durgun gibi oralarda hiç balık vermedi mi?
En azından güzel görüntüler getirmişsiniz avdan pardon piknikten paylaşım için teşekkürler harika bir ortam ..
Teşekkürler kardeşim. Teşekkür ederim. Su hem yüksek hem hızlı akıyordu. Sahteleri yüzdüremedik bile. Çok teşekkür ederim.
Teşekkürler Muharrem abi. Amaç stres atmak zaten. Tutulan balıklar isteyen olmadığı sürece geri bırakıyoruz abi
tebrikler Balık olmasada, heyecanı yeter Ahmet kardeşim. Bence sahte ile kasnaya daha 1-1.5 ay var. Bu sene hedefim 50 cm ve üzeri. Avlandığım bölgede yaşayan çekirgeler ile aynı renk çekirgelerden ve ortamdaki böcek larvalarına benzeyen sahtelerden edindim. 2012 de 37 cm'i aşamadım. Dua etde 2013 iyi gelsin bana. Allah ağzınızın tadını bozmasın. Sağlık ve muhabbetle kalmanız dileklerimle. Rastgele. Not: Gittiğin yerde şu 10 kg'lık damızlıklardan varmıydı Varsa fotoğraflada internete koyalım, ama yanında cetvel taşı mutlaka, öle sigara paketi, pet şişe koyup resim çekersen inanmam
Sağol armağan. O bahsedilen damızlıklardan var burada. Hemde heryerinde var ama tamamen şans nasip meselesi. Bu damızlıklar genelde sabah suyunda derin yerlerde, akşam suyundada su üstünde avlanıyorlar. Fakat şu anda su müsait değil. Bahsi geçen İbrahim amcanın telefonunu aldım. Arada rahatsız edip su durumunu öğrenecem inşallah. Su seviyesi düşüncede damızlıkların peşine
İşte bu şu ana kadar gördüğüm en büyüğü Armağan abi. Ama daha büyüğünü yakalayıp kıyıda kaçırmıştım. Yani damızlık balık var bu merada ama nasip işte
Ahmet, bu boyut benim hedefim, ama olur ama olmaz Allah bilir. Bizim bu güne kadar kasnada kullandığımız sahteler hep 0.5-1 m derine inen cinstendi. Ancak ben bu yıl menüye daha derin dalan ve fosforlu sahteleri ekledim. Özellikle larva ve nimf sahtelerim tamamen batan cinsten. Hele bir sahte varki suyun durumuna göre çok değişik renk veriyor. Denedikten sonra markasını sana yollarım. Herşey kısmet. Sonuç itibariyle tuttuklarımızı ölçüp bırakıyoruz. İnşallah 50 cm olup dönerler bize Allah'a emanet ol.
Kardeşim önce hedef balığını tespit etmen lazım. Sonrasında nasıl takım alacağın hakkında yardımcı oluruz sana ...