Surf Kamış önerisi (kafam karma karışık)

Konu, 'Kamışlar' kısmında bd2002tr tarafından paylaşıldı.

1. bd2002tr

bd2002tr

Favori Kamış:
    3 adet makaralı olta takımı
    En İyi Avı:
    sazan= 0, turna=1, yayın vs=0, 10 çuval yosun, ahh
    Surf kamış almak için balık avı forumlarına ve online malzeme satan yerlerde aylardır dolaşıp duruyorum. Tam bir kamışa karar veriyorum, onunla ilgili yorumları görünce kafam karışıyor, sonra diğerinde karar kılıyorum, bir bakıyorum " yok efendim sağırmış, yok efendim aksiyonsuz muş, yok efendim sertmiş, parça sayısı fazlaymış vs vs.. " Bu yöntemle kamış alamayacağıma karar verdim. şiddetle önerilerinizi bekliyorum. Almak istediğim kamış özellikleri şöyle;

Boy: 3.90 , 4, 4.20 m
    Kapalı boy: 120 cm altında (elimde lineaffe spirit 4.20 surf var bir yere sığmıyor)
    Atar: 150 gr' dan az olmamalı
    Maliyet: 150 TL'yi geçmemeli
    Aksiyon: anlamam hangi tip aksiyon iyidir . önerileriniz bekleniyor
    Parça sayısı: anladığım kadarıyla surf'ler de 5'den fazla olmamalı

Evet bu konuda deneyimli abilerim, ablalarım ve kardeşlerimden öneriler bekleniyor.

2. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

arkadaşım ayırdığın bütcen gayet güzel bence bu parayla lineffenin orta ve üst segment kamışlarından birini alabilirsin bunlar hangisi diye sorarsan extreme cast, sorento, oyter cast sırasıyla gider ama bu kamışları incelersen atarları farklıdır extereme cast üzerinde180gr yazar ama o kamışın bence en sağlıklı atacağı ağırlık 100gr dır sorento için üstünde yazan 200gr amar150gr dır bu iki kmışta bende vsr ve çok memenunum linnef üreticileri bu iki kamışın karışımı yeni bi ürün çıkarsalar çekinmeden düşünmeden tekrar alırım

http://www.cengizbalikcilik.com/index.php?job=gallery&subjob=galerilistele&galeriid=86 adresini incelersen orada linnefenin çeşitlerini görürsün hiçbir kullanıcın yorumu yoktur satıcınında teşfik edici bi yorumu yoktur sadece gerçekler var

150gr atcağın için sorento ve oyster casti öneririm belki boyu uzun gelbilir ama bu kamışşları kullandığım gördüğüm için öneriyorum, hiç kullanmadığım bilmediğim atarı 100-200gr ve boyu kısa diye kataloktan kamış seçip yazmam.

3. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    klasik bir soru olacak ama nerede kullanmayı düşündüğünüzü yazarsanız daha sağlıklı öneriler gelecektir eminim. zira boğazda kullanan arkadaşlar gözlemlediğim kadarıyla akıntı sebebiyle yüksek ağırlıkta kurşun kullanıyorlar,ama mesela ben surf kamışımda 250 gr. atar yazmasına rağmen henüz 100gr.dan fazlasına ihtiyaç hissetmedim.çünkü dip akıntısı yok pek benim avlandığım bölgelerde.

Zamanında bende çok araştırmıştım surf olarak kapalı boyu en kısa olanı D.A.M'ın gümüş halkalı modellerindendi ama onun içinde sağır diye yazanlar olmuştu.bu yüzden tercihimi LİNEAEFFE S-Curve yapmıştım ve almıştım. ama kapalı boyu 122cm. olan kamışı taşımak pekte kolay olmuyor.yani ben kapalı boyunun uzun olmasından pek memnun değilim ama aksiyonundan ve kullanımından çok memnunum.

aldığınız kamışın hassasiyeti balığın vuruşlarını hareketlerini size yansıtan ve av zevkinizi artıran nokta olduğu için bende lineaeffenin ALİ KEMAL beyinde bahsettiği serilerden almanızı tavsiye edebilirim.

4. deePblue

deePblue na

kapalı boy sınırlaması yüzünden sanırım sizin alabileceğiniz tek kamış dam steel power serisi..

