Sürüklenen tekne...

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında devlen tarafından paylaşıldı.

  1. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Böyle durumlarda, açığa kaçmak faydalı oluyor (muş). Geminin başını dalgaya veriyorsun. Motora yükleniyorsun. Kibrit kutusu gibi, 60m lik geminin uskuru dalga ile havada kalıyor. O zaman makineden bir acayip ses çıkıyor, ondan anlıyorsun. Bildiğin duaların yanına, budist, zerdüşt, hristiyan, putperest vs. ne kadar dua (tayfalardan öğreniyorsun bunları) biliyorsan ediyorsun. Öyle öyle kaçıyorsun. Sonra da yemin ediyorsun, limana inince, bir sonraki liman hava limanı olacak, denizden en uzak havalimanına gidip, orada ayakkabı boyayacağım diye...

    Ama yapamıyorsun, bir şekilde gene kendini denizde buluyorsun..

    Doğrusu, boğaz motorlarında bile tırsıyorum hala.. Bu ödlek denizcilikle nasıl o okyanuslarda gezdim, kendimi hala anlamıyorum. Ama düstur ettiydim kendime. Bir ayağın karada olacak diye. Velhasıl bu kıtlık beni gene bir ayağı denizde olmayan bir şeye muhatap edecek gibi görünüyor, hadi hayırlısı diyelim..
     
    Son düzenleme: 12 Eylül 2006
  2. REİS

    REİS Mahir Ersin

    Yaş:
    79
    Mesajlar:
    2.389
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Arkadaşlar

    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
    Ben yanlış anlatmışım ,özür dilerim.
    Denizin sakin olduğu birinci resim daha önce çekilmişti.O zaman denize çıkmıştık.
    Denizin dalgalı olduğu sonraki resmi karadan çektim.
    Ne yapacağız bu havada yahu diye söylene söylene.
    Bunu da sizlerle paylaşmak istedim .
    Yoksa o hava Barbaros'u tam karşıdan buluyor,deniz de sığ, kıyıdan 80-100 metre ilerde başlıyor dalga çatlamaya.
    Sadece Kohler meselesi değil, ben motor yüzünden hiç sıkıntı yaşadığımı hatırlamıyorum.
    O gün 10-12 metrelik balıkçı tekneleri de yatıyordu limanda.
    Hatta 60 metrelik gırgırlardan da denize çıkanı görmedim.
    Bulunduğum yerden deniz geniş bir açıyla görünüyor.Gece bile camdan bakıyorum.
    Bir Allah'ın kulunu görmedim denizde.
    Bu sabah biraz kalır gibi yaptı hava.
    Kaptan Paşa, kuzularını çekmişti deryadan:)(Namık atlar şimdi kuzuyu duyunca)iki saat geçti geçmedi tekrar saldı bütün sürüyü.Her taraf bembeyaz kesildi.:p
    Kıyılar felaket.Kum,yosun, çamur,deniz hepsi birbirine karışmış, hava kaldıktan sonra da belki bir iki gün denizin temizlenmesini beklemek gerek.
    Hayırlısı Allah'tan.
     
  3. ozan

    ozan Ozan

    Mesajlar:
    3.040
    Şehir:
    Antalya
    2 yıl önce böylesi bişeye bende yakalandım hava poyrazdı deniz kıyılar çarşaf gibi (antalya) meteoroloji raporunuda aldım çıktım ama adanın açıklarında meteoroloji radyodan raporu değiştirdi fırtına uyarısı yaptı 30 dakikada deniz tam tersine döndü kıbleden bu kadar güçlü estiğini daha önce görmemiştim zor oldu ama sıyırdık o gün şimdi daha dikkatli davranıyorum en ufak şüphe duyduğum anda ya denize hiç çıkmam denizdeysem hemen dönerim ağlatmayalım kimseyi balıklar durur yerinde iki gün sonra olur temiz olur
     
