Susurluk Gölet / İlk Av Raporum 08.07.2010

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında bahti88 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Selamun aleyküm balıksever dostlar. Ben Bahtiyar Tüfekçi, 1988 Balıkesir doğumluyum. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinde Kamu Yönetimi son sınıftayım. Balıkesir'in Susurluk ilçesinde ikamet etmekteyim. Genelde burada gibrin olarak adlandırılan sazanları avlamaya bayılırım. Tırıvırı ve ağ atanlardan bize fırsat kalırsa oltayla nasipte ne varsa limitlere uygun olarak çekmeye çalışıyoruz. Geçen günlerde bir tane kiloluk yakalayabilmiştik kardeşimle fakat dün gittiğimizde biri 1510 gr, diğeri 1280 gr olmak üzere 2 sazan ve diğer 6 İsrail sazanı vs yakalamanın mutluluğuyla toplam 4 kilo balıkla eve döndük. :D Sabah 6'da gidip sazanları 8-11 arası yakaladık. Tutulan diğer sazan gözümüze biraz limitin altında geldiği için salındı. Yem olarak mısır kullandık. 3 iğneli dip oltası kullandık. Sazanlar için kamış kullanmadık, sağlam kazıklara kasnak bağladık. O zillerin sesi kulağımdan gitmiyor bıraksak bizi bile götürecekler o kadar hareketliler ki :)

Bunlar da fotoğraflar:

Ben :)

Kardeşim Yasin :)

O KAPKARA MADDE SİGARA KUTUSU ARKADAŞLAR, ÖNERİ ÜZERİNE BÖYLE BİR ÇÖZÜM YOLUNA GİTTİM, BİR DAHA BAŞKA ÖLÇÜTLER KOYARIZ İNŞALLAH :)

Son düzenleme: 9 Temmuz 2010
  2. çorumlu uğur

çorumlu uğur ugur

tebrikler güzel balıklar almışsınız afiyet olsun

3. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Güzel balıkar :) boyuna uzamışlar güzelce:) tebrikler

4. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    güzel av olmuş, tebrik ederim... daha iyi avlar dilerim. serhat beyin dediği gibi, boyuna uzamış balıklar :)

5. kakal1933

kakal1933 Kadir Kalkanlı

En İyi Avı:
    Sazan 3 kg
    Avlarınıza imrenerek baktım... Tebrik ediyorum sizleri... Geçen cumartesi biz de gittik memleketimizde ama bir tek zil çalmadı... Aynı yem ile son gittiğimde 3 kg lik sazan yakalamıştım... :eek:(

6. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    Avlandığımız gölette çıkan sazanlar genelde böyle uzun boylu, sulak yerde büyümüşler :D

7. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    avınız daim olsun arkadaşlar fakat boyu bellı olması için bıdahakı sefer sigara kullanmamanızı tavsiye ederim olumsuz yorum almamanız için rastgele

8. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    Sigara benim değil, kardeşimin. Genelde burada raporlarda sigara paketi gördüm, boy olarak ölçümlerde herkesin boy kıyasını o yönde yaptığını düşündüğümden dolayı sigara paketi koyduk. Yeşilaycıyım ben :)

Sigara paketi karartıldı :) Öneriniz için çok teşekkürler

Son düzenleme: 9 Temmuz 2010
  9. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Tebrıkler ellerınıze saglık guzel balıklar;)

10. LapinCash

LapinCash

O zilin sesi Beethoven'ın 9. Senfonisi gibi gelir insana :D

11. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    Emre kardeşim Beethoven'ın 9. Senfonisi halt etmiş o zilin sesinin yanında. :D

12. LapinCash

LapinCash

Aynen öyle abi.Bende gidiyorum 2-3 gündür 2 gün önce 3 tane yakaladım 2 tanesi el kadar yani yarım kilo civarı ya 100 gram aşağı ya 100 gr yukarı o civarlarda birisi aynalı iki tanesi pullu pullunun birisi bayağı küçüktü 200 gram kadar.Hepsini bıraktım ailemden bi protest tavır yedim :) Niye bırakmışmışım. :mad:
    Bugünde armanla gittik gene fossssssssssss :D

13. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    İnşallah daha büyüklerini yakalarsın. Sen ailenin protest tavırlarını takma kafana, doğru olanı yapmışsın helal olsun :D Emin ol bıraktığın balıkların kat kat büyüklerini yakalarsın bu şekilde ;)

14. çılgınbalıkçı

çılgınbalıkçı ŞABAN

Givrin dediğiniz bizim buraların bıyıklı sazanı olsa gerek,çok sert vuruşları olan balıktır.tutması zevk verir.kızgın yağda pişerse lezzetli olur.
    güzel bir av günü geçirmişsiniz ,ekibe tebrikler,devamı gelsin dileklerimle:)

15. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    İyi dileklerin için çok teşekkürler Şaban abi. Ben pullu sazan adıyla biliyorum, yanlışım varsa daha bilgili arkadaşlar düzeltirler. Yanımızda olta atan birkaç kişi de çok diretti sazan değil bunlar gibrin diyerek. Ben sazan dedikçe onlar gibrin dediler. Ordaki amca, "Ben 30 yıllık balıkçıyım benden daha mı iyi bilecek deyip" ti'ye alınca diretmenin anlamsız olacağını düşünerek sustum. :D Sonuç olarak ben sazana burada yerel olarak gibrin denildiğini düşünüyorum, gibrinin sazan olduğunu anlatamadım gitti :)

16. çılgınbalıkçı

çılgınbalıkçı ŞABAN

Bu balık derenin öz balığıdır ,üremesi çoktur.sarı sazan ve kara sazan diye geçer yöresel olarak,sarısıda küçük kılçık çoktur,enlemesine çizilip kızgın yağda çalı ateşinde pişirilirse çok lezzetli olur.
    gibrin diye bizde akça balık vardır,kefal cinsi ona derler.kasna denen yerlerde var.
    sabah dükkandaki PC de fotoları var bizim bıyıklı sazanın mahsuru yoksa atarım konu içine.
    :)

17. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    Yok abim ne mahzuru olsun, at ki bilgimiz artsın :)

Son düzenleme: 10 Temmuz 2010
  18. çılgınbalıkçı

çılgınbalıkçı ŞABAN

bunlarda bizim barajın yerli balıkları,bıyıklı sazanları
    pulları daha sık ,kılçıklı ve çok sert balıklardır.

19. sofi-5454

sofi-5454 Metin

Favori Kamış:
    REMİXON VE KARBON ÇELİK SOPA
    Favori Makine:
    DAİWA,REMİXON
    En İyi Avı:
    TURNA 3KG.
    nasibiniz bolmuş

:( Tebrikler kardeş iyi av yapmışsın bence ilerde herkes balık sevdasını anlayacak ,ve kötü işlerden elini çekip balıkçı olacak ,herkes o zil sesinin heyecanını anlayamaz pisikoloğa gitmeye gerek yok balık tutarken tedavi olunuyor selamlar inşallah bizde tutarız, avınız daim olsun:D

20. kazemx

kazemx Ferudun KAYA

Valla hemşerim avına bakltım baktım imrendim. Bende balığa gitmeyi çok severim. Senin dediğin gibi gibrinleride yakalamayı çok severim. Gibrinler kamışı sallarken israiller kuzu kuzu gelir. Tebrik ederim güzel av olmuş.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.