Sultanköy Kiyidan Levrek Avi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında levrekçi59 tarafından paylaşıldı.

1. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Arkadaşım öncelikle hoşgeldin ..Çok güzel paylaşımlar yapıp değerli bilgiler bulacaksın burada..Bende yeni sayılırım resim ekleme konusunda da çok acemiyim .İnan balığı yakalaması daha kolay benim için:) :)

Ama sitede sorumlu arkadaşlar sana en kısa zamanda yardımcı olacaklardır.

2. mühendis

mühendis Anıl

Favori Kamış:
    2.10 kamış ve şeytan oltam
    En İyi Avı:
    1m'lik dere yılanı
    Merhaba,
    Ben de yeni üye olanlardanım ancak balıkçılıkta yeni sayılmam...
    Kıyıdan levrek oltası tertibatınızı biraz daha açar mısınız? Forumlarda bir çok olta tarifi var ama ben de yeniçiftlik civarında avlanmak istiyorum. 4 numara siyah düz iğne misina 0.30 ancak köstek beden uzunluk ne olmalı ? ayrıca av saati de önemli galiba levrekte değil mi? Saat kaç civarı avlandınız?
    Çok güzel balıklar yakalamışsınız...Afiyet olsun...

3. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Ben her avdan sonra mümkünse köstek ve bedeni atar iğne ve fırdöndüler sağlamsa tekrardan yeni misinayla bağlarım.
    Birebir ölçerek yapmıyorum tabii , beden ortalama 1,5 metre kadar kösteklerde 30cm kadar.Kurşun 150 lik çapalı kurşun kullanıyorum çünki hep dalgalı havalarda avlanıyoruz orada.

Kurşunlarıda bedenin sonunda klips ile bağlıyorum daha sağlam oluyor.Ama dediğim gibi her avdan sonra klips ve iğneleri sağlamsa alıp tekrardan yeni misinayla bağlarım.

Birkaç defa atarken ve balık çekerken koptuğu için artık işi hep garantiye alıyorum.:eek: :eek:

4. gullwıng 09

gullwıng 09 tuncay dal

En İyi Avı:
    7.5 kg levrek
    masallah elıne saglık keyfını ıyı cıkar artık tebrıkler

5. ergeg

ergeg tevfik

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yok hayır
    daha iyi avlar dilerim.size bu kurt hakkında sormak istediğim birşeyler olacak.kurt çıkarmak için bahsettiğiniz yeri biliyorum 5 6 kezde gittik oraya kürek ve elekle fakat sizin dediğiiniz gibi parmak kalınlığında kurt çıkaranları gördüm .bizim çıkarabildiklerimiz toprak solucanı kadar.parmak kalınlığında olanları çıkarmanın püf noktası nedir yardımcı olurmusunuz lütfen .birde bu kurtları kesipmi takıyorsunuz iğneye

6. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Doğan kardeş öncelikle bu güzel avlar için tebrik ediyorum.Yaklaşık beş gün önce o bölgeden geçtim. Çanakkaleden balıktan dönüyordum.Aklıma ilk gelen burası balık yapar düşüncesiydi.Ancak merak ettiğim şey balıkların yakalandığı tarih.Bunu yazarsan güzel olur.Birde kurt hakkında bilgi ve varsa resim koyarsan çok çok güzel olacak. Benim merakım balık yakalamak kadar bu tür bilgi ve sizin gibi arkadaşların tecrübeleri. Eğer sen dersenki şu tarihte şurada ol oda uyar. Yerinde incelemek pratik yapmak en iyi yöntem. Ayrıca bu balığın yani levreğin o bölgede sahte balık ile avı oluyormu. Ayda bir kez 500 km yol yaparak çanakkaleye gidiyorum. Şu zamanda levrek yok. Daha çok karagöz, sargoz, mercan, kocagöz çıkıyor. Levrek olayı bambaşka bu ayrı bir sanat.
    Vereceğin cevaplar bilgiler ve varsa resimler umuyorum tüm sitedeki arkadaşlarada rehber olacak. Selamlar

7. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Öncelikle küreği rastgele kuma vurmuyoruz.Eğer büyük kurt çıkaracaksak ; dibe baktığınızda ufak ufak delikler olucak deliklerin etrafında da kurt dibe girerken iz bırakır aynı solucan şeklinde küreği tam o bölgeye derine girecek şekilde vurursanız mutlaka çıkacaktır.Dibe baktığınızda solucan şeklinde şekiller ve hemen dibindede delikler vardır , o bölgeye küreği derin vurursanız kurt garanti.

Kurtları bütün takıyorum sadece iğneyi kapatana kadar değil komple misinaya da geçiriyorum...

8. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Teşekkür ederim.

