Sürekli balığa 40-45cm kala ıskalıyorum

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında mithatk tarafından paylaşıldı.

1. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar, Mithat arkadaşımız bu balığın orfoz olduğunu bile bilmiyor bu kadar üstüne gitmeyin. Bundan sonra avlamayacaktır eminim. Ayrıca balıkları sattığından da bahsetmemiş. Sevgili Mithat, orfozlar nesli tükenmek üzere olan balıklardır. Zıpkınla avcılığı ise tamamen yasaklanmıştır. Geçen seneye kadar her şekilde avlanması yasaktı ama daha sonra zıpkınla avcılığı hariç ava serbest bırakıldı. Buna rağmen avlamama konusunda hassasiyet gösterirsen seviniriz. Çünkü orfozlar hermafrodit balıklardır. Önce dişi ve 18 yaşında da erkek olur ve döllenme meydana getirirler. Kısacası bir orfoz 18 yaşına gelmeden yumurta bırakamaz. 18 yaşına gelip yumurtlayamadan avlandıkları için de nesilleri tükenme tehlikesi altındadır. Sakin ve sıcakkanlıdırlar, bulundukları meradan kolay kolay ayrılmazlar. Dilersen onları besleyebilirsin de, zamanla seni tanırlar. Bu kadar savunmasız, talihsiz ve yaşamları bizim insafımıza bırakılmış bu hayvanları avlamamanı diliyorum. Hatta çevrendekilere de bunu anlatır ve orfoz neslinin tükenmemesi için çaba sarfedersen, inan yaptığın avdan daha da fazla gurur duyacağın bir iş yapmış olursun. Çocuklarının da bu balığı tanımasını istiyorsan, lütfen bizlere kulak ver. Konuya hassasiyetle yaklaşacağına inanıyorum.

Bu arada, imza ayarlarını yaparsan seviniriz. Teşekkürler...

2. apneadiver76

apneadiver76 BURAK

arkadaşım hedef alırken bence balıgı tam olarak paralel gormelısın ve zıpkın kol ve goz hemen hemen aynı hızada olursa daha iyi sonuc alacagını sanıyorum
    basarılar

3. DustDeviL

DustDeviL Özkan

ben daha zıpkın bakıyorum kendime ama bende ya ıskalarsam ve vuramazsam diye endişeliyim ama tabi ilk seferde vurucam diye bi beklentim yok deneyip alışıcam inş....