TAKOZ ÇİPUrA BUDUR İŞTE

Konu, 'Videolar' kısmında obivan tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Aytekin
    Sanırım yakın gecmişte elli iğneye kadar bir serbesti vardır.Ancak parekete avı profesyonel bir avdır ve amatörlere yasaktır.
    Sevgiyle kal

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    evet Vedat amca yeni tebliğlerde bu konudaki boşluk tamamıyle dolduruldu ve amatöre kesinlikle yasaklandı :) :)
    ama konu olan tartışma 1998 yılı içindir o zaman serbestti:rolleyes:

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    açık söylemem gerekiyorsa beni misine ağlar ve tırıvırı kadar rahatsız etmiyor;) ;)

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    /

Cüneyt'ciğim Benden yana bir problem yok. Yanlış anlaşılma olmasın tartıştığım bir durumda yok. tatsızlık ta yok.

Bu olayda tatlı dilliğin ile Taktir ettiğim sadece Sensin.

Selamlar İyi geceler dilerim.

Not:herhangi bir kinaye yada başka bir durum yoktur.
    .

5. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Teşekkür ederim Tarkan bey,

Ben şahsıma kinaye ile yazılmış birşey olmadığını zaten anlıyorum, bu konuya yazan sizden ve Nuri bey'den zaten hiç böyle birşeyde beklemem.

Konuya açıklık getirmek için yada sorun varsada gerçekten durumun yönetime iletim şeklinin uygulanabilirliğini sağlamak ve bunu üyelerimizden beklemek adına bir kaç konuya değindim sadece.

Rastgele.

6. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar,

Bu av 98 yılında yapılmış. Yani paraketenin serbest olduğu bir dönemde. Düzenli aralıklarla sirküler, şimdiki adı ile tebliğ değiştiriliyor. Bugün yasak olan yarın kaldırılıyor, serbest olan yasaklanıyor, ya da bir yıl yasaklanıp bir yıl sonra kaldırılıyor, sonra yine serbest bırakılıyor v.s.

Mesela bir örnek vereyim, galerideki fotoğrafları onaylarken, eklenmiş fotoğrafları tarih ve o tarihteki sirkü ya da tebliği baz alarak onaylıyorum. Önemli olan yapılan avın yasal olup olmadığıdır. Burada yasal olmayan bir av teşhir edilmemiş. Şayet sizin dediğiniz şekilde düşünecek olursak, her tebliğ çıktığında sitedeki konular üzerinde revizyon yapmamız gerekir, ki bu binlerce konu arasında çok da olanaklı değildir. Artı olarak mantıklı da değildir. Eskiden serbest olan av yöntem ya da limitleri ile yapılmış olan avları, bugün için "yasal değil" diye düşünürsek hata yapmış oluruz. Avın yapıldığı döneme göre, yayınlanan konu yasaldır çünkü. Burada yapılabilecek şey, yöntemin, avın yapıldığı dönemde yasak olmadığı ancak şu an yasaklanmış olduğunu belirterek diğer üyelerin de bunu okuduklarında yanlış kanıya kapılmamalarını ve bilgilenmelerini sağlamaktır.

Yönetimden rica edilebileceği gibi, sizler de bu konuda uygun üslupla bilgilendirme yapabilirsiniz. ;):)

Bu arada belirtmek isterim ki, parakete ile yapılan avları, yalnızca yasak olan şu dönemde değil, daha öncesinde de amatör balıkçılığa uygun bulmuyordum. Ama bu, bahse konu avın yasal olduğu gerçeğini değiştirmiyor arkadaşlar.

7. obivan

obivan

Favori Kamış:
    zoka
    En İyi Avı:
    5,5 çipura
    hay allah güzei bir kaç video paylaşayım yıllar sonra foruma döndük bir katkımız olsun dedik geldiğimiz noktaya bak :)
    1- videolar raul mario danato (bu arada düzelteyim kendisi ispanya cadiz den bir surfcasting ci ve çok popüler) nun videolarıdır.
    2- bu da sitesi http://pescadoradagigante.blogspot.com/
    3-blueboyfe adlı arkadaş benim kimlik bilgilerimde yazan en iyi avı:5.5 kg çipura açıklamasına atıfta bulunarak "Obivan arkadaşım bu 5,5 kıloluk cuprayı nerde tuttun acaba ? rakı masasındamı " gibi bir cümle kurmuş kendince bende o çipurayı kasıtla (kimlik bilgilerimdeki) "aziz dostum bahsi gecen çipurayı 1998 de ıldırı topuğunda zirve burnunun ingiliz adası na bakan kısmında paragatla tuttum.Yeterlimi?" diye cevaplamışımdır olay budur...Yani videolarla bu bahsin ilgisi yoktur.