surf kamış kullanımı

Konu, 'Kamışlar' kısmında buller tarafından paylaşıldı.

1. buller

buller

Favori Kamış:
    zıpkın, olta
    En İyi Avı:
    sabah suyunda 50 parça porsiyonluk cipura
    Arkadaşlar herkese merhaba, geçen hafta kemeraltından AlbaStar 2787 ENRICO SURF CASTING KAMIŞ 420CM aldım. hemen hafta sonu, zargana toplu takımımı yapıp denemeye gittim. senelerce kıyıdan yemli olta ile çalışmama ve surf kamışların methini duymama ragmen istediğim verimi bir türlü alamadım. yeni bahsedildiği gibi 100 metrelere atamadım hatta 50 metreyi geçemedim. kendimden şüphelenmeye başladım. acaba ben kamış atmanın püf noktalarını bilmiyomuyum diye. ben kamışı hep arkamdan öne doğru savurarak atarım. ve istediğim noktaya genelde yakın olarak düşürürüm. fakat uzağa atma konusunda surf kullanınca hayal kırıklığına uğradım. bu konuda bizlere rehber olabilecek varmı? atma teknikleri ve tecubelerinizi bekliyorum! saygılarımla..

2. çinekolog

çinekolog Gökhan

ben tahmin edeyim namık abi en fazla 70 gr. oysaki takıcaksın 125-150 gr. kursun bak ne oluyor 100 metre problem bile değil tabiki bu atışı kamış kadarda makinanın desteklemesi lazım;)

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    bir de misina çok önemli misina kalın olursa fazla gitmiyor, sağlam bir 0.35mm misinayla çok da rahat atarsın

4. la-traviata

la-traviata Ercan Hacıoğlu

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    eşkine-mırmır-minakop
    Atış tekniğinde de sanırım biraz çalışmalısın. Arkadan öne doğru atış yerine santrfuj sağlayan belinden bileğine kadar maksimum noktadan güç aldığın yarı dönme tekniğini kullanmalısın ama ilk denemelerini hiç kimsenin olmadığı yerlerde yapmanı şiddetle öneririm. Aşağıdaki video sana gerekli atış tekniği hakkında fikir verecektir. Sağ tarafından geriye dönerek kurşunu sol ayağının hizasına oturtuyorsun savurarak dönerken sırayla belinden omzundan kolundan ve hatta bileğinden güç alarak omuzunun üzerinde tepe noktadayken bırakma yapıyorsun... İlk denemelerini yanında hiç ama hiç kimse yokken yapmayı asla unutma..
    http://www.youtube.com/watch?v=j-khhWYsj1o

5. wolky

wolky Volkan

Favori Kamış:
    İstanbulda İstavrit Tutmak içinmi :(
    En İyi Avı:
    sonunda aynalı sazan 1.5 kg ilk ve sondu :(
    abi video şahane de :) bu atışla ben öbür kıyıya atarım ya:) o nasıl bir atıştır öyle :) hasta oldum video için tşk. ederim

6. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Video icin tesekurler..:)

Dediginiz gibi ilk atıslar biraz sakatlık cıkarabilir..;)

Egitim zaiyatı:D :D

7. la-traviata

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    eşkine-mırmır-minakop
    Bu kimin atışıdır bilmiyorum ama bu işin yarışmaları yapılıyor ve hatırlayabildigim kadarıyla dünya rekoru 280 metre civarında. Hatam varsa bilenler düzeltsin.

8. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Evet aynı olayları bende yaşadım.Remixon marka surf kamış aldım.Alba'nın Atom Serisi 70 makina aldım.Makinaya 0.60'lık suflix marka misna taktım.Denedim bırak 50 mt 30 mt yi geçemedim.Misinayı pelican 0.50'lik le değiştirdim.Yine olmadı.Şunu öğrendim araştırmalarım neticesinde.Surf kamışa surf makina.Uygun misina.İyi atış tekniği ve ağırlık.

9. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Bence kamışın atarında ağırlık takmassak ve atış tekniğimiz yarışmalara katılacak kadar iyi değilse istediğimiz hiçbir uzaklığa atamayız. Yani ben surf kamışlarda takılan ağırlığın çok önemli olduğuna inanıyorum. Surf kamışımı yeni aldım, avlandığım yer itibariyle en az 100 gr. kurşun kullanıyorum ve eski kamışımla attığım mesafeyi en az %25 geliştirdim. Kısaca surfun faydasını gördüm ama uygun ağırlıkla.;)

10. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    o kamışın aynısı bende var. banaks poseidon 5400 surf makina takılı. benim hiç bir şikayetim yok ve memnunum. zargana topunun en ağırı bulrag tip oyanlarda 60 gr.dır ben 50 dramlık kullanıyorum. istavrit.ispari.izmarit,zargana gibi balıklarda o.22 misina lüfer,sarıkanat,iskorpit ve benzeri balıklarda o.35 lik misinalı kafayı takıyorum. Bu arada rüzgarın yönü ve şiddeti de atışlarda memesafeye etki eden önemli bir faktör. 306 dereceden 12 knot bir rüzgarda çok daha ileri giderken (buraya göre benim arkamdan eser), 80-220 derecelerden esen aynı şiddetli bir rüzgarda çok daha yakına hatta yarıyarıya kısa düşer.

