Alanları duyuyoruz zaman zaman ama işte denk gelecek. Dünde bi zıpkıncı çıktı yanımdan 1 bucuk kiloluk bi kofana, 300-400er gramlık 15 tane filan sargoz bikaçda ispendek vardı. Kofanada gözüm kaldı ama. Bu sabah karaduvardaydım kimse bişey alamadı öğleden sonra tömüğe gittim oltamı bile atamadan geldim deniz kuduruyordu.
Bende Kızkalesindeyim (erdemli ile silifke arasi bi yer) aksam uzeri gunes batmadan dip oltasi atiyoruz (tavuk gogsu) ama tık demedi henüz . saat kacta hangi oltayla avlanmaliyim yardimci olun arkadaslar agbiler
Kızkalesindeyim(erdemli silifke arası). Akşam üzeri güneş batmadan dip oltası atıyorum(tavuk göğsü) ama izmaritten başka tutamadım henüz. Babam at çek yapıyo arada ondada bişey yok. Sanırım saat seçimimiz yanlış. Saat kaç gibi hangi oltayla avlanmam gerek. Ufak tefek bişey gelse geri suya atsam egomu tatmin edicem ama o bile yok
Onur , bahsettiğin saatler sorunlu değil.Avlakda ki balık populasyonu önemli.Avlak değiştirmeyi dene derim.Yemi değiştirmeyi dene(kurt takabilirsin) klasik dip oltası sonuçta uygundur.At-çek ile sakin meralarda iş yapabilir gerçi bu aralar pek bir şey yok ya şansına artık..sağlıcakla kal..
Son 15 gün Allah nasip ederse. Arpaçbahşiş ve çevresi hakkında yazmaya değecek bi'şeyler yapabiliriz inşallah.
15 gündür Ankara'da idim. Bugün biraz takılayım dedim 3lü zarganaya kiloluk bi levrek bindirdim. Ama yüksekte olduğumdan balığıda kamışla kaldırmak istemediğimden yan tarafa doğru çekmeye çalıştım balığı ama maalesef kurtuldu. Hemen önümde 50 cmlik bi baraküda yemliklere saldırırken sudan dışarı fırladı birkaç kere. Sahteyi değiştireyim diyene kadar gitti... Sabah yine aynı yerdeyim. Bu arada diğer Mersinli arkadaşlardanda paylaşım bekliyoruz. Sağlıcakla kalın...
geçen şubat martta anamura kadar gidmiştim, okadar sahil boyunca ne olta atan gördüm nede balık. siz iyi balık tutuyorsunuz valla
Abi herkes iyi tutuyo bi sen tutmuyon. Bak ben balıkçılığa bu foruma üye olduğumda başladım atçekede geçen yıl bu sıralar başladım. Sadece tatillerde avlanıyorum ayrıca tatilleri toplasan 4-5 ay eder balıkçılığım. Ama uğraşınca ustalar kadar olmasada yinede alıyoruz birşeyler.
karaduvarda teknem var ama bir türlü ne yapsak balık tutamıyoruz nerde yanlış yapıyoruz bilemiyorum yardımcı olacak tavsiyede bulunacak arkadaşlar varmı acaba
Merhabalar, Haziran ayında arkadaşımla birlikte belirlemiş olduğumuz avlağımıza gittik.Sabah daha gün ağarırken avlağımıza vardık.Avlakta 7 kişi var ve onlarda bizim gibi levrek için at-çek yapmaya başlamışlar,bizde sevindik tabiki ,demek ki sahteler ile burada iş yapabiliriz.Daha oltaları hazırlarken o 7 kişiden biri inanılmaz bir levrek aldı,ben olta ile bu kadar büyük bir levreğin alındığını hayatımda ilk defa gördüm.Levreği çantasına attı ve tekrar salladı sahtesini suya,2. levrek olta da,daha sonra 3.,daha sonra 4. ve kenara çekildi dinlenmeye.Bu arada diğer 6 kişiden ses seda yok balık adına ..Biz daha oltaları yeni hazırladık ve başladık atıp çekmeye,bir tek takip,vuruş yok...Yarım saat dinlenmeden sonra geldi bizim her attığı boş gelmeyen levrek ustası.Durdum onu izledim.Attı suya sahtesini,daha bir tur çevirmeden denizin üstünden bir gürültü koptu,adamımızın kamışının ucu suda,kalamayı serbest bıraktı,yokladı bir ve tekrar serbest bıraktı kalamayı.2-3 dakika öylece kalakaldı,denizi izlemekte.Sonra başladı sarmaya makinayı,herkez onu izliyor.Gelen levreğin tarifi yok!!Bizim o gün ve oradaki diğer 6 kişinin saat 11 e geldiğindeki skoru kocaman bir sıfır,evet yalnış yazmadım kocaman bir sıfır.Peki levrek ustamızın skorunu çok merak ediyormusunuz?Orada bulunan levrek sürüsünden bir tane bile levrek suda kalmadı,eğer kaldıysa da o kalan levrek hastalıktan bu levrek ustamızın sahtesine atlayacak mecali kendinde bulamamıştır. Keyifli avlar geçirmeniz dileğiyle.
