Bana biraz balığın üstüne gidiyorlar gibi geldi tekneyle çekemediler makineyle kafada misina bitti balığın üstüne gittiler. Sustain istanbul boğazında 200 gram ile akıntılı sularda zorlanır çekemez diyemeyiz çeker ama zorlanır.
Bu makineler anca jig tarzı kamışı kaldırıp misinanın boşluğunu alırken sarar. Veya balık gelince yine kamışı kaldırıp boşluğu alırken. Boğazda kanala 185-200 gr kurşunu indirip balıkla beraber sarmak gerekince aşırı zorlanır ve kullanan kişiyi bezdirirler. Tecrübe ile sabittir Az değil; 5.7 devir !
Kişiye göre değişebilir bu durum; evet benim için de öyle; 5,7 devir beni çok zorluyor; ancak bu tip makinaları çok rahat kullanabilecek yapıda olup kullananlar ve memnun olanlar da var... Üstelik at-çek ile avlanmada yüksek sarım miktarından dolayı daha iyi randıman alınabilir... Bu arada Biomaster de isabetli bir seçim olmuş; güle güle kullanın...
http://translate.google.com.tr/tran...tion+8000+pg&hl=tr&biw=1563&bih=679&prmd=ivns http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=15423 Japon malı oldugu gozukuyor. Japonya'da uretilen urunler, genellikle kendi ic pazarları icin uretilmis urunlerdir. Yurtdısı pazarına pek surmezler. Cok ozel sartlarla buradan alınan urunlerdir gorduklerimiz.Yani kısacası, kendi vatandasları icin japonya uretimini, diger ulkeler icin Malezya uretimini satısa koyarlar. ( Malezya uretimi derken, kalitesiz urun anlamı cıkartılmamalı ) Bilgi edinmeni amacı ilekardesim. Hosca kal.
Teşekkürler Tevfik ağabey. Boğazda ağır at-çeklerde kullandığım Ultegra 10000'i artık emekliye ayırıp yerine sağlam bir ağır spin makinası düşünüyorum. Sanırım Aceration sw 8000 pg 4.7 devriyle ve sağlam PG dişlileriyle bu iş için uygun bir makina.
Emir kardesim, elinizde ki ultegra 10000 de kalitesine soz soyletmeyecek cinsten bir makina. gerci 735 gr.lık agırlıga sahip. dusundugunuz Aceration 565 gr. Arada ki 170 gr.lık fark uzun avlar icin onemli bir fark sayılır. Degerlendirme size ait tabii ki. Elinizde ki Ultegrayı emekli ederek, ve hatta cok cok erken yasta emekli ederek, ona haksızlık ediyorsunuz. Gel sen beni dinle. Onu emekli etme de, gorev degisikligi ver. Baska alanklarda calısmaya devam etsin garibim. Daha omrunun baharında gibi. Hersey gonlunce olsun. Tevfik.
emeklilik derken esas üretim amacı olan beklemeli avlarda kullanmayı düşünüyorum. Yoksa çok keyif veren ağırlığını inanın hissettirmeyen bir makinedir.
Makina Japon modeli; ancak Japon üretimi değil Malezya üretimi... Ben şahsen gerek at-çek ile avlanmada; gerekse çaparide bu makinadan çok memnunum, yemliye kullanmadığım için bilemiyorum fakat netice vereceğini düşünüyorum... Aslında makina Jig için tasarlanmış... Shimano ürünleri arasında bu makinayı bir sınıfa sokacaksak orta gamın başlarında falan yer alır sanıyorum... PG olmasının haricinde tuzlu su korumalıdır; ancak eğer aerowrap özelliğini arıyor iseniz bu makinada yer almıyor fakat sarımı çok düzgün...