Suzuki 9.9 motor isi mi görür mü?

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında telvin tarafından paylaşıldı.

1. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    4 - 4.35 arası, boş ağırlığı 150-160 kiloyu geçmeyecek ama denize elverişli dengeli bir tekne..
    İsatek'in Aras modeline bir bak istersen, ben de o markayı kullanıyorum, 10 yıldır hiç problem yaşamadım..

2. telvin

telvin serkan

berkan arkadas im, seni de bayagi yorduk kusura bakma, dedigini arastiricam,kilosu sanki pek tavsiye edilen agirlikta degil ama!!! tesekkür ediyorum,zaman zaman kafanizi sisirebilirim idare edersiniz umarim..

3. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Rica ederim.. Mursan 4.40 Classic modeli de işini görür.. ağırlığa fazla takılma bence.. dediğim gibi ben 3.50 metre 80 kg ağırlığında tekne kullanıyorum, makine olarak ta uzun şaft 2 zamanlı 5 HP Mercury.. bu tekne ile güzel havalarda 3 kişi bile balığa gidebiliyoruz, tek kişi her havada çıkıyorum, hatta patlayan havalarda bu tekneyi kullanmanın keyfi hiçbişeyde yok :D ama tabi bu benim çılgınlığımdan kaynaklanıyor, kimseye kaçık havalarda denize açılmayı tavsiye etmem.. ADB alamam diyorsan ya nispeten hafif bir tekne ile 9.9 motor alacaksın ya da Safterin 200 kiloluk teknelerine 9.9 takıp kullanacaksın.. götürür mü, götürür.. ama 3 kişi bayılır, 2 kişiye kadar keyifle sürersin..

Bak bu resimdeki benim ufaklık, şişme bottan pek farkı yok.. içindeki de bendeniz :)

4. telvin

telvin serkan

isatek in Aras modeline göz gezdirdim,hosuma gitti ama sanki yan taraflari biraz fazla deniz seviyesine yakin gibi görünüyor,sikinti yaratir mi dersin,hafif dalgali havalarda...?

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Safter ve İsatek arasında daha önce yine bu forumda şöyle bir karşılaştırma yapılmış.. yorumları okuyup sen de bir değerlendir istersen, en azından fikir verir;
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=46166

Safterin borda yüksekliği isateke göre daha iyidir doğru, ancak tekne dalgada suyu yandan ziyade önden (daha çok omuzdan) alır, yani önü yeterince yüksekse sorun olmaz.. hafif dalgada Aras sıkıntı yaratmaz.. bu tür havalarda teknedeki yerleşim ve kullanma şekli de büyük önem taşır.. mesela hava kötü deniz dalgalı ise hızdan feragat ederek yolcuların orta ve arkaya otrmasını sağlarsan teknenin burnu seyir sırasında kalkacak ve böylece düşük hızda ama nispeten daha güvenli ve yumuşak bir seyir sağlanacaktır.. bir de dalgaya tam kafadan girmek yerine sağ ya da sol omuzdan alırsan daha yumuşak ve dengeli seyretmiş olursun.. çok dalgalı havalarda da gidiş yönüne göre dalgayı (biz viya deriz) arkadan alıyorsan yine güvenlik açısından tam yolda seyretmemeni öneririm.. zira dalga teknenin altından geçerken tekneyi tuttuğu için tekne yavaşlayacak, dalga tekneyi geçerken ise o ivme ile tekne birden hız alacak ve teknenin burnunun alttan geçip giden dalgaya girip omuzlardan içeri su alma riski doğacaktır.. böyle bir durumda hızlı gidiyorsan derhal gaz kesmelisin.. tüm bunları tecrübe edeceksin zaten ama ben yine de uyarmış olayım..

6. telvin

telvin serkan

resmi az önce farkettim.. güzel foto.. teknende sanirim iki kisi icin ideal gibi görünüyor...

7. telvin

telvin serkan

cok sagol yaa süpersin... hemen inceliyorum,daha ögrenecegimiz cook sey var...