Benim için bu yazdıkların sorun değil..Ben kumanda konusunda deneyimliyim. Ayrıca sazan gibi 13 metre tekneyi alıp limana bağlamayacağım..bilmediğin incelikler var..benim bundan önce 2 teknem oldu..6metre ve 9 metre 5 sene nargilecilik yaptım..Bandırmadan karadenize giderdim 15-20 günlüğüne..
Alico usta çok güzel resimler çok güzel bilgiler ben av marketlerin de bakıyorum bu tekne takımlarına çok güzel tüylerden filan yapmışlar harika takımlar eline sağlık usta konu için
Bizim limanda sınır 35 metre.. 13 metre alırmıyım...alacam .. ben işin keyfindeyim....balık için tekne almam..2 tekne almıştım..gereksiz olduğunu biliyorum
biz epey düşündük..alacağız ..sen yarın yine düşün resimlerinide koyarım buara kısmetse.. yazlıkmı alalım yoksa motor yatmı diye yazı tura attık... motor yat almaya karar verdik...yazımı,turamı dersen bakmadım
Sen tavsiye etmeden önce karar vermiştim..Zaten bu konulardaki kararlarımı kendim veririm hoş zaten benim yazlığımda var...ne gerek 2. yazlığa .........
Bu konu çok geride kalmış arkadaşlar lüfe ve palamut ile ilgili iğneler köstekler çapariler hakkında bu linktende yararlanabilirler.
Vallahi katılıyorum çok geride kalmış. Ellerinize sağlık reis. az alıntıyla ben de ön plana aktarmaya çalışayım. Çaparicilik'ten ben vaz geçmiştim ama yerine geçecek yöntem de yok, bu bilgiler herkese lazım. Daha fazlasını görmek okumak isteyen konunun en başına bakabilir arkadaşlar.
İlginize teşekkürler. sağolunuz tüm arkadaşlarım ve oltacıların oltaları her zaman dolu olsun diyelim.
"Yok 13 metreydi yok yazlıktı yok benim var zaten" bi ara konuyu okurken ilkokul zamanlarım aklıma geldi.
yeni konu açmaktansa bu güzel konuyu hortlatmak lazim derdimiz palamut çaparisi ve büyükçekmece güzelce silivri hattında kullanımı. komşu teknelerin tek tük de olsa palamut avı yapmaya başlaması ile daha önce tekneden hiç yakalamadığım palamut hevesi de başlamış oldu tabii. açılmış konuları okuduk, çapari köstek renk vs konuları hatmettik. aşağıda resmi görülen çapariyi hazırladık. 50 beden 40 köstek, takımda 10 iğne var, iğneler 1 numara uzun pala düz mustad. sonunda ağır kaşık bağlamak için fırdöndü var. uygun renklerin kırmızı beyaz olduğuna itibar ederek bu renklerde yaptık çaparimizi. köstek araları yaklaşık 45 cm. köstekler 25 cm. derdimiz şu, bu çapari çalışır mı? çalışır ise bahsedilen bölgelerde palamut avı için hangi hızda hangi ağırlıkta kurşun ile dolaşacağız. kurşunu sona değil takımın başına bağlamamız gerektiğini üstadlar belirtmiş ancak uzun oltada taktığımız gibi bir iki karış beden yapıp mı takacağız, yoksa direk fırdöndüye mi monte edeceğiz? sevgiler
Vay konu çıkmış ortaya ancak takım çalışmaz. 0,45 beden misina köstekler 0,50 beden köstekler 0,70 -0,75 cm Ve 1 er kulaç araya bağlanacak 10 iğnede balığı toplamaz bence kurşunsuz su üstü. beden ile çapari arasına iri fırdöndü boylaman ise 0,90 dan aşağı olmamalı gibi. Sevgiler.
ali abi benim senin hesapla 25 kulac capari, bir de 25 kulac biz acsak 50 kulac takimi karistirmadan toplamam mümkün değil tek başıma küçücük kayıkla. rapala mı yapalım çapari sevdasını bırakıp? rapalayı su üstü mü gezdirelim nasıl yapalım o zaman?
Burak sorun değil zaten benim takımda yaklaşık 150 metre arkadan geliyor o yüzden teknenin hemen yanına lastik yapıştır yada çak kalınca etli olsun biraz çekince her iğneyi sırayla bu lastiğe saplar balıkları aldıktan sonra tekrar suya salarsın benim yyöntem biraz zor dolaştırma ihtimalin yüksek o yüzden önermeyeceğim ben kı üstüne üst üste atarım iğneleri sonrada vargel mantığıyla suya tekrar salarım ama deneme bile bence.
çok zor olmaz ustam en fazla 1 kere takım ziyan edersin 2. fereinde vargele alışırsın. ben alico abimden öğrendim birtakım bilgileri çokta faydalı oldu bana.