Kıyıya yakın, kumluk alanda, insanlardan uzak kıyılarda çıkartmak lazım... Resimlerde kullanılan alet ve çıkarılışı mevcut... Yer : Saros Körfezi Enez Limanı yanı... Kolay gelsin.
bu anlatım Taze yem sıkıntısı yaşayan bazı tecrübesiz arkadaşlarımızın işine yarayabilir. ince 1 metre civarı inşaat demiri , ucunu ya iyice sivriltin yada sivri bir saç parçası kaynattırın, birde gözlük lazım. yanlız hava kabarcıklarını görür görmez hızlı davranıp üstten hemen saplamanız lazım
Serkan arkadaşım sülünezler suyun üstünden gözüküyor mu? yoksa hava kabarcığı çıkan heryer şişi sokmak mı gerekiyor. Birde suyun içinde içleri hava dolu şeffaf böbrek şeklinde bişeyler var bunlar nedir şu an fotosu yok ama çekmeye çalışırım hafta sonu
var her tarafta Bildiğim kadarıyla yer Metro'da olması lazım. Belki mevsimlik olarak var yada yok olabilir, oradaki ürün sorumlusuna sormak lazım.
. hava kabarcığı çıkartan şeye şişi sokman lazım, yaklaşık 30 70 cm suyun aşağısında kalıyor, tecrübe edip bir iki seferden sonra anlarsın zaten
Teşekkürler Tarkan arkadaşım bir de şu içleri su dolu suyun dibinde kumların üstünde sağa sola sallanan bişeyler var görüyorum devamlı bunlar hakkında bilgisi olan varmı doğal bişey görünüşü sanki bir tür canlı gibi.
işte uzmanlık alanımda bi konu birazda ben takviye yapayım tam ol sun http://www.youtube.com/watch?v=ODbBcPUjMIo http://www.youtube.com/watch?v=CmjuI3I09uk ( YEM ÇIKARMA VİDEO ) http://www.youtube.com/watch?v=VG3tY8YCRlg ( devamı buradan ) http://www.youtube.com/watch?v=e7z3a-KY6pA ( SON )
İşte Bu Mustafa Bey ; Bir resim bin lafa bedeldir derler ya , işte bu videolar tam bir ders niteliğinde Elinize, Yoğurt Kovanıza ve Şişinize Sağlık, Kameraman arkadaşıda unutmayalım. Teşekkürler.
sülünez çıkartma arkadaşlar herkeze merhaba. foruma biraz göz attım ve bu konuya rastladım. öncelikle her delik sülünez deliği değildir. genellikle sülünez delikleri 8 şekline benzer. eskiden ayvalık ta sülünezleri kıyıdan kendimiz çıkartırdık. fakat sülünez çıkartıp satan kişilerin bilinçsiz avcılığı yüzünden artık neredeyse sülünes kalmadı. gelen arkadaşlara sülünez çıkartmaları hakkında yardımcı olmaya çalışırım. Yeri gelmişken bende malzemelerin nasıl yapılacağını biraz bahsedeyim. gereken malzemeler 1 adet şemsiye teli (tel elbise askısı da kullanılabilir) 1 adet mermi çekirdeği (G-3 piyade tüfeğinin mermisi ideal olanıdır) 1 adet plastik kova 1 adet kova için kesilmiş yuvarlak cam 1 adet slikon (şeffaf olan tercih sebebidir) yapılış şekli ortasından demir testeresi ile (enine) keslimiş mermi çekirdeği pense veya kerpeden ile tutularak bir ateşte ısıtılır ve şemsiye teli yada kaynak yerinden kırılarak açılmış ve düz hale getirilmiş tel askı merminin kesilen arka tarafından eriyen kurşunun içine takılır ve soğumaya bırakılır. telimiz hazır. kovamızın dibi delinerek slikon sürülür ve camcıda yuvarlak kesilmiş olan cam slikonun üzerine gelicek şekilde yapıştırılır. emniyet acısından camın üstünden bir kat daha slikon ile takviye edilir. eğer kovanız büyük ve derine daldırılacaksa cam kovanın alt tarafından yapıştırılmalı fakat yere vs koyarken sivri cisimlere dikkat edilmelidir. Slikon kuruduktan sonra ( 1 gün beklendikten sonra) kullanıma hazırdır. malzemelerinizi temin eden arkadaşları sülünez toplamak için ayvalık a beklerim. herkeze saygılarımla
fakat sülünez çıkartıp satan kişilerin bilinçsiz avcılığı yüzünden artık neredeyse sülünes kalmadı. gelen arkadaşlara sülünez çıkartmaları hakkında yardımcı o lmaya şu bilinçsiz sülünez avcılığı nasıl oluyor biraz açıklarmısınız merak ettimde öğrenelim bari
Balıkesire gidince denerim bu sülüne zişini ama çok okumak laızm sülünezle ne tutarım tutacagım şe agustos ayında balıkesrde çıkamı ögrnemek lazım.
Mustafa ağabey, videolar çok güzel, emeğine sağlık gerçekten. Çok teşekkür ederim kendi adıma. İlk kez bu kadar yakından sülünes çıkarma izlemiş oldum ve gerçekten merak ettiğim bir konuydu. Daha önce de bununla ilgili videolar izledim ama bu kadar net ve açıklayıcı değildi, sağolasın.
kumdaki deliklerden cikan ilginc canlilar... merhabalar Ben buna benzer deliklerden Bodrum da da gordum. Zipkinla delige girince seffaf bobrege benzeyen yumusakcalar cikti. Bunun ne oldugu konusunda bilgisi olan var mi acaba ?? Saygilar