5. bd2002tr

bd2002tr

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Cevaplar için teşekkürler. Ağırlıklı olarak boğazda kullanmayı düşünüyorum. Ancak Kumsal sahillerde de beklemeli avlarda kullanabilirim.

6. furunotr

furunotr Haluk

Öncelikle iyi bir surf kamışın en fazla 5 parçadan oluşması gerekir diye bir kural yok; ülkemizde kolaylıkla bulabileceğimiz Italcanna ve Shimano gibi kaliteli ürünleri piyasaya sunan 2 firmanın da birçok surf kamışı 6 parçadan oluştuğuna göre elbet bir bildikleri vardır diyorum...

İkinci husus ise iyi bir surf kamışın kapalı boyu maalesef kısa olmuyor; ortalama 1,45 ila 1,60 m.arasında değişkenlik göstermekte (teleskobikler için; bu segmentte parçalılar her bakımdan daha iyi ancak hem kapalı boyları daha fazla olabiliyor; hem de daha ağırlar ve daha uzman kullanıcılara hitap ediyorlar...)

Üçüncü bir husus ise eğer av esnasında size keyif verecek; güvenli ve konforlu bir kullanım sunacak kamışlar varken; ne şekilde üretildiği belli olmayan; aynı modelin bile boyları farklılık gösteren kamışlar yerine eğer bütçeniz elveriyorsa ciddi ve titiz bir şekilde uzun arge çalışmalarından sonra üretilen ve yıllar içerisinde eksikliklerini görüp tamamlayan kamışlardan yurdumuzda bulabileceğiniz; yukarıda andığım 2 markadan birini önerebilirim; tabii ki bütçenizin de buna uygun olması ve sizin de yüksekçe bir meblağı gönüllü olarak ödemeyi kabullenmiş olmanız gerekir...

Örneğin size 4,20 boyunda 170 gram atarlı ve best performansı 150 gram olan Shimano'nun Nextvvave'i (250 lira civarı ve sanıyorum 396 gram geliyordu); Ya da İtalcanna markasına ait Combat modelini 160 ve 220 gram atarlısı var (400-500 lira arası ve 320 gram)'ı önerebilirim...

Combat'ın kapalı boyu 136; Nexvave'in kapalı boyu ise 145 cm.civarı olsa gerek... Her iki kamışta orta-sert aksiyonlu hatırladığım kadarıyla; avlanma disiplininez göre yumuşak, orta-sert veya sert aksiyonlu kamış seçimi kullanıcı tercihidir...

7. alikemal

Haluk ağbeyin dediklerine katılıyorum, bahsettiği markaların sadece o madelleri değil başka modelleride var tabi sınıf atladıkca fiyatlarıda yükseliyo, Aslında surf kamışın mantığı az parçalı parçadan kastım yüzüklü parçalar ve uzun boylu olmasıdır buda doğal olrak kapalı hallerini uzun olarak etkiliyo, benim örnek verdiğim kamışlar sınıfında orta sırada bulunan kullanını mutlu eden kaliteli kamışlardır verdiğin pardan max performans alabileceğin ve verdiğin paraya değecek kamışlar haluk ağbeyin bahsettiği kamışlar üst segment kamışlardır. Aslında kamış makina felan derken olta takımlarında son nokta yoktur ucu açık sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir sektör bunların öncü markası hiç şüpesiz başta shimanonun ismni sayabilriz ve ondan sonra diğerlerini sıralıya bilirz Daiwanın da güzel surfleri var saltiga,team, gibi yeni çıkardığı emblem bunlardada shimano gibi parça ve aksiyonunu yazan bilgiler bulunmakta

ismini duyurmuş birkaç markanın üst segmnet kamışlarını seçtinmi hem aklın hemde atışların rahat olur

bütcene göre shimano, daiwa,abugarsia,shakspeare,linneffe gibi markaların üst segment kamışları kesinlikle senin beklentine cevap verecek hatta hayran kala bilirsin atış mesafesine

8. sehervakti

sehervakti muzaffer

Favori Kamış:
    şhimano aspire
    Favori Makine:
    şhimano xt 10000
    bence yabomax panter 420 100/350 atarlı al pişman olmassın

9. furunotr

furunotr Haluk

Ne hoş ki o 2 markayı bulabiliyoruz artık ülkemizde hem de garantili; keşke Daiwa'yı da bulabilme imkanımız olsa idi; Shimano ve İtalcanna ile kıyaslayabilirdik; ne güzel olurdu...

