SURF İÇİN ryobi-okuma-lineaffe

Konu, 'Makineler' kısmında devil_tt tarafından paylaşıldı.

1. Eran

Eran Erhan Arı

Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    Maddiyat belirleyici oluyor ne yazıkki ama, illada distance surf pro derim. Kamış konusuna gelince de, gözünle görmeden, her ikisinide incelemeden almanı tavsiye etmem. Bugün duyduğuma göre Turna freshin yeni versiyonu çıkmış, normal plastik çembere monte yüzüklerden ziyade fuji yüzüklere benzer bi model çıkarmışlar, bunuda dikkate alırsın. Geriside senin zevk/tercihine kalmış. :)

2. devil_tt

devil_tt sertaç

Favori Kamış:
    lineafee TURNAFRESH 4.20
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    200-300 gr sokar balığı :)

vallaha mı?? :D yaaa hocam o kadar ısrarcısın ha ?? tamam yazdım bi kenara :)) kamış konusunda ise; yani sen İKİSİNİ de gördüysen hatta bi tarttıysan diyeceğim bişey yok, ist. cengiz balıkçılığı arayıp bi teyit ettirmek lazım yeni turna'yı, aslı astarı varsa iyi haber vallahi saol. yarın ben arayayım sana haber veririm
    dostum bu arada ilgin için çok teşekkür ederim;

Son düzenleme: 31 Ekim 2010
  3. devil_tt

devil_tt sertaç

Favori Kamış:
    lineafee TURNAFRESH 4.20
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kesinlikle 100 metreyi bulmanın öyle her babayiğidin harcı olmadığını tahmin edebiliyorum

vallahi avlak hiç stabil değil, bir orda bir burda avlanıcam akdeniz-ege, hatta bie deniz bir göl. anlayacağınız çok amaçlı olacak. (spin için 180cm kamış, 40'lik makine var ). avlaklardaki hedef balıklar içinse farklı takımlar hazırlıycam, her birine farklı kamış makine alcak durumumuz yok malum... öenrdiğiniz makine için de çok teşekkür ederim

bu arada surf takımı da gözönünde bulundurarak, çipura, karagöz, melanur, mırmır gibi balıklar için ana beden için [ana bedenden sonrası için flourocarbon kullanıcam, kaçlık olması gerektiğini araştırıyorum] nasıl bi misina önerirsiniz bana, eee yeter dediğinizi duyar gibiyim ama malum, tecrübenizden sonuna kadar faydalanmak isterim.

sağlıcakla kalın, sabrınız için teşekkür ederim... :)

4. devil_tt

devil_tt sertaç

Favori Kamış:
    lineafee TURNAFRESH 4.20
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    Anladım hocam, diyosun ki okuma hem ii hemde arkasındaki ithalatcı sağlam, Ryobi ise hata yapmazsan bozulmaz, kırk ta bir yedek parça lazım olur o da bulunmaz diosun :D

5. devil_tt

devil_tt sertaç

Favori Kamış:
    lineafee TURNAFRESH 4.20
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    valla ne yalan söyliyim bilgine ve onu aktarış şekline hayran kaldım hocam :)
    ee napcam ben şimdi :D
    şaka bi yana 180'lik ufak bi kamış makara kombinasyonu var ama bu yeni edineceğim kamış makine kombinasyonunu da ankarada göllerde de kullanıcam ( ekip bulabilirsem tabi)
    uzun lafın kısası sizin de önerileriniz benim için önemli, kamış olarak kesin turnafresh veya baia grande alıcam ama surf makine kasar mı beni, ööle kusma falan ne bilim işte :confused:

6. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

surf makina dan surf makinmaya elbette fark var. Ryobi proksyer nose dedinmi sitede birkaçtene forumun daim kullanıcıları var onlardan biri benim :rolleyes: :cool: forum nerdeyse 12 saat onlinenım:) her makianın tecrübesi farklıdır mesela ryobiye monofliment misina kullanım 0,30 kaliteli bir mina her avda kullan hiç başın ağrımaz zargan avında 0,22-0,25mm arası örgüyle şokla kullan mükemmel mesafeler de atış yaparsın daha sonra ben şimdiye kadar boşuna başka makinlar kullanmışım ders,n yine aynı makinaya (proksyer nose power) örgü misina sar berkley Whiplash olsun yada spiderwire olsun bikaç atıştan sonra özellikle ağır şamandıralı takımlarda atarken kusma yapıyor bu konuyu forumda daha önce tartıştık Proksyer nose power adı altında forumda arama yaparsan görüceksin .

başta dediğim gibi surf makindan surf makinaya farklar oluyor mesela birde shimano ultegra yada power aero yada super ultegra bu makinlar kusursuz misina mekiği sayesinde toplar örg misinayı oldukca sıralı topluyorlar örgü misinaları sarmak monoflemet misinara sarmaktan daha zordur çünkü çokdaha yumuşak ve şekil açısından misina gibi yuvarlak ve homejen rijit bir yapısı yoktur. Örgü misina kullanmadığ sürecefiyat performans güç sağlamlık ve drag gücü bakımından ryobi proksyer nose powerı hiçbiriyle kıyaslamam ne okuma nede daiwa ryobi aslında tam beklenen düzeyde bir makina yapmış bu özelikteki diğer markaların makinlarınıalmaya kaltığımızda 300ytlden aşağıya bu özelliklerde makina bulmak çok zor hatta marklar shimano daiwa oldumu milyarlara kadar çıka biliyor bunlarda bizi aşar.

