Surf Malzeme Kombinim Sizce Doğrumudur?

Konu, 'Takım Çantası' kısmında ARIKANNNN tarafından paylaşıldı.

1. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Sevgili Mehmet
    Forumda daha evelden de yazdım spider dan bende şuan kullanıyorum lakin ağır çalışmalarda kamış aptallaşıp deformasyona uğruyor ve müteakip günlerde mutlaka kişi kamışla ilgili sorun yaşıyacaktır. Neden dersen bunu bizim takımdan sevgili ceyhun bizzat kendisi ikaz etti '' Abi bu kamışla sakın 170 üzerine çıkma '' bu adam devamlı ürünlerle haşır neşir ve epey bilgi donanımına sahip sende biliyorsun.
    TARABYA FİSHNG TEAM'e üye olmadan o kadar çok yanlış bilgilerle yönlendirildimki ev kamışla makineyle rapalayla vs ile doldu.
    Ve yine ismini zikretmeden edemeyeceğim sitede kayıtlı ÖZKAN 79 isimli bir kardeşim var birebir tanımam etmem kendisini lakin bence gerçekten adamın dibidir.Ne zaman birşey sorsam;Bilgisi dahilinde muhakkak bir şekilde cevaplar beni yanlış karar vermekten kurtardı her seferinde
    Ben kendim kullandığım kamışla ve makine ile ilgili bilgi verdim Arıkan kardeşime ve hatta deneme fırsatı bile sundum gelsin denesin kamışla makineyi ondan sonra kendisi versin istedim kararını.
    Konu nerden nereye geldi gülüyorum yazılanları okudukça...:D :D :D
    Sevgi ve saygı dileklerimle

2. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Son sözüm sevgili Arıkana bizim grubtan Onnik abi olsun Ceyhun olsun makina için çok kişi ok verdi ve benimde yeni öğrendiğim tek kusur misina sarma yayındaki rulman imiş bu tuzlu sudan deforme olup misinanın gam yapmasına yol açıyormuş. Bizim takımdan sevgili ceyhun bu sorunun üstesinden gelmiş makinayı alıp perşembe pazarındaki rulman satan dükkanlara gidip iki tarafı kapalı rulmanların % 100 saf çelik olanıyla değiştir zamanında bakım ve yağlamasını yap sorun yaşamazsın dedi. Benden bukadar sevgili arıkan kardeşim tercih senin. Sevgi ve saygı dileklerimle

3. korayandroid

korayandroid Koray

Öncelikle belirteyim sawant kamış 3 parça değil teleskopik kamış hakkında bilginiz yok belli ve o sizin belirttiğiniz ağırlıklara dayanabilen sert bir kamış,öyle papatya falan olmaz :) .Bana tavsiyede bulunan kişide cengizin profesyonel balıkçılarından.Yani kamış önce onlara gelir birkaç ay test edilir onlar tamam derse toplu sipariş edilir.Bizde gidip alırız :) Yani kimsenin kafasını yanlış yorumlarla karıştıran yok.Öyle bir niyetimizde yok.Adını da vereyim Yıldıray.Yıldırayla gidin konuşun 200 225 gram çalışılır o kamışla.Bende 1 ay evvel kamış aldım ve güncel bilgilerimi sunuyorum arkadaşlara. Siz sawant kamış hakkında bilgi sahibi değilsiniz anlaşılan 3 parça demişsiniz.Kamış teleskopik ayrıca.Ben hususi bir akşam Cengize gittim uzun uzun konuştum Yıldırayla.İhtiyacımı belirttim.O da fury uygun değil elimde var yoksa satarım dedi.Sawant kamışı beraber inceledik.Zaten avdan yeni gelmiş makina kamış kenarda duruyordu açtı gösterdi bana.Tamam dedim bende, dediği gibi vardı.Ayrıca o dediğiniz spider surfer ile kıyaslanacak bir kamış değil sawant. O kamış için yine Cengizle konuşun 170 üstü çalışmayın kırarsınız der.Kamışın limiti o kadar sawantınki değil :) sawantta 200 atarsan aptallaşma olmaz. ucuna takın ağır bir kurşun anlarsınız yaylanmaya başlar kamış.oralar limit noktalarıdır işte.Lineaffe 3 parçaların tüm modellerine elime alıp bakmışlığım var.
    Furynin son atarı 220 zaten.Lineaeffelerin üzerindeki değeri atamadığıda bilinen bir şey.Sizin spider da da aynı şey var.Shimano olsa yazdığını atar değil mi.Spider ince bir kamıştır hafiftir ağır kurşuna dayanmaz.Limiti o dediğiniz aralıkta bu bilinen birşey.O yüzden eledim onu almadım mesela.
    Ayrıca telefonuma not almıştım konuştuğum zaman.Fury castin yanına yumuşak demişim.Direk elenmiş o kamış.Benim naçizhane şahsi fikrim ve yeni kamış alırkenki şahsi deneyimlerimdir.Paylaşmak istedim.
    Belki ihtiyacına göre kamışa karar verecek arkadaşlara yardımcı olur.Yıldırayla gidin konuşun.Çok dürüst adamdır.Satmadıkları markayı sorun ona bile cevap verir iyi der mesela.Ellerindekini satma dertleri yok onların.Siz beğenmişssiniz kamışı güle güle kullanın derim, ben beğenmedim.Olay bundan ibaret.
    Herkese rastgele.
    Sevgi ve Saygılarımla.

