Arkadaşlar, Foruma yeni katıldım. Keşke daha önceden bilgim olsaydı ve bu güzel muhabbetler içerisinde yer alsaydım. Her neyse K.Maraş-Elbistan bölgesinden katılıyorum. Elbistan yer altı su potansiyeli bakımından dünyada en zengin üçüncü bölge. Ceyhan Nehri direkt olarak şehrin içinden doğuyor. İlçeye yaklaşık 30 km mesafede bulunan Nurhak Dağı'nın ve uzantılarının her yanından bir dere ya da nehir doğuyor ve hepside alabalık yönünden zengin kaynaklar. Benim öncelikle sormak istediğim dağ ve dere alabalığı konusundaki bilgiler. Yorumları okudum. Bazı arkadaşlar ikisininde aynı olduğunu söylemiş. Pek yakında bu bölgede çıkan alabalık türlerinin resimlerini foruma koyacağım. Çünkü bu bölgede bir tür alabalık var ki dere alabalığı resimlerine uymayan arka sırt yüzgecinde de 3-5 adet koyu kırmızı benek bulunan ve diğer derelerden çıkan alabalıklara göre etinin renginde ve lezzetinde bariz farklılık gösteren bir balık. Babamın söylediğine göre (ben görmedim) bir de munzur' da varmış bu balık.