Sanırım ilk aldığım (45 liraya takım komple) takım cok adi ve bunu kırınca artık anlayacağım hangi takım daha kaliteli hangisi değil...
Niye kullanamayacakmışsın? Gayet güzel kullanırsın önce zorlanabilirsin ama zamanla alışırsın. 4.20 lik bir surf den şaşma hatta al bir tane albastar member 4.20 200 gr atarlı kamış tamamdır işte, işini şimdilik hayli hayli görür.
bu bahsettiğin oystercast ve turna freshi de kullanıyorum. atışlarda turna fresh daha yumuşak, oyster cast sert aksiyonlu. ama benim zevk aldığım turna fresh açıkcası; ancak iki kamış da boğazda gayet iyi iş görür. bu iki kamış da yemli avlarda kullanabileceğin kamışlardır. çapari için kullanamassın. kolunu çok yorar. ancak 3,5 metrelik bir kamış; doğru misina seçimi ve atış tekniği ile uzağa atmana gayet de yeterlidir. ancak surf kamışı kullanamassın diyen kişilere inanma. rahatlıkla kullanabilirsin. abartıldığı gibi değildir. her çeşit kamışda olduğu gibi surf kamış da kullanılarak tecrübe kazanılan ve her seferinde atış menzilini zorlayabileceğin bir kamışdır. bu da insana kayief verir. bu iki kamış ile ilgili daha önce forumda konuşmuştuk. ayrıca surf kamışları kullandıkça tanırsın, anlarsın, hissedersin. 1 sene önce söylediklerim ile bir sene sonra söylediklerim arasında dağlar kadar fark olabialir. çünkü kamışın çeşitli durumlarda verdiği tepkiler balığa ve duruma göre değişebilir. bu yuzden alıcağın kamış senin aynı zamanda partnerindir. bu sebepten dolayı sen oyster cast veya turna freshden birini alarak başlamana hele hele ki boğazda kullanacaksan bence bir problem yok; eminim ki bu sitedeki diğer arkadaşlar da bu konuda hemfikirdir. kafanı da fazla karıştırma. ilerde eminim ki daha iyi bir takım seçerken; şuanda alacağın takımlardan edindiğin tecrübe ile kendin karar verebileceksin. surf kamış ve surf tekniği kendi başına bir dünyadır. bu yuzden sana şu kamış bu kamış vs vs vs diye verebileceğimiz tavsiyeler sadece seni kendimize göre yönlendirmeden ileri gidemiyecektir. bundan dolayı sen başlangıç olarak bu iki kamıştan biri ile başlayabilirsin. boğazda olduğu kadar, karadan avlarda da iyi netice alabilirsin. ancak kendi tecrübelerim; oystercast ağır ve beklememli avlar için. kimine göre balık vuruşlarını iyi hissetmessin dense de benim avlandığım ortamlar sessiz, sakin ve az insanın bulunmasından dolayı iyi netice almaktayım. Kendisinin adı "Gandalf" olup, ağır ve sert bir mizaca sahiptir. Büyük balık avlarında her zaman sağ kolumdur. Bunun yanında turna fresh benim keyif aldığım eylenceli bir kamıştır. oystercaste göre daha hafif ve esnektir. surf atış tekniği çalışmalarında kullandığım kamışımdır. yumuşak aksiyonlu olması sebebi uzak atışlarda zamanlama konusunda bazen kendisi ile inatlaşırım ama gene de benim ilk göz ağrım ve partnerimdir. Aynı zamanda ismi de "Parıltı"'dır ve hayatımda Gandalf gibi karakter olarak bir yeri vardır. Bu yüzden bence sen bu yazıdıklarımdan yola çıkarak deneyebilirsin... emin ol ki sende onlarla bütünleşiceksin ve keyifli avlar yapıcaksın...
okuma avngerin kolu grafitten yapılmış. bir bilgi olsun istedim ha farketmez dersenizde bence shimanonun alivio 400rb yada catana 4000rb modeline bakın. avenger ile aşağı yukarı aynı fiyatlarda. kamış olarakda lineaffe spirit surf 3.90 150gr atarlı olan işinizi rahatlıkla görürki toplam ağırlıklarıda 1000 gr etmiyor.