  4. Albatros1

    Albatros1

    Mesajlar:
    169
    Şehir:
    Karşıyaka,İzmir
    Favori Kamış:
    Olta,Zıpkın
    En İyi Avı:
    Papagan 2.5 Kg
    Ozan Devlen Merhabalar;
    Gruba yeni dahil oldum ve fırsat buldukça sayfaları gezip ilgimi çeken konular hakkında bir şeyler yazmaya çalışıyorum.At çapa tutmadı çek çapa insanı perişan eden bir şey insanda ne zevk ne neşe bırakıyor.Gerçi Yelkenlinizde çapa tutmaması ile ilgili sorununuzu yazmışsınız buna karşın gruptan arkadaşlarda bazı fikirlerini yazmışlar belki şu ana kadar sorununzu çözmüş olabilirsiniz çözmemiş oldugunuzu düşünelimki size önerebilecegim öncelikle yelkenlinizde ırgat varmı onu sormak isterim yelkenliniz için domuz tırnagı denilen her iki tarafı üçgen kesitli ortasından mafsallı agırlıgı 7 Kilogramın altında olmamak kaydıyla enaz 3 metre 8 bakla galvaniz zincir ile çapa tutmama sorununuz ortadan kalkacagına inanıyorum.Çapa ve zincirin toplam agırlıgı 13-15 Kilogram arası olacak ırgatınız varsa sorun yok,yoksa bile Kaiser'in tavsiyesindeki şekil itibariyle çapayı rahatlıkla kaldırabilirsiniz bu aralar Çeşme,Seferihisar,Eski ve Yeni Foça taraflarında tüm teknelerde bu çapa topu kullanılmakta hemen heryerde rahatlıkla çapanızı tutturabilirsiniz.Rasgele.:):)
     
  5. Albatros1

    Albatros1

    Mesajlar:
    169
    Şehir:
    Karşıyaka,İzmir
    Favori Kamış:
    Olta,Zıpkın
    En İyi Avı:
    Papagan 2.5 Kg
    Ozan kardeş merhaba;
    Boş ver ırgat imal etmeyi astarı yüzünden pahalıya mal olabilir.Siz en iyisi yelkenlinizin elektrik tesisatına uygun ve kullanımı en rahat olabilecek tipte olan hazırdaki elektrikli ırgatları araştırıp en uygununu bulmayı araştırmanızda fayda var.Nereden alırım diyorsanız İzmir Hisarönündeki deniz malzemeleri satan Savutlar,Denizmar, gerekse Aras deniz malzemeleri dükkanlarını dolaşmanızı tavsiye ederim.Arzu edersen Denizmar ve Aras'ın telefon numaraları ile ve iletişim kurabilecegin kişi adlarını verebilirimRasgele.
    :):)
     
    Son düzenleme: 1 Kasım 2006
  6. Numan

    Numan

    Mesajlar:
    613
    Şehir:
    ANKARA
    Favori Kamış:
    10 bilyali Müftelif Makinalar, Müftelif Atarlarda ve uzunluklarda kamışlar. Kasnak Dip oltaları.
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg, 2,5 kg Sazan, 1,4 kg Sazan
  7. ausar

    ausar Orhan

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    22
    Şehir:
    Çanakkale
    Arkadaşlar 6 tırnaklı 8 yada 10 luk demirden motor gücü ve teknenizin boyuna göre değişir kalın yaparsanız çapanızın tırnağı açılmaz çapaya veda edersiniz çapa bedeni içi dolu demirden yapın akis demiri çok güzel olur, benim çapam 10 luk demirden 6 tırnaklı ve çapa ipimde 10 luk aslında ince olması daha iyi su tutmaz ama çekerken elinize oturmuyor. (teknem 7 m ahşap motor 13 hp)
    Kısaca püf noktaları şudur atmadan çapanızın açan tırnaklarını boru ile düzeltin, mutlaka zincir olsun 2-2,5 kulaç kadar akıntı çok ise ipi uzun salın ipi çapanın tuttuğuna emin olana kadar elinizde tutun ve dinleyin. Parke taşları vardır yaklaşık 1 kg ağırlığında teknenizde mutlaka 2-3 tane bulundurun.
    zincirin iple buluştuğu noktadan bağlayın ki zincir dipte olsun otursun çapa havalanmasın. Tek kişi iseniz çapanın uçurulması yani kaldırılmasıda ayrı bir konu isterseniz onuda anlatırım tabiki ustalarımdan öğrendiklerimi aktarmaya çalışıyorum.