surf kamış tavsiyesi

Konu, 'Kamışlar' kısmında i.h.beyaz tarafından paylaşıldı.

1. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    oysterin 3,90ve4.20si bende var ben ileri etmada fazla memlun deyilim ama misina ve makinadan kaynaklanıyo olabilir cok sağlam ama ağır

2. LapinCash

LapinCash

Ben Sensor Red almayı düşünüyorum çokta hafif olduğu söyleniyor..

3. LapinCash

LapinCash

Birde Yücel abi bir sorum var.Herkese yöneltiyorum bu soruyu doğrusu.
    Mono misina ile örgü (ip) misinanın farkı nedir ?

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Üretildikleri malzemeler tamamen farklı. İplerde kalınlık/mukavemet olayı çok daha iyidir. Gam yapma olayı kesinlikle olmaz. Üstüne sarılan makinayla beraber eskitirsiniz diyebilirim. İp monomisinaya göre çok daha hafif ve sürtünmesi de %80 daha azdır. Bu durumda atış mesafesini olumlu etkiler. İplerde mono misinalarda olduğu gibi esneme kabiliyeti yoktur. Bu yüzden de ne kadar ağır kurşun kullanırsanız kullanın esneme olmadığı için balığın vuruşunu hissedersiniz. Mukavemeti yüksek olması nedeniyle monodan çok daha ince ölçüde ip kullanılabilir. Özellikle akıntılı sularda misinanın takımı alıp gitmesi sorunu %80 azalır. Ben boğazda tekneden çapari yaparken resmen 40 metre suda, uçta 250gr kurşun varken istavritleri sayarak aldığımı bilirim.
    Kötü yanı ise, sarıma çok dikkat etmek gerekir. Özellikle spin avlarında sahte suya düştükten sonra havada kalan boşluk elle gerilerek sarılmalıdır. Aksi halde gevşek sarılan kısmın arasına, sıkı sarılan ip girer ki bu da sonraki atışta ipin makaradan toplu halde çıkıp düğümlenmesine neden olur. İpler monodaki gibi düğümü çözülecek türden materyaller değildir. Bu durumdan sadece ipi keserek kurtulmak mümkündür.

5. LapinCash

LapinCash

Anladım abi.Ama çok pahalılar.Çokta iyiler.Fiyat/performans olarak çok iyi diyosun.

6. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Yücel Usta çok güzel açıklamış mono ile örgü misina olayını. Ben tüm makinelerimde ip misina kullanıyorum. Bir daha da mono misina kullanacağımı sanmıyorum.
    Avantajları: Hassasiyeti, çekeri, gam yapmaması, uzak atışta avantaj sağlaması
    Dezavantajları: Fiyatı, (sık sık düğümlenmesi diyorlar ama 2 yıldır hiç başıma gelmedi)

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Düğümlenme olayı söylediğim gibi misinanın çok boş kaldığı spin avlarında oluyor. Ucunda 100 gr kurşun varken hiç böyle bir sorunum olmadı. Bir de yeni ipler ilk çıkanlara göre daha iyiler. Tüylenme olayı minimum düzeyde ve dış sargıları da açılmıyor. İlk çıkanların dış sargıları daha kötüydü. Bu da çok sık düğümlenmeye neden oluyordu.

8. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST 4.50
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    Yücel abi bu kadar güzel açıklamanın üzerine bir de güzel ve hesaplı bir örme misina tavsiyesi alabilir miyiz senden?
    Reklam olmasın diyorsan sana zahmet olmazsa özelden de atabilirsin. şimdiden teşekkürler.

9. Mehmet Solgun

Mehmet Solgun Mehmet

Herkese iyi akşamlar.Arkadaşlar,şu anda internet üzerinden surf atışlar için makineme sarmak üzere 35 mm.lik 300 m.İtalyan marka bir misina siparişi vermek üzereyim.Bu misinanın tanıtımında şöyle ifadeler var:"Çok sert monoflament misina,uzun mesafe balık avcılığı için tasarlanmıştır".Şimdi bu misinanın sertliği atışlarda sorun olur mu?Yani makaradan kusma tabir edilen çıkışlar olur mu? Bana yardımcı olursanız memnun olurum.Saygı ve sevgilerimle.Mehmet Solgun/ADANA

10. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Dibe takma durumunda problem oluyor boğazda Yücel, bir de şunu aşabilsek ip misnadan şaşmamak lazım, esnemediği için takımı kurtarmak daha zor olmuyor mu ipte? Aslında çinekop-lüfer avlarımızda inanılmaz hassaslığıyla "yak bi cigara otur" rahatlığı veriyor ipler, 50 metreden görüyorsun kamışı sallanırken, çok heyecanlı. Yakın zamanda lüfer avında da denemek istiyorum... Tavsiye edebileceğin şöyle 0,14-16 bir ip var mı?

11. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kolayı var Kaan. Kurşunu klipse takıp fırdöndüşünü ipe bağla. Ama klips şu zorlanınca açılan dandik klipslerden olucak. Zorlayınca pıt diye bırakıyor kurşunu.

Ben elimle seçip beğenirsem alırım. İlk ip deneyimlerim çok meşakkatli olmuştu bu yüzden dikkat ediyorum. Ancak şunu söylemem lazım, ipler hiçbir zaman monolardan daha pahalı değil. İyi bir ip makinayla beraber ömrünü tamamlar. En iyi mono bile bir makina üzerinde vasat bir kullanımla en fazla 18 ay dayanır. O yüzden ipler her zaman daha ucuzdur diyorum.

Markaya gelince, ben remixon silk dynamea kullanıyorum, haliyle fiyatı hesaplı. Tek sorunu biraz rengi açıldı. Bir de makinaya ilk sardığım zamanlar fazla doldurmamak gerektiği halde 200 metrenin hepsini sarmak için biraz fazla sardım, o yüzdende düğümlenmeler yaşadım. Üstten eksiltince gerek kalmadı. Geçenlerde Sesame iplere baktım, fiyatlar vasatın az bir şey üzerinde ama ip oldukça güzeldi. Siyah renk yada koyu gri demeliyim. Çeker konusunda whiplash kadar çeker yazmıyor ama whiplash ın çekerinin hep abartılı yazıldığını düşünmüşümdür. Ne hikmetse whiplash hiç düğüm atmaya gelmez, elle bile koparılabiliyor.

12. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sağol Yücel, dediğin iplere bir bakayım.

Bir de anlamadığım nokta var, kurşuna dandik klipsli fırdöndü takıyorum tamam, ona bağladığın ip bahsettğimiz olta ipi değil herhalde :) Orayı anlamadım kurşuna bağlanan naylon ipten mi bahsediyorsun?

13. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Takımın bedeninde ne kullanıyorsan onu bağlıyorsun, ip kullanıyorsan ip misina kullanıyorsan misina.
    Lüfer takımında ben, takımı fırdöndülü stoperle şok emici kısmın üstüne yapıyorum, şok emicinin altına dandik klipsli fırdöndü, ucuna da kurşun. Şok emici dediğim de aslında şok emici sayılmaz, malum atış yaparken işaret parmağımızı doğramamak için.

14. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Haa tamam, sen lüfer takımı için demişsin tamam :) 0,40 falan misina takıyorum şimdi kurşun bedenine, ipe geçince ip bağlarım çift kat, klipsi kırar zaten o... :) Çok sağol Yücel.