Surf kamışla en fazla 60 metre atabiliyorum. Neden???

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında fuat33 tarafından paylaşıldı.

1. fuat33

fuat33 fuat

Kurşunu yere koyacağım değil mi? Ayrıca normal atışlarda makine kamışın altında kalır siz üst tarafa almamı söylüyorsunuz yanlış anlamadıysam? Dediklerinizi uygulayacağım. sağolun.

İyi mesafe ama surf kamış için oldukça kötü bi mesafe maalesef. Genelde eli alışanlar ve tekniğini bilenler 100-130 metreler arası atıyor.

Abanma korkusu da yaşıyorum sanırım. Dediklerinizi deneyeceğim. Sağolun.

Orhan Abi ben zaten gerekli olan ağırlığı bilmediğimden atamıyorum:eek: Demek 120 gram kullanmam gerekecek. Misinayı patlatmaması için kaçlık misina kullanayım hırsızlı takıma? Önüne küçük elektrik kablosunun dışındaki plastiklerden ekliyorum stoper olarak.

Deneyeceğim kesinlikle. Sağolun.

Abi güzel diyorsunda 200 liralık takım dizene kadar canımız çıkıyor öğrenci halimizle:D. Bendeki malzemelerle 120 metre atanlar var ben nasıl atarım onun yollarını araştırıyorum:D. Zaten dediklerini alacak olsam küçük bi tekne alırım kıyıdan açılıp oltamı 300 metre ileriyede atmış olurum:D. Teşekkürler paylaşımın için.

Ben tam tersi olarak biliyorum büyük kafada tur sayısı azalacağından sürtünmede azalır böylece daha rahat boşalır. Hatta o yüzden surf makinelerin hepsi kocakafadır hemen hemen. Yanlışmıyımidk

Erken- geç bırakma meselesine gelince; Bazen erken bazen geç bıraktığım oluyor. Zaten o zaman 40 metre anca gidiyor. Zamanlamam iyi olunca en fazla 70 metreyi gördüm oda 2-3 kez. Çalışacağım bu konuda. Bendeki sabır çok az kişide vardır heralde. 14 gün avdan boş dönüp (üstelik hergün sırılsıklam ıslanmasına rağmen) 15. gün hala ava giden çok az 'kaçık' vardır:laughing:

Özellikle kurşun ve kurşunu tartacak misina tavsiyesi istiyorum. Sanırım kurşunun hafif kalmasından ve hem misine patlayacak hem yem bozulacak korkusundan abanamıyorum. Abanınca yem bozulmazmı?? hırsızlı takım yapıyorum ama önereceğiniz kurşun buna müsait değilse takım tavsiyesi yaparsanız bende ona göre takımımı dizayn ederim. Konuyla ilgilenen herkese çok çok teşekkür ederim...

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yem bozulur diye korku varsa suda eriyen yem ipi tavsiye ederim. Parmaklik mutlaka edinin. Isaret parmagini koruyan eldivenvari birseydir. Korumasi güderi olanlari tavsiye ederim. Onun yoklugunda bez veya elyaf 3-4 adet yarabandini sarmak da çok faydali olur. Ben abanirken çok kestim parmagimi. Epeyi derin kesiliyor ve kolay kolay iyilesmiyor. Ideal misina salinimi 60-80lik makinalarda üst düzeyde diye biliyorum. Kafanin konik olmasi etkiliyor. 0.30 alti mono ve 0.20 alti örgü misina ( shoc leader ile) atis mesafesini uzatir. Biraz ordan biraz burdan derken 90-100metreyi çok rahat bulursunuz s-flex ile

3. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Bende kendi fikirlerimi yazayım;

1- Surf kamışla atış yapıyorsanız kurşunu makinanın hizasına kadar salın..

2- Kurşunu olabildiğince geriye koyun, bedenle kamışın açısı ortalama 140 derece iyidir..

3- Atış yapmadan önce makarada parmağı koyduğunuz noktadan kurşuna kadar olanki misina kısmında hiçbir şekilde boşluk veya bolluk olmasın.. Misina gergin olacak..

4- Kamışı savururken kamışın ucu sağa ve sola kesinlikle yalpa yapmasın.. Suya doğru hizaladığınız şekilde dümdüz omuz üzerinden atın..

Bu tip atışla çok aşırı abanmaya gerek yoktur.. Dolayısı ile takımın patlaması, sağa sola dengesiz atış ve kamışın kırılması gibi faktörler de minimuma iner..

Bu temel koşulları gerçekleştirdikten sonra ince misina, konik kafa, surf kafa, şoklama misinası gibi faktörlerle mesafenizi daha da ileriye taşıyabilirsiniz..

fatih0686 bunu beğendi.
  4. fuat33

fuat33 fuat

Dediğiniz atış tarzı daha öncede önerilmişti kesinlikle deneyeceğim. Sanırım tek eksik şoklama düğümü dediğiniz şey onuda araştıracağım sağ olun.

5. fuat33

fuat33 fuat

Bu kısımlara hala cevap alamadımmrsparkle Saygılar...