kardeşim merhaba. palamutların boyları daha küçük. rapala ile de sonuç alabilirsin ancak balık seyrek ve küçük olduğundan çapari daha mantıklı. rastgele.
Tarabya'da bugün deniz havası aldık. 4 gündür birşey çıkmıyormuş. Poyraz durunca yapar diye bekliyor herkes.
arkadaşlar salı ve çarşamba günü rüzgar yön değiştiriyo. daha sonra tekrar poyraz başlicak. işten fırsat bulsam denicem salı veya çarşamba ama yok işte. bu iki güne dikkat dehşet palamut yapabilir. geçen sene de böyle olmuştu aynen. uzun süre poyraz olmuştu sonra arada 2 gün rüzgar yön değiştirdi. acayip balık yaptı o iki gün sonra tekrar poyraza döndü balık kesti. şu anda o durum söz konusu. saldırın salı ve çarşamba günü benden söylemesi
Biraz palamut yapmış. Cumartesi gecesi de, bir kişi akşam suyunda hasbel kader bir sarıkanat almış, vilayet evinin önünde. Bunun dışında, çok rüzgar, çok akıntı vs. vardı sadece. Pek oyalanmadık, döndük saat bir gibi.
tarabyaya gitmedim kalender ordu evi ile kaşıbeyazın arasındaki yerdim cumartesi günü sabah 8 den oglen 12 ye kadar 10 tane tırsi 10 tane patlakgöz aldım
ben de pazar gününün sabahında ordaydım. hiçbirşey yoktu. 2-3 hafta önceki palamutlardan artık eser yok. av yasağı kalktığından beri hiç çıkmıyor balık. vilayetler evi nin sol tarafında kalan bölüme bir tekne girdi ağ attı. o çıktı diğeri geldi aynı yerde ağ attı. öğleden sonraya kadar sürüp gitti bu. demek ki balığı orda kıstırıp kuruttular. resmen sıraya girmişti tekneler ağ atmak için. ve ağını her toplayan tekne top gibi dolu topladı balıkların parıltısını kıyıdan gördük. kıyıdan avlanmaları yasakken çok rahat avlanabiliyorlar. ve karşılarında koskoca sahil güvenlik karakolu ve en az 4-5 tane sahil güvenlik teknesi varken. yazık gerçekten çok yazık.
Sevgili Ceyhun Adrasan maceranız nasıldı Akya lardan bir selam getirdinmi bizlere ben küçük bir tüyo aldım hatrı sayırılır bir Akya selamlamış sizleri
sanırım dün alındı yani 08/09 da bizde oralardaydık balık fazla yoktu kime denk gelirse artık kısmetine belli olmuyor birde kireç burnu tarafları malum gırgırlar tarafından istila edilmiş durumda oradan balık kaçacakta amatör balıkçılara gelecek daha zor bir ihtimal gibi duruyor kalender sabahtan yağmur yağana kadar güzel istavrit yapmış , bizde kalender tarabya arası mekik dokuduk ama nafile kısmette palamut yokmuş mrsparkle