Ben bir başka noktaya değinmek istiyorum. ..Tekne ile yapılan avcılığı kimse kusura bakmasın ama amatör balıkçılıktan saymıyorum ,asıl maharet kıyı balıkçılığı,o yüzsen tekne ile yapılmış av raporlarını ben okumuyorum. Balık bulucuyla git istediğin derinliğe sarkıt oltanı ne taktırma tehlikesi var ne oltayı uzağa atamama derdi var, sarkıt oltayı al balığı ha,şunu da söyliyeyim benim de bir zamanlar teknem vardı şimdi kıyıdan avlanıyorum aradaki farkı görüyorum
Nasıl olacak peki, insanlar teknelerini bıraksın kıyıdanmı çalışmaya başlasın bunumu salık veriyorsun, balık bulucu dediğin cihazı okumasını kaç kişi biliyor, ne balığıdır nedir ne değildir diye. şimdi biz tüm takım taklavatı bırakıp kıyıcılağamı dönelim. sen arabanla av yapmaya gittin. aracın yolda giderken arıza yaptı çektin kenara durdun indin baktın. tamam dedin teknede böyle bir lüksün varmıı yok. çalıştıracaksın ne olursa olsun demir tutmaz etmez elma ve armut mukayesisi oluyor biraz, tarzları stilleri tamamen ayrı iki avcılık metodundan bahsediyoruz biz...
Oltayı takma derdi olmadığına emin misin ? Balıkçılığın her türü zor iştir. Kıyı balıkçılığı ile tekne balıkçılığı arasında elbette büyük fark var. Tekne ile bir günde yakaladığın lüferi kıyıdan ömür boyu yakalayamazsın.
Ben tekneyi bırak ,kıyıdan avlan demiyorum ,asıl maharet ve profesyonellik kıyıdan tutabilmek diyorum...ben bu işin içinde 40 senedir varım ve i15 yaşında teneke tekneyle balık tutmaya başladık zamanla ahşap,fibere kadar geldik ama gözlemlerim bu yönde fly balıkçılık da bu işin zirvesi ona bakarsan ben çok güzel fanyalı barbun tekir ağıda kullanıyorum atıyorum akşamdan çekiyorum sabah o da balık yakalama yöntemi
Bravo aret bende onu söylüyorum tekneyle yakaladığın balık ile kıyıdan yakaladığın arasında çok fark var kıyıdan daha az balık yakalayabiliyorsun artı çoğu yerde kıyı balıkçılığı insanlara yasak tekne bağlama yeri,yüzme alanları,özel mülkiyete parsellenmiş yasak kıyılar vs
Eee o zaman tüm bu dezavantajlarına rağmen neden kıyı avına yönelelim? Daha zor diye kıyı avını tekne avından üstün görmek doğru değil. Ustalık karşılaştırması da yapmak yanlış bence. Kıyıdan ustalık 2 balık yakalamaktır, tekneden ustalık 20 balık yakalamaktır. Sonuçta imkanı olan herkes tekne avını tercih eder.
hedef çok balık yakalamak ise o zaman bu sitede gır gır ve trol tekneleride yer alır ve bize bir gecede ne kadar balığı kaldırdığını anlatır resimler, biz de klasik tebrikllerimizi sunar aferin sana,bravo diye yazarız Neyse bunlar bir kenera kıyı balıkçılığının en sevdiğim yönü işin içine sosyal ilişki yi içermesi..Ben tarabya da avlanırken pek çok insanla tanışma imkanı bulup sohpet ediyoruz Ceyhun da bunların başında geliyor
Kusura bakmayın ,görüşünüze saygım var ama size katılmıyorum.Eskiden bende kıyıdan çıkıyordum ,uzun bir zamandır tekneden avlanıyorum.(Ara sıra yine kıyıdan olta sallıyorum bu arada)herkez zannediyor ki tekneden ha deyince istediğin balığı buluyorsun.Bizde özellikle taşlık bölgeler de ne takımlar bıraktık,hala bırakıyoruz. Mesela bende balık bulucu yok ama almaya çalışıyorum.Balık bulucuda öyle hemen balık gösterip sal aşağıya balık gelsin diye düşünülüyor ama işin iç yüzü öyle değil.Mesele onu iyi yorumlamak.Balığı yine becerikli eller yakalar. Tekneden olsun,karadan olsun maharet balığı kandırabilmek.Şuna katılırım tekneden avlanmak karadan avlanmaya göre daha avantajlıdır.Çünkü avlanma alanın geniştir.Karadan ise öyle değil.Ben kendi adıma konuşayım yeri geliyor boğazda ve köprüde avlananların tuttuğu balıkları tekneden tutamıyoruz Tekne avcılığı da zor iştir..
Bir ara Sarayburnu'nda kıyıdan kofanayı boğup, teknecileri kudurttuğumu hatırlarım da :laughing: :laughing:
Benim "vicdani sirkülerime" gayet uygun valla... Kimse laf edemez benim vicdani sirkülerime, budur... Anlayan anlamıştır umarım.
Dinamit, tüp ve jeneratör marifetiyle, vicdani sirkülere uygun şekilde halledeceğim ben o işi, hiç merak etmeyin siz :thumb:
Ne temiz kalp var bende Suat Beyin yorumunu okuduğumda aklımdan ilk dinamit geçmişti Üzümlü kek yedim ondanmı acaba
Beynin sağlam olması için çok balık yemen lazım. Çok balık yemek için çok balık tutman lazım. Ne yapalım yani, balık 13 cm lüfer eniği, 7 cm istavrit yavrusu diye tutmayıp, balıktan mahrum mu olalım; mankafa mı olmamızı istiyorlar nedir zaten, anlamadım gitti şahsen....
:thumb: Tekne ile tabiki daha kolay ama kıyıda avlanmak da keyifli. Teknede olta takılırsa 400gr kurşun gider kıyıda 175gr mrsparkle :laughing: İki av tarzıda zor. Nedeni Türkiye'de genel anlamda balık az.