Not: Dediğiniz TFT sayfasına gittim 3 parça fury test ettik demişler. video yok şu an koyacaklarmış ama, sormuş bazı arkadaşlar.

4. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sevgili Koray
    Konu aldı başını polemiğe doğru yelken açıyor.Derdim senin dediğin yanlış ben doğru söylüyorum değil derdim sadece spiderden memnunum ama ağır kurşunda kamış aptallaşıyor dedim.
    Ve hatamı kabul edip bir şey daha dile getirmek istiyorum haklısın Okuma sawant teleskopik kamış yanlış yazmışım pardon yazımı düzelttim ve o kamışı test edilsin diye TFT ye CENGİZ BALIKÇILIK vermişti denendi videosu eklendi sonra CENGİZ BALIKÇILIĞA iade edildi sipariş vermek isteyende verdi bekliyor almak isteyen arkadaşlar.
    Yıldıraydan tut Onura kadar cengizbalıkçıltaki tüm çalışan arkadaşların dürüstlüğünü sen ben değil herkes biliyor o kısım tartışılmaz,konu bile olmasın lütfen..
    Papatya kısmına gelince sevgili Koray yazdıklarımı düzgün okursan marka zikretmeden herhangibi bir kamıştan bahsedip ürün doğru kullanılmayınca papatya gibi ortadan açılır şeklinde yazdım.
    Uygun bir organizasyonumuza buyur katıl burda klavye başında değil ürünleri kullanarak konuşalım bizde futuradan fury castera her tür kamış mevcut,hem böylelikle tanışmış oluruz :thumb:
    Sevgi ve saygı dileklerimle

5. korayandroid

korayandroid Koray

Forumun amacı bilgi paylaşımı, tartışmak polemik değil zaten.Olay zaten polemiğe giderse sonu olmaz.Sende yazarsın bende yazarım.Bir anlamı yok.Cengiz balıkçılık ile hemfikiriz.Sizin organizasyonlara katılmak isterim ama bana uzaksınız.O yüzden sizle ilgili sadece adınızı duymuşluğum var.İnşallah tanışmak kısmet olur.Marka zikretmemişsiniz ancak spiderin ne marka olduğu anlaşılır birşey.Marka takıntım yok zaten.Profilimden anlaşılır başka bir kamış aldım ben.Bununda kendimce başka sebepleri var.O an alırken kamışla beraber yedek uç almak istedim.Cengizdeki kamışta yedeği yoktu kargoda dediler.Shimanoda 3-4 ay beklersin dediklerinin yedeği vardı.O an o cazip geldi,aldım gitti.Klavye başından değikl kullanarak konuşalım demişsiniz.Furyi denedim.Sawantı elime aldım inceledim.Organizasyonlara katılmadığım için böyle bir şansım yok, ancak avlak yerlerinde tabiki gördüklerimizi deniyoruz.Deneme atışları yapıyoruz.Kullananların tecrübelerini dinliyoruz,anlatıyoruz,paylaşıyoruz.Yeri geliyor özel mesajlardan ilgili donanıma sahip kişilere mesaj atıyoruz.Yoksa görmediğim etmediğim elime alıp bakmadığım birşey hakkında yorum zaten yapmayız.Öyle adetlerimiz yok.Katılmadığım nokta budur.Forumda malesef klavye başından yazılıyor ve fikir beyan edenlere peşinen böyle denilmesi yanlıştır.Neticede tanımıyoruz birbirimizi.Ben size en azından şunu demedim sawant 3 parçadır kullanmamışsınız klavye başından yazmayın gibisinden konuşmadım.Takıldığım nokta budur.Uzatmaya gerek yok.Rastgele.İnşallah organizasyonlarda denk geliriz.

6. Since1453

Since1453 NoYaN

sawant gelince tanıdık birilerinde olursa kullandıktan sonra fikrimi soylerim fury caster kullanma deneme sansım oldu elimdeki üst segment kamıs ve makineliri sattıktan sonra bende biraz beklemeye cekıldim kamıs ve makine almak icin imkan oldukcada yeni ürünleri denemeye calısıyorum. fury caster ile 175-200 gr denedım zaten 150-175 gr calısıyorum cogunlukla akıntı olursa 200 o da pek nadirdir.salinayla aralarında pek fark goremedim ben 175 gr atıs mesafesi 200 gr a gore daha uzaga düştü sadece kursunla atıs yapıp denedim