Takılan takımlar, neden takılıyor? Nasıl önleriz?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında skoylu tarafından paylaşıldı.

1. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Güzelim konu havada kalmasın.

.

2. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    kurşuna hava dolu bir tüp monte etmişler onun için yavaş batıyor

3. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Birkaç yıl önce edindiğim ve kullandığım bir kurşundur. Takılmalarda dip dökme kayalık yerlerde (suni yalıyar gibi) hiç faydasını görmedim. Ayrıca ben atış için tasarlandığını zannetmiyordum. Zira fırdöndü olmadığından atışta çok fazla dönerek takımı mahfedebiliyor bu durumda da fırdöndü ile kullanılmasını tavsiye ederim. Bir arkadaşımız da zaten içine fosfor koyularak geceleri beklemeli avlardaki zilin görevini gördüğü bir fotoğraf paylaşmış. Ama illa da bu şekilde kullanılacak diye bir zaruriyet yok. Hatta Türk incefikirliği ile doğru bir yönteme imza atılmış. Ayrıca ağır modelleri ile surf atışlarda oldukça faydalı olabileceği kanaatindeyim.

Rastgele.

4. aydemirler

aydemirler xxxx

5. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bu kurşunun aynısı bende var.Fakat 40 gr.Takılmaları önlemesi dışında fark göremedim.

6. Gorgoroth

Gorgoroth Zafer

Aytekin bey, çok güzel ve açıklayıcı olmuş hazırladığınız resim.

Ben örneğin daha yakında Bebek sahilde 1,5 saat içinde 3 adet takım kaybettim. 100 gr.lık kurşun kullanıp biraz salıyorum kurşunu takımın dibe gitmesi için ancak ortalarda bir yerlerde takılıp kalıyor. 1-2 defa sağ-sol yürüyüp bir yandan çekerek kurtrmayı da başardım ancak bu yöntemin de şe yaramadığı 3 sefer oldu ne yazık ki.

Bir daha ki sefere takımın daha fazla dibe inmesini beklemeden biraz daha hızlı sarmayı deneyeceğim. Bu hızlı sarma durumu balıkları yakalama konusunda olumsuzluk yaratacak gibi geliyor bana çünkü yanımda balık tutanlarla aynı hızda çekiyor olmama rağmen onların takımları takılmadığı gibi, balık da tutuyorlar.

Birşeyleri eksik yapıyorum, heralde tecrübeyle aşılacak. :)

7. deePblue

deePblue na

kesinlikle..
    boğazda en önemli şey çapariyi ilk atıştan sonra dipte belli bir mesafede oynamak..Balık olsun olmasın belli bir yerden sonra mutlaka makarayı sarmak gerekiyor.Takılmaların çoğu kıyıya yakın yerde oluyor zaten. Birde sicili kötü olan yerler vardır burda ne yapsanız boşa.mutlaka takılır. köprüde veya kıyı şeridinde bunun örneği fazlasıyla mevcut.

8. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bir de circle(çember) iğne modelleri oltanın takılmamasında çok faydalılar. Sivri kısımlar içe baktığından kayaları yalayıp takılmadan geliyorlar.

9. Spartan

Spartan Melih

Bende bu tip kurşun var.Ancak enson Bandırmada denediğimde takılma yaptı.Hatta 3 kamışın ikisinde bu kurşunda birinde klasik kurşun vardı.Sonuçta normal kurşunun performansı daha iyi oldu.

10. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bu kurşunlar denediğim kadarıyla sadece kırmalık/çakıllık yerlerde takılma olayını ortadan kaldırıyor. Daha kayalık yerlerde vasatın üstüne çıkamıyor.

11. LapinCash

LapinCash

Zaten abi takılan takımların % 98 ' i kurşundan takılıyormuş.% 2 için güzel bir bilgi vermiş oldun.