Merhaba. Keşke biraz açıklama yapsaydınız. Örneğin avlak ne tarafta, o her attığını yapıştıran adamın sahtesi neydi nasıl bişeydi? Direk avlak söylemenizi tavsiye etmem ama en azından merkezdemi, batıdamı doğudamı vs..
Sevgili hemşerilerim bizim oralarda durumlar nasıl ben şehir dışındayım uzun süredir. Merkezde ne var ne yok şuan?
Merhabalar, Biraz ayrıntı istemişsiniz! Yazdıklarımdan da anlaşılacağı gibi en büyük ayrıntı o kişinin bu işte usta olması.Biz arkadaşlar arasında çok düşündük,neydi en büyük farkımız,her türlü sahte ,her renkten sahte onda da var bizde de var...O usta balıkçımızın en büyük farklılığı stiliydi.Çok agresif bir şekilde at-çek yapıyordu,her çeşit sahteyi çok agresif bir şekilde kullanmaktaydı.Levrekleri onun sahtesine yönlendiren de bizce sahtelerinin çılgın gibi su altından su üstünden gelmesiydi.Bir çok sahte kullandı fakat en büyük fark yaratan sahtesi adana el yapımı olan şeffaf sahteleriydi.Sahtelerinin boyu 7 - 12 cm arasındaydı.Avlak bölgesi ise Adana-Mersin arası sahil şeridi. Saygılar,
Pekde ayrıntı istememişim aslında. Burası paylaşım platformu olduğuna göre o kadarı normal herhaldeidk Verdiğiniz bilgiler yeterli zaten benim için. Teşekkürler... Merkez ne durumda Mersinliler haber varmı?
karaduvar t iskele ve Galatasaray meydanında avlanıyoruz genelde dil ve mırmır çekiyoruz,bazen kayış balığı geliyor,T iskele de birisi kargı midyeyle 20cm boyutlarında ispendek aldı,kaya diplerinde de yavaş yavaş sargoz yapmaya başladı ama küçükler,önümüzdeki mayıs başı gibi güzel boyutlara ulaşacağını unuyoruz.
Selam Arkadaşlar..... 07.06.2014 cumartesi mersin kuğulu parktaydım saat 18.30 gibi porsiyonluk bir dil aldım 15 dk sonra rad lardan birisi (bende 4 rad var hepsini de açıyorum) çok hafif sallanmaya başladı sanırım küçük kırlangıç dedim yanımdaki arkadaşa çektim rad ı ucunda küçük izmarit i andıran bir balık arkadaş Levreğe canlı atayım dedi bana balıktan şüpelendim bu arada balık iğneden düştü hayır dememe kalmadan arkadaş eline aldı ve o an havada zıplamaya başladı o balık TRAKONYA idi parmağı kanadı arkadaşın balığı yakından inceledik sırtında 1 tane siyah iğnesi var sürekli arkadaşı gözetim altına aldım ateş halsizlik baş dönmesi gibi belirtiler olur ise acile götürecektim allahtan herhani bir rahatsızlık olmadı.. Arkadaşlar benim bu 3. TRAKONYA oldu yani dikkat edin her balığı elinizle almayın bir bez ile veya küçük bir havlu bulundurun çok tehlikeli bir balık.... Rast Gele.......