11. TuRKLoRD

TuRKLoRD Polat

Favori Makine:
    Banax sx 5000
    100 metrelere atmayı bence fazla kafana takma.100 mt yaklaşık 30 katlı bir bina boyudur.izmirli olanlar iyi bilir hilton 33 katlıdır :D :D :D .biliyorsunki çoğu avcılık dalında abartma olayı vardır.adam oltasına 100 metre misina takar ama 150 metreye attım gördünmü der :D :D :D .

Haa şunuda söyleyim büyük balık 200 metre ilerde olucak diye birşeyde yok(benim düşüncem)....

Saygılar.....

12. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Valla bende pek de kaliteli olmayan 3 mt lik kalas gibi bir kamış var.Ama en azından 75 gr kurşunla 60 mt atabiliyorum.Sörflerle nasıl olurda 30 mt lerden söz edilir.Zaten kamış 4 mt kaldı 26 mt

13. la-traviata

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    eşkine-mırmır-minakop
    Doğru misina kalınlığı, doğru ağırlık ve doğru atış tekniği olmazsa 10 metreden bile bahsedebilirsin :D 30 gr ağırlık takıp makinaya da 0.60 misine sararsan üstelik misineyi de az sararsan tekniğinin iyi olması da yetmez adama :D :D

Son düzenleme: 16 Ekim 2007
  14. elmexicano

elmexicano ahmet can berkyürek

En İyi Avı:
    7 kg GT
    öncelikle merhaba,

bu işin üstadı değilim, ustalara saygızlık etmek istemem. ama şunu belirtmek isterim ki surf kamış kullanıyorsanız, uzağa atmayı hedeflemişsiniz demektir. bu sadece kamışla olmuyor. uygun makaralı (konik olması tercih edilir) en az 60`lık makine, 0.30-0.35 mm misina, uygun ağırlıkta kurşun. çok rahat 100 metreyi geçersiniz. uygun atış stili ile daha da uzağa atılabilir.

ancak şuna dikkat edin. kamışınızı yeni aldınız. 100-250 gr atarı var. ilk denemlerde 100 gr`dan fazla kullanmayın. kamışın iyice esnemesini sağlayın. 2-3 avda 100 gr kullanın daha sonra gerekirse büyük ağırlıklara geçin. kamışın akibeti için daha iyi olur.

ben uzaktan balık avlarımda, 4.20 metre D.A.M steelpower telesurf ve daiwa crosscast 5500 kullanıyorum. bedende 0.30 mm kalınlıkta sağlam bir misina var. 125 gr ağırlıkla 150-160 metre mesafeyi buluyorum. bu mesafeyi, misina üzerindeki renklerden anlıyorumç 5 farklı renk içeriyor misina. her 50 metrede renk değişiyor. güzel bir yöntem aslında. hele birde arkanızdan kuvvetli bir rüzgar esiyorsa, 200 metreye ulaşılabilir. tabi bunu başarmanız için özel teçhizatlar kullanmanız lazım. sürtünmeyi azaltıcı misina, yem ve kösteği sabitleyecek özel kurşun. vs....

umarım iyi avlar yaparsınız,

sevgiler

Ahmet can

Semih09 bunu beğendi.
  15. sofi-5454

sofi-5454 Metin

Favori Kamış:
    REMİXON VE KARBON ÇELİK SOPA
    Favori Makine:
    DAİWA,REMİXON
    En İyi Avı:
    TURNA 3KG.
    bencede kurşunla alakalı

16. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    Kamış: S Cruve Makina: Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    2,5 Kg Sazan & 750 Gr. İskorpit

Bu bahsettiğin misineyi nerede bulabileceğimiz hakkında yardımcı oman mümkünmü Ahmet Can kardeşim...

17. themad2

themad2 Serdar

Atarın altında üstünde olması misinanın kayması tutulacak balıklar için kullanıcalak ekipmanların agarlıgı etkiler.
    Ama gerekli tüm şartları yerine getirin genede 100 metre atılmaz bence Ama takım falan yok arka müsait atara uygun sade kursunla zorlanır 100 metre :)

18. simendifer

simendifer Sennur

19. elmexicano

elmexicano ahmet can berkyürek

En İyi Avı:
    7 kg GT
    erkan abi

oncelikle kusura bakma biraz gec cevap yaziyorum.

bahsettigim misinayi yurt disindan aldim. cok pahali da degil. 600 metre bobin 22 dolar kadar yapiyor. uzun suredir kulllaniyorum ve cok memnunum. ancak japon uretimi ve yazilar japonca oldugundan ismini veremeyecegim. bi ara fotografini cekebilirsem eklerim.

selametle

Ahmet Can