desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim kafamda ciddi endişeler vardı ama sanırım diğer mühendisliklerdede işi kavrayana kadar pis işler yapılıyo ama sonrası aydınlık gibi tabi yılmadan kendimizi geliştirmek lazım. buda sevdiğimiz branşta daha kolay olsa gerek. doğayı severim hele denize aşık biriyim. bi ara niyeti bozup uzun yol gemilerinde miçoluk için gemi adamı cüzdanı çıkarıcaktım. neyseki vazgeçtim tekrar tekrar herkese teşekkür ederim. umarım gelecekte kurulucak deniz bakanlığında (hepimizin ortak temennisi) sözü geçen denizlerimizi ve su altı zenginliklerimizi koruyan biri olurum. kararımı çok büyük ölçüde verdim
günümüzde belli başlı mühendislik dalları haricinde hepsinde sıkıntı yaşarsın, değil su ürünleri, çevre, orman, ziraat, bilgisayar, makina mühendisliği bile okusan birçok sıkıntıyla karşı karşıya kalacaksın. diğerlerine nazaran biraz daha az sıkıntıyla başlangıç yapmayı düşünüyorsan şuanda inşaat, mekatronik, elektrik-elektronik mühendislikleri daha insaflı. akademisyen yada memur olmayı hedeflemiyorsan su ürünlerine yönelme bence, yada bunları baştan hedef koyarak gönül ver bu işe. ben şöyle düşünüyorum eğer güzel para kazanıyorsak yapmak istediğimiz şeyleri zaten hobi olarak yapabiliriz.bir şeyi çok seviyoruz diye onu meslek edinmemiz gerekmez.birazda geleceğimizi düşünmek zorundayız. zaten bir işten helal ve çok para kazanıyorsan azçok seversin o işi, ben daha meteliğe kurşun atıyorum ama çok mutluyum severek yapıyorum diyen adam görmedim.
Ben de Volkan ile aynı fikirdeyim. İnsanın hobisi, mesleği ve işinin bir parçası olmamalı. Tanıdığım su ürünleri mezunu bayan bir arkadaşın sekreterlik ve callcenterdan başka iş bulamadığını belirtmeliyim. Yine de kararını değiştirmeni istemem, kararlı olmak zaten kazanmanın yarısıdır. Başarılar.
muvaffak abi doğru söylüyorsun, acı bir gerçek ama ya mesleğinle ilgili başlayacak bir iş olmuyor yada hep kalfa olarak kalmanı istiyorlar şu genç yaşlarda yönelecek branş, bir meslek seçimi ve gelecek kaygımız ciddi sıkıntı yaratıyor bünyede. sizler unu elemiş eleğide asmak üzere olduğunuz için tecrübeleriniz bizler için değerlidir, unutmayın
tamamen iyi niyet dolu düşünceler volkan abi ama sevmediğim bi işi yapamam ben isterlerse ayda 10 bin lira versinler yapamam bi yere kadar gider kısa süre sonra patlak verir. benim ilgi alanım bu bu konularda araştırmaktan hiç sıkılmıyorum aksine dahada merak ediyorum okudukça (araştırma yapmaktan hiç hoşlanmam normal şartlarda) muvaffak abi sana sonuna kadar katılıyorum. ve inanıyorumki ben bu meslekte bi yerlere gelicem tabi buna yakın diğer meslekleride araştırıcam
Adaş, Allah hayırlısını versin.. Türkiye'de ne yazık ki sevdiğin işi yapmak zor. Ben de veterinerlik istiyordum ama bölümüm türkçe-matematik olduğu için kazanmam çok zor. Benim şuanki hedefim kazanabileceğim en iyi yeri kazanmak ve hayatımı kurtaracak bir meslek edinmek. Eğer geçim sıkıntısı çekmeyeceğin, rahat iş bulabileceğin bir mesleğin olursa hobilerini daha rahat yaparsın, emin ol. Hobi ile iş çok farklı.. Ben ''hayatta memurluk yapmam'' diyordum ama şimdi memur olsam yeter diyorum. Hobilerime de vakit ayırabileceğim aynı zamanda geçim sıkıntısı da çekmeyeceğim bir meslek arayışındayım. Öğretmenlik filan da düşünüyorum, bakalım nasip. İnşallah Allah hepimize hayırlısını verir.. Bu üniversite stresi çok kötü bir şey.. Şimdiye kadar hiç hastalığım yoktu, bu sene hastalıktan kurtulamadım bakalım nereye kadar gideceğim böyle..
yine konuyu gündeme getiricem ama kusuruma bakmayın kafam çok bulanık. yurtdışı imkanları açısından bilgisi olan biri paylaşabilirmi lütfen
Yurtdışında iş imkanları Türkiye'den kötü. Hatta birinden duydum Fransa'da doğmuş orda 20 yıldır çalışmakta olan Türkler acaba Türkiye'ye gelsek de nasıl iş buluruz ne yaparız derdine düşmüşler. Bu arada LYS o kadar mı kötü? Su ürünleri mühendisliğinin puanları yüksek olmasa gerek.
Norveç'te filan iş imkanı çok diyorlardı... Fransa'da demekki pek önem verimiyorlarmış. Puanları düşük, orantılı olarak da iş imkanları düşük tabi.
meslek seçimi konusunda kararlı olmak ne güzel birşey. Biz zamanında tüm mühendislikleri üniversitelerin puanına göre sıralamıştık artık hangisi denk gelirse. elektrik- elektronik, makine, inşaat, mimarlık, bilgisayar ... umarım istediğin gibi bir bölümü kazanırsın.