Surf Casting ile ilgilenen sevgili site dostlarım...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ozgurcan tarafından paylaşıldı.

1. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Sevgili arkadaşlar forumda kıyı balıkçılığında önemli bir dal olan Surf Casting ile ilgili bir link koyuyorum. Bu linkde bulunan videolarda Surf Casting ile ilgili atış tekniklerini izleyerek anlayabiliriz, izlediklerimizi de deneyerek tekniğimizi ilerletebiliriz diye düşünüyorum.

Malum havalar ısınıyor ve bu sebeple de artık daha sık organizasyonlar olacağını düşünüyorum. Ben Surf Casting tekniğine bayağa bir merak saldım ve çeşitli bulduğum dökümanları topluyorum. Ayrıca bu konuda bu yaz daha da ağarlık vermeyi düşünüyorum Yurtdışı siteleri ve grupları yakından takip etmeye çalışıyorum ve yeri geldiğinde de sorular sorarak onlardan bilgi almaya çalışıyorum. Topladığım verileri de sizlerle paylaşmaktan zevk duyarım;bununla ilgili bana özelden mesaj atarsanız sevinirim

Bu konuda tekniğimi ilerlettikçe benim gibi ilgi duyan arkadaşlar ile Surf Casting ile ilgili bir grup oluşturmayı; bilgi paylaşımı-öğrenme-tekniklerin deneneceği organizasyonların düzenleyebileceğimizi düşünüyorum. İlgilenen arkadaşlar ve bu konuda bilgisi olan üstadların her türlü bilgi aktarımı beni çok mutlu eder. Çok keyifli, yaratıcılığın ön planda olduğu ve dünyada ciddi anlamda amatör balıkçılığın içinde ayrı bir dal-sektör halini almış Surf Casting ile ilgili ilk paylaşımı sizlere sunuyorum.

http://vimeo.com/9713539

Bu linkde daha bir çok görüntü var. Eminim ki yararı olacaktır.

Sevgilerle,

2. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Özgür abi Öyle bir Grup olursa Benide Kabul edersen sevinirim ...

3. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Sevgili Alparslan burda kabul etme etmeme gibi bir durum yok, bilenler bilmeyenlere öğreticek; hep beraber öğrendiklerimizi paylaşıcaz. :)

4. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Tamamdır abi Vallahi insan Bunlara Çok pis Özeniyor Yokki yurdumuzda böyle güzel spor dalı...

5. ergir

ergir ergir

cok güzel atış sitilleri var.normal atışla (bizim attığımız şekil yani) 85 m atarken surf casting sitili ile aynı malzemeyle 195 m atıyor.
    yannız bu tip videolarda eksik olan şeyler var.bedende kaçlık misina kullanılıyor,kurşun kac gram,kullanılan kamışın markası gibi..

6. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Buyuk bir İhtimal Kamışlar ZIPLEX tir Kurşun 150 yada 170 özel surf casting Kurşunu Önce Kalın misina Alta gittikce incelen bir misinadır ..

7. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Evet haklısınız bazı eksikler var. Ama bunlar da araştırarak kapatılabilir.

8. ergir

ergir ergir

surf casting kurşunu nasıl bişey oluyor.sonuc olarak bizde kullanılıcak olan sistem yabancılardan farklı olacak.onlar sadece uzağa atma için o şekil kullanıyolar.ama burada atıldığı zaman en azından bi capari(veya herhangibir takım ) ile denenmesi lazımki uzak nokta bulunsun.

9. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yok onların yarışmalarda kullandığı kurşunların denizde de kullanıldığını gördüm.

10. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    İlginç bir atış şekli, benim çinekopta ve tek kancalı ymli atışıma benzer bir şekil , ben sadece farklı olarak kurşunu yere değdirmeden omuz hizasından yapıyorum , birde bu atışı yaparken sakin bir ortamda olmak gerekli gibime geldi, paylaşımın için teşekkürler Özgür, bu arada gümüşyaka taraflarına gittinmi .

11. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kılıça abi o tarafa hatırlarsan seninle gidicektik geçen yaz. ama bir türlü nasip olmamıştı, denk getirememiştik. bu sene inşallah bol bol gelicem o taraflara. h.sonları kafamda gümüşyaka ve ilerisi var...

Son düzenleme: 24 Mart 2010
  12. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Hatırlamaz olurmuyum Özgür ,ilk gidişimde sanada haber vereceğim , cebin bende hala kayıtlı duruyor.;):)

13. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
  14. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    çok güzel bir paylaşım.

Son düzenleme: 24 Mart 2010
  15. yihehe

yihehe emre

Favori Kamış:
    surf kamış
    Favori Makine:
    zigetvar 1907
    En İyi Avı:
    balık
    kesinlikle boğaz kalabalığında denenmemesi gereken ancak çok etkili olduğnu gördüğümüz bi atış şekli denemekte fayda var.

boğazda bi Yalımız olsa arka bahçesinden denerdik :D

16. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700

buna göre bizde herkes rekortmen. :)

17. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Goz hesabina gore dogru..........................ama metre hesabina gelince kimse yanasmiyo nedense :)

18. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Mehmet abi Ben cok uğrastım gidelim Kim kaç metre atiyor görelim Ama kimse oraları olmadı Biri 100 metre atıyorum diyince herkes dalga geçmesini biliyor icraata gelince Kimsede ses yok ...

19. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    18 gramlık kurşunla ve yaklaşık 3 metre kamışla ve 0,25 mm lik misinayla ancak o kadar atılabilir o kendi dalında bi rekor evet...

20. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    4,50 m'lik bir kamış,100 gram kurşun ve 0,25 mm misina olduğunu düşünün birde acaba kaç metre gider....