Arkadaşlar; Benim de bir sorum olacak işin ustalarına; Bir surf kamış alsam boğazda kullanmak için, ama aynı zamanda at-çek yapmakta istiyorum desem. Yani hem kamış surf kamış olacak ve at-çek yaparken de yormayacak. Ne önerirsiniz? Ayrıca kamışın marka ve modeli, uzunluğu atış mesafesini çok etkiler mi? yoksa daha uzağa atabilmek atış tekniği ile ilgili midir? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
Emre surf açıkcası yemli ve beklemeli avlar için kullanılan bir kamış türüdür. Atçek için uygun değildir. Tabii ki boğazda ağırlık kullanarak sahte ile lüfer-palamut avı için surf kamışları kullanmaktayız. Ancak bu yöntem hem kamışın ağırlığı hem de ucunda kurşun bulunması sebebi ile yorucu olmaktadır. Bunun yanında her surf kamış ağırlığı fazla mı dersen; tabii ki hayır. 220gr. olan surf kamış markaları da var. Ancak bunlar fiyat olarak genelde 400-500 tl ve yukarısı fiyatlarda. Bu yüzden pahalıya gelmektedir. Marka model uzunluk için söyleyebileceğim şey; esasında marka diye bakarsan olaya işin içine teknoloji giriyor. Markanın nekadar ar-ge yaptığı, ürünü nekadar geliştirdiği ve ne kadar iyi sonuç alabileceği şekilde yatırım yaptığına göre değişiyor. surfde en önemli olay bence doğru makine+misina ve atarı uygun-fazla abartı olmayan bir kamış. Normal bir kamış ile yaptığın atış gibi surfu kullanmanın bir anlamı yok. Eyer gerçekten verim almak istiyorsan surf atış teknıiklerini uygulaman gerekiyor. Tabii ki surf kamışların yapısı gereği daha uzağa atabilinecek şekilde esneyebilmesi ve dayanıklı olması bir avantaj olsa da; 3.5 metrelik bir kamış ile çapariye atar gibi atmanın da bir mantığı yoktur. Bu tarz bir atış ile kamışın biraz daha fazla uzun ve esneme kabiliyeti sayesinde size sanırım maksimum 10metre daha ileri gitme şanı tanır. ama esas verim doğru ağırlık ile doğru misina ve atış tekniğinin bir araya getirilmesi ile olur. İşte ozaman gerçekten zevkine varırsınız. Ancak şunu da belirtmeliyim ki surf takım ile atış yaparken daire çizdiğiniz için boğazda malesef bu nerdeyse imkansız. Çünkü kamışın boyu 4.20, atış yaparken beden+takım yaklaşık 3 metre desek bu da eder 7 metre çapında bir daire. Bu mesafede kimse olmamalı, direk-araba gibi cisimler de bulunmamalı. Normal mevsimde omuz omuza balık tuttuğumuz boğazda haliyle böyle bir şans yakalama şansı da gerçekten çok az. Fakat surf ile değişik atış teknikleri de bulunduğu için yine de verim alınabilmektedir. İlla almak istiyorsan sana taviyem internetten atış teniklerii le ilgili videolar var. bunları izliyerek boğaza uygun bir teknik de geliştirebilrisin eyer marka istersen de itallicana, shimano, mitchell, colmic acımadan para verip, evladiyelik kullanabileceğin kamış markalarıdır. Tabii ki sitemizde bu konularda iyi tavsiye verebilecek üstatlarımız ve tecrübeleri engin olan arkadaşlarımız da sana uygun bilgi vericektir... Bu arada sen de sitede bulunan konulardan eminimki yeterince bilgi toplayabilirsin...
Sadece misina dolaşmasın diye dün bende surf kamış olta aldım.Topcaster 5100 3.90metre 150gr atarlı + makina ecusima 6000vi tam 100 liraya denk geldi. Kazık yemişte olabilirim araştırmadan aldım. Bilen arkadaşlar görüşlerini yazarlarsa bende sevinirim sana da uyarsa artık