Serdar Abi daiwayı inceledim lakin sanki biraz ağır kalıyor atçek için (685 g.). Fiyat olarakda biraz aşıyor .
ARKADAŞLAR OTSTER VE TURNAFRESH ARASINDA KALDIM AMA KAFAMA TURNA FREH YATI ((((((((((((((((((ARKADAŞLAR BEN BU TURNA FRESHE YENİ BİR 100-170 GR ATARLI HASAS BİR UÇMU TAKTIRSAM İYİ OLMAZMI 5- 10 TL OYNAR DİMİ NAPIYIM CSİZCE
Eğer öyle olacak olsa, onu üretici kendisi yapardı zaten.. Sevgili Oğuzcan, Hafta Sonu gel, sana bir tane Turnafresh vereyim, birde başka bir kamış, mesela, freestyle. Galata'da istavrit tutalım, aradaki farkı kendin gör.. Ona göre bir karar verirsin, kendin.. Oyster'im yok bende, ama bunlaır takip edenler, Freestyle ile aynı olduğunu söylüyor..
LINEAEFFE OYSTER CAST kamış da var aynı zamanda. Oysteri yeni aldım, u hafta sonu denedim, küçük balıkların binbir zahmetle bulduğum kurtlarımı kemirmesini gayet güzl hissedebiliyorum LINEAEFFE OYSTER CAST ile daha güzel atış yapılıyor. Tekirdağda avlağımın durumu sebebi ile ileri atmalı kamış tercih ediyoum. Bu sebepten 4.50 vardı ondan aldım. Uzağa atış yapmak gerçekten de keyifli. Salladınmı harbiden gidiyor Ama tabii ben daha surf casting atış tekniğini yeni çözmeye çalışıyorum ve atmak için antrenman yapıyorum. Daha ilerde gerçekten kamışın hakkını vericeğimi düşünüyorum. Klasik atış tekniğiyle hemen hemen hepsi aynı gidiyor zaten. Turna fresh ile yaşadığım bir olayı anlatıyim; Tekirdağ'da 3 hafta önce diğer takımlarım istanbulda kaldığı için teknede mecburen bunu kullandım. 100 gr. ağarlık ile yemli dip için attım. İstavrit için çapari atarlarken ben de deneyip ne var ne yok diye yemli takım attım. Klasik dip oltası ve yem olarak da kurt kullandım. Daha önce hiç açıkta dip oltası ile yemli denememiştim. Zaten çok da balık yokdu. Deniz bayağa dalgalıydı. Bende saldım dibe takımı; çıkan balık sadece ve sadece mezgitdi. Oda olsun olsun en fazla 10 cm. Ben bu kamış ile gayet vuruşları hissettim. hoş teknede surf kullanılır mı? Tabii ki hayır. Ama benim için kamışımı deneme fırsatım oldu; olurda kırlangıç gelirse diye Belki vurur hani yem de güzel değişik iri balık alırım diye düşündüm. Başka da kamışım o an olmadığı için biraz da mecburiyetten oldu. Sonuç olarak çok dalgalı bir denizde 100 gr. ağarlıkla parmak kadar balığı hissedebiliyorsam, ukelalık olarak algılamayın lütfen ama bence bu kamış hassasdır. Ama atçek için önerirmisin diyorsan; onun için de kullandım boğazda; çok yormadı. Hoş bunda takımı alırken sizlerin bana önerdiği bilgileri dikkate alarak seçimimi yapmıştım.
serdar abi davetin için saol inşalah başka zaman nasip olur ama uç taktırma yapamazmıyım üreticisi yapmamış olabilir ama yapılmazmı ne gibi bi bouzklukla karşılaşırım değerli cevabını bekliyorum
özgürcan abi anlatım için saol yane sen turna fresh i daha çok tavsiye ediyon ama diğerleri de etmiyor hiç karar veremiyorum. yinede saol
Arkadaşım oyster ve turna fresh arasında fark yok ikiside aynı sadece isim farklılığı var İkisinide alabilirsin farketmez ...
alparslan abi ama idğer arkadaşlar çok fark var sakın onu alma bunu alma diyo sen fark yok diyosun onlar çok farrk var diyo bakacaz işte
Ne farkı varmış birde bana açıklasınlar ikiside 100 250 atarlı arasındaki fark neymiş bi de bana anlatsınlar ...
Serdar abim ellerine emeklerine sağlık yine üşenmemişsin bir ricamız üzerine oturmuş yardım amaçlı incileri dökmüşsün çok teşekkür ederim. Bahsettiğin gibi fiyatları diğerlerine oranla hatırı sayılır şekilde tuzlu,benim gibi ilk defa bodoslama olarak makara yapısına porselene vs.ye dikkat etmeden "örgü misinamı?evet örgü misina" diye takıp kullanıp denemek için ucuz markalardan almayı düşünüyorum. ilk baştada dediğim gibi yazılarınızın benim gözümde değeri çok fazla olduğundan bu cevabınızı kopyalayıp arşivime atıcam iftardan sonra daha aklı selim olarak okumak adına tekrar teşekkür eder hayırlı iftarlar dilerim cümleten.
Geçen bir yerde gözüme çarptı.. SPRO'nun 150 TL civarı göze makul görünen makineleri var. Fiyatına göre makul kalitede gibi görünüyorlar, ama kullanmış değilim, yanılıyor olmam mümkün.. Bir araştır dilersen.. SPRO, Seiko'nun Avrupa markası.. Daiwa'da Japon balık işi markası gene Seiko'nun.. Yani aynı holdingin şirketleri bunlar. Böyle olunca biraz daha markaya güvenimiz oluyor, nispeten..
Turna fresh, in 4.20 si var bende, fakat oldukça ağır, kesinlikle at çekte kuıllanılacak bir kamış değil... Lüfer mevsiminde SPRO saltix 370 ile kullanıyorum, yinede yorucu oluyor. Fiyatına göre iyi ama daha hafif modellere yönelmeni tavsiye ederim...
Oğuzcan sen al kurtul.Bak sezon kapanacak sen alana kadar Hem daha çok kamışlar alacaksın merak etme.En iyisi elinde olsa bile insan başka kamışlara bakıyor.İyi bir başlangıç yapmış olacaksın işte.
Merhaba, Bende bu kamışı bür süre çok kullandım ve hala kullanıyorum. Sonra zamanla yaşadığım tecrübelere dayanarak bir kamış daha aldım. Şöyleki, eğer ağır kurşun takayım sallayım gitsin dersen bu kamış sağlam ve iş görür. 200 grama kadar atarı var. (bir arkadaşım kırmayı başardı) Diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi sağır ve ağırdır. 2 saat et çek yapınca kol kalmıyor Bunun üzerine Bende istavrit,çinekop ve yemli avlar için hafif, gayet hassas ve balığı hissetiren LineaEffe Spirit Surf aldım. Çok memnun kaldığım bir kamıştır. Turna Fresh 'i ağır kurşun atarken özellikle boğazda, Spirit Surf 'ü ise yemli ve kıyıdan hafif kurşun gerektiren durumlarda kullanıyorum. Makina olarak da ben Okuma Synex kullanıyorum. Şimdilik bir sorunum yok. okumanın yeni çıkan Spector modeli var. Gayet iyi gibi duruyor. rastgele,