Tarabya Fishing Team

Konu, 'Topluluk sayfaları' kısmında cyhnckr tarafından paylaşıldı.

1. makca

makca Mehmet AKÇA

En İyi Avı:
    ALABALIK 50cm(HAVUZDA)
    Onnik usta satılık fluocarbon misine var.Tam palamutluk:D
    yanında makina hediye ediyorum.

2. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    dün oltayı alıp götürmesinden belliydi birşeylerin olucağı

3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    yarın Tarabya'dayız, durumu yazarım. reeling

4. makca

makca Mehmet AKÇA

En İyi Avı:
    ALABALIK 50cm(HAVUZDA)
    Sabahmı akşammı?

5. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    hepsini aldım

6. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    SENKOP (SIĞ SU BAYILMASI) ==- ÇOK ÖNEMLİ ==-
    Sevgili arkadaşlar ; aramızdan ayrılan bir çok arkadaşımızı malesef bu SENKOP belası yüzünden kaybettik.Bu sebeble bu ölümcül bayılmanın önüne geçebilmek ve aramızdan nice genç arkadaşlarımızın ayrılmasını önlemek sadece dalış konusunda bilinçlenmekle olur.

Bu konular çok konuşuldu ,yazıldı.İlgili bölümlerde ayrıntılı bilgiler verildi.Ama sanıyorum bu bölümün en başında Senkop u ne olduğunu anlatarak sabitlememiz uygun olacak..Bu başlık hep gözümüzün önünde olsunki olayın ciddiyetine ve vehametini sürekli hatırlayalım...

SENKOP diğer adıyla Sığ Su Bayılması

Tanımı ; Beyin kan akımının ve oksijenlenmesinin geçici olarak azalmasına bağlı olarak bir kaç dakikayı aşmayan geçici bilinç kaybıdır..

Peki bu dalış esnasında nasıl olur;

Senkop genelde 15 metre ve altında dalışlarda meydana gelir.Vücuda verilen bol miktarda oksijen yani hiperventilasyon (dalış öncesi çok sık ve derin nefes almak) sayesinde düşürülen karbondioksit seviyesi,suyun altında nefes alma ihtiyacınızı bastırır.Normalde vücudun oksijen durumu kritik seviyeye gelmiş olmasına rağmen bunu hissetmeyiz.Su üstüne çıkmaya başladığımızda beynimizin bize hissettirdiği durum tam tersine döner.Zaten oksijensizlikten kritik seviyeyi geçmiş olduğumuzu düşünürsek,beynin ani bu oksijensizliğe karşı verdiği ilk tepki bir kaç dakika sürecek olan bilinç kaybıdır.Yani bayılma...Suyun içinde oluşan bu durum malesef nefes alamama problemi yüzünden boğulmayla sonuçlanır.

...SONUCU ÖLÜMDÜR...

7. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    Bugün Tarabya'da balık durumu;

8. PEHLİVAN

PEHLİVAN mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO, BROWNİNG, LİNAAFFE, DAİWA, CARMORAN
    Favori Makine:
    Daiwa emblem pro 5000,RYOBİ,spro
    En İyi Avı:
    KIRLANGIÇ 3,5 kg
    Ceyhun ne ara yakalandı bunlar:D Ben sabah aşiyandaydım,Tam balık almaya başladım,Rapalayla bikaç densiz istavritçi gelip minnacık yerden atmaya başlamazmı takımlar birbirini buldu tabiı,Birde bir eski kulağı kesiklerden bir dayı geldi dedi selamun aleykum,yıllar sonra kıyı balıkçılığına başlayalım dedik Diyerek açtı takımları eski model kamış ve makina veeeeee 3 adet koca boya kovası :) :) la dedim dayı eski yıllardan kalma balık var zannediyo 3 kovayıda dolduracak herhal :) dedim uyma sen topladım takımları:mad: ordan belki sizleri de görürüm diyerek Tarabyaya geçtim:) Ama tanıdığım kimse yoktu,Birde üstüne adamlar istavrt çaparisiyle minnacık (benim oğlanın pipisi ondan büyük)istavrittende k üçük çinekop yavrularını katletmiyorlarmı,dedim adama ne yapıyosun sen ya minnacık neresini yicen adam demezmi balık az çok olsa tutmamda :mad: :mad: :mad: Hemen arkadaşı onu savundu bunlar neki sen gırgırların tuttklarını görsen sen bir kaç balık için konuşuyosun adamlar bir çevirmeye binlercesini yakalıyolar:mad: :mad: dedim sen kendini gırgırlamı kıyaslıyosun baktım işin sonu kavgaya gidecek bastım kalayı çıktım ordanda,son günlerde balık yasaklarıyla alakalı güzel şeyler yazıldı,şimdi herkes uğraşıp gerekli mercilere yazıp küçük balık tutulduğunda kim ilgilenecekse zabıtamı polismi bir telle anında getirtip cezyı kestirmeye çalışmamız lazım,herkes çaba gösterrse oda olur ha gayret arkadaşlar :thumb:

9. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Avrupa yakasında her yerden orta büyüklükte istavrit çıkıyor, dün Anadolu yakasına baktık, çok seyrek. Bugün bakıcaz yine ;) :rolleyes:

10. ozkan79

ozkan79 özkan

Kovalar Dyo'mu boyasanmi ?

11. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Bu sabah İşyerinden 2 saat izin alarak balığa gittim. Son günlerde gelen sarıkanat haberlerinin tam tersi her yerde çinekop hatta yaprak çıkıyor.Bugün bir tane sarıkanat görmedim desem yalan olmaz. Geçen sene 27-28 cm. civarı çıkıyordu bugün en büyüğü hep 17-18 cm civarıydı. İstavrit boyları güzeldi.

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    O sarıkanat denilenler hep çinekoptu maalesef, 20-21 cm'den büyük dişli yok Boğaz'da. Varsa da çok ender çıkıyor büyükler, %99'u çinekop.

13. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Dün gece Emre ve Tayfun abi ile birlikte Akıntıburnu'nda sabahladık. Öğlen Tarabya'dan istavritleri yakaladık. Gece yemliye oturduk Arnavutköy'de. Sabah 5'te avı sonlandırdık. Toplamda 20 adet çinekop (sarıkanat diyemiyorum o boylara kusura bakmayın) 20cm civarında hepsi. Sarıkanat lüfer kayıp!

14. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bugün Tarabya'da rapala attık, 16-18 cm hepsi iade, 2 tane 20cm balık aldım onlarda Can ile Aret'in kovaya :) Hiç tadı yok avın. Avrupa yakası genelinde böyle durum.

15. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Balık malesef kıyıdan yüz güldürmüyor bu sene ama cumartesi sabah suyunda lüferi aldık kıyıya yinede:D :D :D Bu arada tarabyada balıksız ama güzel bir gün geçirdik...

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Can tekneden hiç tutamadın ya, bir de kıyıdan tutuyorsun lüferleri :)

Bu sene kıyı balıkçılığı açısından gerçekten kabus gibi. 20-21 cm'in üzerinde çinekop yok. Yalnız çok seyrek de olsa denizde tam boy lüfer geziyor. Dün sabah bir tane Can rapalayla aldı. Bu akşam sahilde yemli yapanları seyrederken bir kişinin iri bir lüfer aldığını gördüm. Gündüz de çaparilere gelen bazı çinekoplar yarım geldi.

17. bilgint

bilgint bilgin

oncelikle merhaba arkadaslar. hepinize rastgele. ben araniza yeni katildim. balik avinda gayet acemi sayilirim. engin bilgilerinizden bol bol faylanamak dilegiyel

18. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Biraz köstek bağladım, istavrit bol bu aralar hihi reeling

19. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    köstekler konuşuyor, istavritlerin çekeceği var Tarabya'da :)

20. catosan09

catosan09 Çağatay

Favori Kamış:
    Okuma Salina Telesurf, Okuma VSystem 270 10-40gr
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra XTC 14000, Penn Sargus 5000
    Elinize sağlık, güzel olmuşlar. Ben de dün akşam hazır aldığım köstekleri bedene bağlayayım dedim. İlk defa yapıyordum. Ne meşekkatli işmiş, ya da acami olduğum için bana öyle geldi:) 1,5 saatte 10 köstek anca bağladım, gözlerim kızardı... Ben köstekleri her iki tarafa da üçer kez dolayıp sonra da her iki tarafa da birer kez dolayıp sıkıştırıyorum. Bu işi köstekler bedende kaymadan, en kolay yapmanın yolu nedir?
    Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.