Tarih: 21.11.2010 Yer : İç Anadolda bir yer Kullanılan takımlar: Değişik marka , makaralı ,tek iğneli dip oltası Havalarında güzel olmasını fırsat bilerek bir hafta öncesinden plan yapmaya başladık. Amcam ve yeğenlerimle programımızı yaptıktan sonra pazar sabahı saat 07.30 da yola çıktık. Her zamanki gibi içim kıpır kıpır. Acaba iri bir balık tutabilirmiyiz. Her zamanki dilek ve temenniler. Avlağımıza vardığımızda saat 09.00 civarıydı. Yerimizi seçtikten sonra bismillah deyip oltalarımızı suyla buluşturduk. Başladık beklemeye. Vuruş alıyorduk. Ama balık maalesef. Çayımızı demleyip bir şeyler yerken nihayet güzel bir vuruş geldi. Hemen fırladım yeerimden, koşarak oltanın başına geldim. Askerlik günlerim aklıma gelmiş olacakki nöbet tutmaya başladım oltanın başında Baktım işlem tamam hemen tasmalayıp yavaş yavaş çekmeye başladım. Amcam bana sakin ol, yavaş çek diye telkinde bulunuyordu. Ve mutlu son . 46cm boyunda güzel bir sudak. Hemen kıtkaya takıldı akabinde olta yemlenip tekrar suya. Ve bekleyiş. Öğle yemeğini yemek için hazırlıklara başladık. Vuruşlarda kesilmişti. Saat 15 gibi ikinci ve güzel bir vuruş daha geldi. Kamışın bükülmesinden balığın takıldığı belli oldu. Hemen yavaş yavaş çektim ve güzeller güzeli 44cm boyunda bir sudak daha. Benden mutlusu yok tabi. Saat 17.00 gibi gitmek için hazırlanmaya başladık. o saate kadar zaman zaman vuruş aldık ama ne gelen var nede giden. Kısmet bu kadar deyip evimizin yolunu tuttuk.
... ilk yorum bende gelsın cok guzel sudaklar inşallah daha buyuklerını tutup bızımle paylasırsınız rast gelsın..
Hocam, hepsini tutmadın demi.... Tebrikler... O İç anadoluda ki yere nasipse bizde gidecez... Umarım bir rapor yazmakta bize nasip olur.