Almanya'dan gelen Hala oğlu Sezer usta balıkçı Cumhur'la anlaştıklarını söyleyerek Cumartesi akşamı Süloğlu'na gidelim dedi.Benden kaçar mı.Bizim okuldan Hasan'ı Ve Sezer'in kardeşi bizim ekipten Yusuf'un arabası ile avlağımıza gittik.Güneş batmak üzere olduğu için hemen oltaları suya saldık.Çadırı kurduk.El fenerleri hazır ettik.Kamp malzemelerini sıralaladık.Yem olarak küspeli takım ve bir oltada tek iğneli zarnaga toplu takım kullandık(ileriye göndermek için 60 gr beyaz zargana topu).Tek iğneli takıma danaburnu o bitince midye kullandık.Küspelerin iğnelerine solucan,mısır veya hamur taktık.İlk balığı gece 01'de,ikinci balığı 03:30 da,son sazanı da sabah 05:45 de aldık.Köstereç(Trakya Levreği ben buna yeni isim veriyorum Tatlı su Hanos'u.)leri sabah 08:00 ve 08:30 aldık.Onları midye kullandığımız zargana toplu takım ile ile aldık.Gece sabaha kadar uyumadık.Sabah 10:00 gibi toplandık geri döndük.Kampta akşam menüsünde mamzana,tavuk ızgara,domates salatası,cola vardı.Sabah kahvaltısında sucuk,peynir,domates ve çay. O kadar çok malzemem varki getirmesi toplaması bir dert.Arabadaki malzemelerin çoğu benim.Hatta Cumhur Kardeşin mahallesindeki çocuklar abi taşınıyormusunuz dediler. Sezer kahvaltı hazırlıyor.
hemşerim merhaba döktürmüşsünüz gene tebrik ederim üzüldüğüm nokta bulgar sazanının ( israil sazanı) her yeri istila etmesi bayağı iri sazanlar ne kadar geldi ,500 gr civarında var gördüğüm kadarıyla ,paylaşım için teşekkürler herşey çok güzel ,yemekler ,ortam
Ahmet Kardeş İsrail Sazanları 1 kg yakındı.Yem olarak mideyeyi çok tuttum.Sert olduğu için iğneden kolay kolay düşmüyor.Tuttuğum köstereç şimdiye kadar gördüğüm en irisi.(Benim gördüklerimin içinde)Evet israil sazanları aynalıyı ve yerliyi bitirmiş.Bunda tatlı su levreklerinin etkisi de çok.Küspeli takımı atarken bir kamışım ortadan ikiye ayrıldı.Bir sürü küspeli takım takıldı.Ama daha önce takılan birçok küspeli takım çıkarttık sudan.Yani gidenin yedeği de geliyordu.Bir sürü midye topladım.Evde buzdolabında diğer avlarda kullanmak üzere midyeleri saklıyorum.Annem daha farketmedi.Farkedince ne olacak acaba?
resimden iyi seçemedim özür dilerim , midye belli yerlerde iş yapıyor habillerde felan ,süloğlundada yapması güzel evet kolay kolay düşmez ,kamış için üzüldüm ,takılan oltanın yerine yenilerinin gelmesine sevindim , paylaşım için tekrar teşekkürler ellerine sağlık ,önemli olan oradaki ortamda bulunmak ,temiz havayı solumak ve güzel vakit geçirmek