Resimde ki balıklar nisan ayında alınmıştır.Mart ayında da aldım ve en son yazdığım rapor var ağustos ayında yani 2 gün öncede aldım.Orası her zaman balık yapıyor sadece deniz dalgalı olsun yeter.Oranın yerli balığı var Botaş limanın olması , arıtma için çekilen deniz suyu ve tekrar suyun geri bırakılması, daha benimde bilmediğim bir sürü nedeni vardır..Sonuçta oradan levrek,mırmır,minekop aldık ve hepte kiloluk.Sahte ile avlanan hiç görmedim.Eğer sizinde vaktiniz varsa size uyarsa haberleşip orada iyi bir av yapabiliriz.

9. ergeg

ergeg tevfik

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yok hayır
    teşekkürler.size bol avlar dilerim.

10. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Doğan kardeşim öncelikle cevap yazdığın için ve verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Tahmin ettiğim gibi balık yani bilhassa levrek kışın daha verimli oluyor.Mırmır bizim burada ekimden önce pek olmaz.Ekim,kasım en iyi zamandır.Eşkina ve minekopta yine bu bahsettiğim aylarda oluyor. Ancak levrek yakalama şansımız yok gibi birşey.Buradada bazı fabrikaların denize dökülen sularının civarında olabiliyor. Aynı senin bahsettiğin yer gibi. Davetin içinde teşekkür ederim. Mutlaka da gelmek isterim. Yine konuşur haberleşir en uygun zamanda bir araya gelip olta atabiliriz. En az balık kadar merak ettiğim şu kurt olayı. Neden dersen senin bahsettiğin kurtla ilgili elimde bazı araç ve gereçler var. Bilmen avrupa kanallarında izledinmi bu bahsettiğin kurt için özel yapılmış tel çubuklar var. Bu teli elde edene kadar göbeğim çatladı. Bu tel ayesinde tek harekette o kurdu iğneye ve oradanda misinaya taşıyorsun.Kurt bile ne olduğunu anlıyamıyor.Ne yazıkki o kurdu bulamadığım için telide deneyemedim. Boru kurdu da olabilir ancak bu işin orjinali senin bahsettiğin kurt. Şimdilik hoşçakal diyorum. Görüşmek üzere haberleşelim. Selamlar

11. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Selam;
    Bahsettiğiniz tel kurtu iğneye geçirmek için sanırım.Bizde burada tükenmez kalemin içini veya topitop şekerlerinin sapını kullanıyoruz,,böylelikle kurt parçalanmadan ve ezilmeden iğneden misinaya kadar geçiyor.

Kurtların fotolarını çektim en kısa zamanda siteye atıcam.İnşallah beraber bir organizasyonla kurt çıkarıp daha sonrada levrek alırız.

12. rıdvan1964

rıdvan1964 Rıdvan

Bu aksam balığa gidicekmisiniz. doğan ben rıdvan

13. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

topitop sapıyla iğneye geçirme konusunu biraz açarmısın. önce kurdu sapa geçirip sonra iğnenin ucunu sapın ucuna sokup kösteğe kadar kurdu kaydırıyormuyuz :confused:

14. kadirozkan

kadirozkan kadir özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    levrekçi 59

sevgili doğan kardeşim...

şu yeni levrek merası hakkında beni bilgilendirirmisin :)
    selamlar...
    bu arada deniz düpdüzmüş.

15. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Ne demek abi elbette.

Hani hatırlıyonmu sabahlamıştık bi sabah sonra sabahçı kahvesinde birer çay içmiştik mürefte iskelesinde.Sadece bir adet iskorpit yakalayabilmiştik.

Dediğimiz yeni levrek avlağı o avlandığımız yerden 25 km filan biraz daha ilerde bi köy var uçmakdere köyü orada bi yer var dum dum çeşme diye bi yer oradan levrek alındığını duyduk ve denemeye gittik fakat hava mantar dı.

Evet abi deniz düpdüzmüş banada dedi Hamit abi.:) :) :)

16. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Selam,,,

Topitop sapı veya tükenmez kalemin içini kullanılmasının tek amacı kurdu rahat geçimek ve parçalamamak.

İlk önce sapı iğnenin ucuna takıyoruz ,böylelikle iğnemiz çok daha uzunmuş gibi olup daha rahat elimize geliyor daha sonra kurdu sapın diğer ucundan iğneye geçiriyoruz.Aslında çok önemli bir detay değil onsuzda kurt rahatça takılabilir.

Evet kurdun tamamını kösteğe kadar kaydırıyoruz.

17. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

saol detaylı cevabın için.

18. onur1872

onur1872

levrekler harika.rastgelsin inşallah bende bir gün böyle levrekler avlarım