Aslında verdiğim her iki örnek de markalarında çok üst sıralarda olmayan örnekler; elbette bunların ağabeyleri var ancak rakkamlar da oldukça yukarıya doğru çıkıyor; elbet gönül en iyisini kullanmak ister ancak bütçe meselesi işte...

10. bd2002tr

bd2002tr

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Tüm tavsiyede bulunan arkadaşlara teşekkürler. Yüksek bütçeniz varsa gerçekten güzel kamışlar var ancak, kamış için ayırabileceğim maksimum 150 TL bunun üstü benim için gereksiz ve lüks. Alacağım kamış 150 TL'yi geçmemeli ve kapalı boyu 120 cm altı olmalı. Zannedersem DAM ve lineaffe'den bazı modellere bakacağız.

11. furunotr

furunotr Haluk

12. bd2002tr

bd2002tr

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Haluk Bey; Shimano kamışlar güzel gerçekten, ancak kapalı boy 140cm. Bugün, arabamın bagajına bir türlü sığdıramadığım bu nedenle 2 kez uç kısmını kırdığım kamışımın kapalı boyuna baktım 122cm. Gerçekten kaplı boy sıkıntı oluşturuyor.
    İlginize teşekkürler.

13. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    kapalı boyu 120cm den kısa olan surf kamışların boyu genelde 390 dan fazla değildir. bende 420 unicast var kapalı boyu 119cm. ancak 2 kez fuji halka problemim oldu. Cengiz balıkçılık halkada problem olursa garanti kapsamı dışı işlem yapıyor. Bir daha alır mısın deseler lineaffee bilmiyorum iyi düşünmem lazım.
    Kapalı boy bagaja sığdırma konusunda ciddi problem oluyor. 120cm sorun değil ama 140cm lik kamış zor sığar.

14. bd2002tr

bd2002tr

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    En son kararım, şu üç kamış arasında seçim yapacağım, önerileriniz nedir?

1- DAM steel power tele surf 4.20m kapalı boy 90cm 520gr ağırlık
    2-Lineaffe s-curve 4.20 kapalı boy 120cm 420gr ağırlık
    3- Lineaffe prestige x factor 4.20 kapalı boy 115 cm 460gr ağırlık (bu diğerlerinden 20-30 tl pahalı)

15. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    x faktör çok pahalı bence. s-curve 420 iyi seçim olur.

16. alikemal

bence seçiminzi yaparken boya kafayı takmayın madem özel şahsi aracınız var ben ce bu hiç sorun olmaz bagaja sığmazsa arka oltuğa uzata bilir oryada sığmadı en basit çözüm önden arkaya doğru koltuğun yanından uzatın :D:D:D ayrı istanbulda oturduğunuzu düşünerek kışın lüfer sezonunda lüfer tutacağınızı baharda istavrit, yazında zargan tutacağınızı hesaba katarak bu balıkların vuruş bakımından en dikkate alınması ve yeri geldiğinde çok nazlı vuran lüferi algılaya bilmek için hassas uçlu olta almanızı tavsiye derim nisan ayındada çaparide oltanda kaç istavrit olduğunu sudan çıkatmdan ağırlığından ve balıların vuruşlarından anlıya bilirsiniz

17. furunotr

furunotr Haluk

Kapalı boyu kısa olanların da işlevi konusunda şüphelerim var; listede ilk verdiğiniz kamış olan DAM pek beğenilen bir kamış değil bildiğim kadarıyla; S-Curve ucu ise fazla bilgim olmamakla birlikte gördüğüm kadarıyla yumuşak uçlu; erimli atış yapmak istediğinizde diğer kamışlara göre geride kalacaktır; üçüncü verdiğnizi henüz görmedim bir bilgim yok...

Aynı sorun benim içinde geçerli idi; düşündüm taşındım ve tüm özellikleri biraraya toplayınca bu boy sorunundan feragat edip nerdeyse boyumca bir kamış sahibi oldum; sanıyorum kapalı boy 1,57 cm... Tabii ki bu da bir tercih meselesi...

Son düzenleme: 1 Mart 2010
  18. bd2002tr

bd2002tr

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    öneride bulunan tüm arkadaşlara teşekkürler.