şu Daiwa kombinasyon için 140 lira fazlamı?

Konu, 'Kamışlar' kısmında dqn tarafından paylaşıldı.

1. OMMG

OMMG OKAN

Kesinlikle katılıyorum belli bir zaman sonra kafan çorba gibi olabilir..:) :)

2. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Uzak mesafe olarak kasıt nedir?50 mt-100 mt?maksat uzaga atmak değil maksat etrafı aramak.Balık bilye sesini tabiri caizse duyunca zaten gelip takibe alıyor.Daha uzak daha derin daha büyük balık mantığımı bu nedir.Bence 2.10-2.40 tercih senin.Ben 1.98 ugly stik kullanıyourm 40 metreyi rahat buluyorum.spin sistemde en makulu 2.10 .240 gerek aksiyon vermede gerek kullanımda.Sana sadece bütçene göre marka seçmek kalıyor.ister parayı makineye yükler kamışta kısarsın ister makinede kısıp kamışa yüklenirsin.Benim fikimi sorarsan makinede devri 5.0.1 den yüksek olanlara yönel.Çünkü wtd aksiyonunu rahat yaparsın

Son düzenleme: 26 Aralık 2010
  3. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Sevgili dgn Kamış hakkında yorumum eksik kalmış öncelikle atarı birazdaha yüksek bulabilirsen daha rahat olur. 7-14gr iyi ama muhakkak 20 gr mı geçkin veya yakın sahteler vardır yada alacaksındır.Zaten bu işe başlayınca muhakkak alıyorsun.Aksi halde takımın biz amatör spinciler için gayet uygun.Kamış uzunluğu gayet uygun.Bir önceki yorumumda da dedim zaten 2.10 -2.40 gayet makul.Bunu forumda Modena ve Koxford a da sorabilirsin.Özellikle Modena benim akıl hocamdır.Değer verdiğim bir abidir.Fikirleri sallama değil tamamen deneyim sonucu söylenmiş sözlerdir.Eminim boyut konusunda hak verecektir bana.Ayrıca dediğim gibi çok uzağa atmak değil.Bol bol etrafı aramaktır mesele.Balık genelde kıyıya yakın atlar sahteye....

Ayrıca birde makine kafası plastik demişsin sanırsam .Bu konuda pek tecrübeli değilim(teknik olarak)ama plastik kafa yerine alüminyum yada grafit olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.Ergeç Muhakkak büyük balık denk gelecektir,Bunu kalama ile bir yere kadar yumuşatırsın ama kırılma ihtimalinide gözder geçir.Ne olur ne olmaz.

Son düzenleme: 27 Aralık 2010
  4. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    çok teşekkür ederim yorumlarınız ve ilginiz için...
    ben başlangıç seviyesinde olan bir balıkseverim..sora sora okuya okuya öğrenmeye çalışıyoruz..

sağolsun forumdaki tüm arkadaşlar bilgi ve tecrübeleri neticesinde beni bilgilendirdiler..yazıda belirttiğiniz gibi Koxford Aykut hoca 'dan oldukça yardım aldım..birkez daha teşekkür ederim..

sonuç itibariyle; konu da belirttiğim
    Daiwa 2.10cm spinning kamış
    Daiwa 3000-3İB 4 bilye, 5,3,1 devirli makineyi aldım..
    artık inşallah biraz palazlanınca av raporlarını da paylaşırım..

hepinize sizin nezdinizde yardımlarınız için tşkr ederim..

5. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Hayırlı olsun. Kamışla, rapalalarla uzun mesafeli atışlar yapabilirsin.

Ancak çekiş sırasında aksiyonda biraz zorlanabilirsin.

Makine güzel sağlam ama spin makinesi değil. Yinede işini görür.