http://www.stripersurf.com/otbc.html bu sitede uzak atışlarla ilgili güzel teknikler mevcut. Ben daha öncede başka bir sitede bunla ilgili bir çalışmam olmuştu. evet surf kamışları ben uzağa atamıyorum, beni destekleyecek bir de takım derseniz tür olarak SURF tipi KAMIŞ ve Makine edinilmeli... Bu kadarıda yeterli değil madem uzağa atacaksanız, iyi bir misina sarılmalı daha doğrusu atamam kopartırım diyorsanız, carbon ip misina? pahalı ama 100 metre ve üstü için şart... Surf oltası bende bir tutkuya dönüştü adeta.. Başlıca SURF KAMIŞLARININ ÖZELLİKLERİ: 1-genelde saf carbonda yapılırlar (taklit olmayanlar elbette );) 2-Boyları 3.50 ile 4.50 mt arasında olur (iyi bir surf 4-4.50 mt dir.) 3- az halkalıdır (4-ile max 6 halka) 4- makinaya yakın olan halka en azından makineden (1,5 metre ilersinden başlar sürtünmeyei azaltmak amaçlı ) 5- en profesyonelleri ( 2 yada 3 parçalı olanlardır daha sağlam ve daha esnek olmalarından dolayı) ama teleskopik olanlarıda vardır ama kapalı halleri dahil minimum 1 metre ila 1.50 arasındadır) 6- Genelde az parçalıdır. (teleskopik olanlarda (4 yada 5 parçalı olur.) 7- Halka seramiklerin kamışa bağlantıları daha sağlam yapılıdır. 8- atarları oldukça kuvvetlidir. (100 gram-250 gram arası olanlar vardır. 9- sap kısımları oldukça uzundur. kuvvet alabilmek amaçlı Başlıca SURF MAKİNALARININ ÖZELLİKLERİ 1- kesinlikle en önemli özelliği geniş ama sığ kafalı olmalarıdır. 2- misinanın sarıldığı kafanın konik olanları vardır (misina çok kolay bir biçimde açılır.) SURF TAKIMLARINDA DEZAVANTAJLAR 1-kamışlar uzun olduğunda kalabalık alanlarda sorun yaratabilir. 2-:D yağmurlu havalarda dikkat (saf carbonlar iyi birer paratonerdir) 3- makinalar sığ ve geniş olduğundan misina kolay boşalır ama çok da fazla karışır. 4- Teleskopik olanlar kapalı hallerinde dahi arabasız seyahatlerde taşımak zordur (hele hele 3 parçalı olanlar en az 1.70 cm her parça) BANA AİT OLAN BİR SURF TAKIMA AİT BİLGİLER. [IMG] KAMIŞ ÖZELLİKLERİ: Marka: LINEAEFFE Model : EXTREME 180 CAST Ülke : ITALYA Türü : Surf kamış teleskopik model Saf carbon, güçlü halka bağlantıları, rahat atış için uzun sap 4.40 cm uzunluk 1.31 cm kapalı uzunluk 495 gr boş ağırlık 180 gr max atar FİYAT: 130 ytl'ye aldım.... MAKİNA ÖZELLİKLERİ Marka: MİTCHELL Model : ARMADA PRO 7000 Ülke : FRANSIZ Türü : Surf Misina kapasitesi : 0.35mm - 300 metre Makine ağırlık : 720 gram Rulman sayısı : 10 adet Fren ayarı : Önden ayarlı Boşa alma : Arkadan Geri dönüş engeli: Oneway rulmanlı olup, sıfır boşluk Devir oranı : 5.55 / 1 misina çevrimi : misinanın kafa arasına girmesini önleyen tasarım Kafa : 1 adet titanyum, 1 adet alüminyum, olup her ikiside aynı kapasite ve ölçüdedir, Kullanılma alanı : TUZLU SUYA DAYANIKLI.. Fiyat :250.ytl KULLANIM SONRASI GENEL GÖRÜŞ: KAMIŞIN ARTILARI Kamışı 125 gram ile kullandım, 150 gram ilede kullanılabilecek kapasitede, uzun oluşu kayalık meralardada avantaj sağlıyor.. Sap kısmının uzun oluşu rahatlık sağlıyor. Halka bağlantıları güven veriyor Oldukça dengeli 75-100 gram kurşundada rahat bir şekilde uç eğimi sağlanıyor Yaylanma uçtan başladığında esnek fırlatma avantajı sağlıyor KAMIŞIN EKSİLERİ 131 cm kapalı uzunluk oto bagajında sorun olabilir saf carbon oluşu yıldırım esnasında risk taşıyor boğaz gibi dar atış alanlarında 4.40 mt uzunluğu sorun yaratabilir Halkalarda sorun çıktığında değişimi sorun yaratabilir MAKİNENİN ARTILARI 10 rulman sayesinde Rahat ve dengeli bir dönüş. çift kafalı olması çok büyük bir avantaj. boşta iken açılan misinanın kafa arasına girmesini önleyen plastik önleyiciler avantaj sağlıyor. Ağırlık göreceli olarak orta sınıfta Misina açılımı oldukça iyi devir, genel amaç için oldukça iyi bir orana sahip fren ayarı oldukça iyi tasarlanmış anında duruş rulmanı çok hoş kol katlanması çok başarılı sessiz MAKİNENİN EKSİLERİ Fiyatı yüksek fakat okuma, shimano, daiwa markalarının çok fazla taklitleri olduğundan güvenmediğimden alamadım. fakat mitchell'in taklit olmadığı ele alındığında belli oluyor, ayrıca kısık taki görevli arkadaşında fikrini alarak hareket ettim. Banax SX4000 ile kıyasladığımda orta göbekte küçükde olsa bir rulman boşluğu mevcut, buda bu makinelerin, sertleştirilmiş plastik gövdeden yapılmasına bağlıyorum, banax alüminyum gövdeden olmasından dolayı bu konuda daha iyi fakat ağırlar... Selamlar Murat.