Sufix 832 hakkında yardım.

Konu, 'Misinalar' kısmında UzuNHoca tarafından paylaşıldı.

1. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Arkadaşlar misina elime ulaştı ve dün deneme firsatim oldu. Gerçekten atislari çok güzel. Hiç zorlanmadan 70-80 metreye rahat atabiliyorum maxrap 13leri. Aksiyon vermesi de rahat oluyor. Ama normal misinaya göre biraz fazla ses yapıyor.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Dünyanın en büyük üçkağıdı burada dönüyor.

Yapılan şey şu. 1 x 1 cm ölçülerinde saracak yeri olan bir makara düşün. Burayı tıka basa misina sarıp dolduruyorlar. Sonra kesip sayıyorlar, kaç tur sarılmış, atıyorum 500 tur. Alan 1 cm2, yani 100 mm2 olduğuna göre, tek bir sarım, yani misinanın kalın alanı, 100 / 500 = 0.2 mm2 eder. 0.2 mm2 nin karekökü veya pi üzerinden hesabı kaç eder, atıyorum 0.45 eder. Yazıyorlar bunu çap olarak.

Ama bu örgü, tıkış tıkış, gergin durduğu gibi durmuyor elbette öyle. Ve gözle görülen çapı 0.80 filan oluyor.

Bu misina ince olsun diye aranan için yanıltıcı. Ama makinem ne kadar misina alır diye bir hesap yapacak için gayet tutarlı bir çap değeri oluyor.

Bu durum örgülerde standart, ama diğer misinalarda da bu tür bir çap hesabı görülebiliyor. Malum misina yuvarlak, bu da çapa göre daha az boşluk bırakması demek ki, yazılan çap, gerçek çapın çok altında olabiliyor.