Makina konusunda son diyeceğim ya ryobi proksyer nose power yada okumanın distance modelerinden birini kullanmanı tavsiye ederim. Örgü misina kullanırım dersen ozaman shmanonun modellerinden ve üst segmen makinlardan alman gerkir

Son düzenleme: 1 Kasım 2010
  7. devil_tt

devil_tt sertaç

Favori Kamış:
    lineafee TURNAFRESH 4.20
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    hepinize çok teşekkür ederim

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim, bugün siparişleri verdim, kamış lineaffe turnafresh, makine olarak ta ryobi ecusima. kardeşim isveç'ten gelirken bir surf kamış ve ryobi veya okuma'nın surf makinesini getirecek. o zamana kadar idare edecek kaliteli, ideal bir tekım olacakları kanatindeyim tekrar çok saolun

saygılar...

8. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Önemli değil kardeşim hayırlı olsun

9. 3182

3182

Ecusima 10 numara makina kullandiktan sonra buraya yorumlarini yazarsin.

10. devil_tt

devil_tt sertaç

Favori Kamış:
    lineafee TURNAFRESH 4.20
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    sağol dostum, inşallah bir gün beraber sallarız oltaları suya. senin önerdiğin makinayla okuma distance surf pro'yu isveçteki kardeşime söyledim, gelirken ikisinden birini getirecek... ilgin için teşekkür ederim

11. devil_tt

devil_tt sertaç

Favori Kamış:
    lineafee TURNAFRESH 4.20
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    teşekkürler hocam, yorumlar sizin de söylediğiniz doğrultuda, inşallah ben de memnun kalırım. gerçi bugün kurşun, şamandıra vs. almaya girdiğim av marketin sahibi "ryobi eskisi gibi değil keşke okuma falan alsaydın" dedi ama hayırlısı (bu arada o okuma satmıyo, ticari kaygıdan söylemedi sanırım)

12. erhanomer

erhanomer Erhan

Favori Kamış:
    Ryobi Fuji 2.95 - Shimano Catana BX Telespin 2.10 M
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vİ - Okuma Trio 40
    Boşver o satıcı arkadaşın dediklerini bence. Biraz laf olsun torba dolsun diye söylemiş tahminimce. Sonuçta sende yeni model bir Ryobi almıyorsun. Ecusima herkesin takdirini kazanmış yılların makinesi. Yani buda eski model. O arkadaşta söylediğiyle bu makinayı onaylamış ama farkında değil.:)

13. devil_tt

devil_tt sertaç

Favori Kamış:
    lineafee TURNAFRESH 4.20
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim, dediğiniz gibi onaylamış oluyyo, :D

14. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    riyobi makina bende kullanıyorum.
    yanlız atlanan bir konu var.
    bu makina tatlı su için üretilmiştir. dolaysıya tuza karşı boya ve kaplaması korumasızdır. oksitlenme yapıyor.
    eğer görünüşe önem vermiyorsanız güzel makinadır.

15. devil_tt

devil_tt sertaç

Favori Kamış:
    lineafee TURNAFRESH 4.20
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    :confused:
    ben bunu ilk defa duydum, ha bilseydim de alırdım ama görünüş te önemli. nasıl koruyabiliriz makineyi??

16. erhanomer

erhanomer Erhan

Favori Kamış:
    Ryobi Fuji 2.95 - Shimano Catana BX Telespin 2.10 M
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vİ - Okuma Trio 40
    Makinayı tuzlu suda kullanmışsan eğer avın bittikten sonra tatlı suyla güzelce yıkaman yeterli olacaktır.

17. dayzın

dayzın taner

Favori Kamış:
    linafee
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Tv de izliyoruz :)
  18. Laedri

Laedri Ahmet

devil_tt'ye tamda ihtiyacım olan bilgileri alabilceğim konuyu açıp incelikli sorularla gereken bilgilerin ortaya serilebilmesine vesile olduğu için, diğer dostlarada engin bilgilerini ortaya koyup faydalanmamızı sağladıkları için teşekkür ederim.

bende bu gün "LİNEAEFFE OYSTER CAST 420 cm" kamış ile boran beyin tavsiyesi olan okuma "distance surf 60" makina alıcam. istanbulda, boğazda kullanmayı düşünüyorum. güzel olur inşAllah...

19. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    duymuş oldunuz :)
    bende 2 adet var makineden. 2 sinde de durum aynı anlattığım gibi.