Öncelikle herkese selamlar... Burak,Enis kardeşim ve Hüseyin abimle bol maceralı ve trajikomik olaylarla dolu bir avda buluştuk yine :laughing: :laughing: İlk olarak akşam yemeğinden başlayalım...Avda bol enerji lazım tabi gece yola çıkmadan önce gerekli yemek ve depolama hazırlıklarını yaptık söylemesi ayıp.. hedef balık bu sefer sudak malum biz tatlı suyun yabancısıyız..Hüseyin abi bu konuda rehberliğimizi yapıyor...Saat sabaha karşı 3.30 gibi Adana'dan Tarsus'a vardık...Hüseyin abi uykusundan uyandı,bir önceki günde balık avına gittiği için uykusuz kalmış adam 2 gün üstüste gidiyor zor uyandırdık Bir önceki günden Hüseyin abinin aynı avlakta yaptığı başarılı sudak avı iştahımızı kabartıyor hooked neyse pılıpırtıyı toplayıp ilk önce yemlik için 1.5 saat kaybediyoruz,yeteri kadar gümüş topladıktan sonra avlağa doğru yol alıyoruz..yalnız söyle bir sorun var,mera kanyonun arasında ve yaklaşık 100 metre kayalıktan aşağıya inmek gerekiyor yerin güzelliği fotograflardan belli oluyor ama aklı olan oraya gitmez,şahsen ben bidaha düşünmüyorum bir ayak falan kaysa 100 metreden direk çakılırsın alimallah...işte bu balık hastalıgı neler yaptırıyor insana Sabaha karşı kayalıklardan aşağıya inerken cekilmiş bir görüntü... Aşağıya inip uygun olta atma yerine dogru yürüdügümüz keçiyolu... Avlağımızdan bir güzel görüntü daha Neyse bikaç resimden sonra devam edelim maceramıza...Kazasız belasız yaklaşık 15 dk.da aşağıya iniyoruz.. 6.00 6.30 arası ilk kez oltaları suyla buluşturuyoruz ve heyecanlı bekleyiş başlıyor...İlk zamanlar pek balık vuruşu alamıyoruz ama kuş sesleri ortamın güzelliği mest ediyor tek kelimeyle insan yaşlanmaz burda Neyse ilk balıklar oltayı tıkırdatmaya baslıyor ama sudak çok zeki hayvan ne dogru düzgün vurdugu belli oluyor nede oltayı kaptıktan sonra hareket ediyor...tetikte olmak gerekli her daim...:hungry: ilk olarak bu hınzır vuruyor oltaya,o kücücük agzıyla nasılda yutmuş kocaman igneyi..gücbela cıkarıyoruz hemen suya iade...kaçışarak uzaklaşıyor...abilerimi çağıracam diyor ama hiç birinden eser yok ve avın en bomba anı...Hüseyin abinin oltası kuvvetli bir vuruş alıyor...dur abi bi tadına bakiyim diyorum oltayı elime alıyorum...var yok arası hareketler yapıyor olta bi boşalıyor bi asılıyor..bismillah deyip tasmayı vurup cekiyorum...hey masallah bu yakışıklı geliyor...2 poz veriyor bize :laughing: :laughing: daha sonra suyun içindeki livarı yukarı cekiyorum kapağını açıyorum,hiç kıpırdamayan balık hopppp 2 3 hızlı kuyruk 1 2 kafa hareketi 2 kroşeee elimden kurtuluyor cumburlop suyaaa :thumb: :thumb: :thumb: şoka girdim bi anda...hiç böyle punduna gelmemiştim..Hüseyin abiyle daha sonraki konuşmamızda,Osman dönüp bana öyle bir bakış attın ki ömrüm boyunca unutmam diyor :laughing: :laughing: :laughing: Suya dönünce ne hava atmıştır kerata arkadaşlarına "Hıyarın birisi aklı sıra beni yakalayacak,tam kafese koyarken 2-3 salto yaptım..Şaştı kaldı keriz " demiştir diye düşünüyorum Buda yakışıklının kaçmadan önceki resimleri bir güzel gelişmede yaklaşık 10 yaşındaki köyden oltasını alıp gelen Furkan kardeşimizinde porsiyon üzerinde balık almasıydı...Kendisi büyüyünce usta bir balıkçı olacak çok belli...önce bizden kepçeyi aldı sonra dubarasını tuttu..Sonra bu yakışıklıyı avladı en güzel yanıda 100 metre uzaktan ooo yeee sesleri arasında "abi balık öyle değiil böyle tutulur...gördünüz mü nası cektim :laughing: :laughing: " diye benle dalga geçmesiydi sonra bizim gencaverler durur mu..."ufacık cocuk porsiyon balık ceker,bazılarıda tuttugunu kacırır.." diye takıldılar...Çok balık alamasakta keyifli ve huzur dolu bir avdı ve avımızı 8.30-9.00 gibi sonlandırdık ve bu güzel resimler kaldı...Bir başka maceramızda daha görüşmek dileğiyleee av zamanı: 6.00-9.00 kullanılan takım: 2'li köstek 1 numara matzuo iğne oltalar:hafif 2.70 kısa oltalar makine daiwa 2550x crossfire yem:gümüş balıgı http://www.youtube.com/watch?v=qS333lkGRfk&feature=youtu.be http://www.youtube.com/watch?v=C48U9cS6lz4&feature=youtu.be Buda Hüseyin abinin aynı avlakta baska zaman 3 arkadaşıyla yaptıgı basarılı bir av...
balıklar bir harika,çok severim sudak balığını çocukluğumdan sempatim var bu balığa manzara süper:thumb: harika kareler,tebrik ederim tüm ekibi, sayfanın başında ilk resim,o yediğiniz nedir adana adı geçince,aklıma şırdan geldi,şırdan dedikleri bu mu
Osman, mumbarı görünce sabah sabah nasıl canım çekti Roy görmesin bu arada. Çok keyifli bir gün olmuş. Manzara harika. Ellerinize sağlık
kadir hocam teşekkür ederim evet gerçekten çok güzel bir avlak..yediğimiz yemek sevgili İnan'ında dediği gibi mumbar...ama şırdanı bilmiyor olman şaşırttı beni acil Adana'ya gel ısmarlayalım...hayattan farklı bir tat almanı sağlayacaktır.. teşekkür ederim... teşekkür ederim saolun...Kerata bizi utandırdı valla Mumbar toprağım gel beraber olsun senin sudak avlarını örnek alıyoruz.. Gel İnancım sanada ısmarlayalım evet keyifli ve yorucu birgün oldu...Roy gelsin hem balığa götürelim hem mumbar şırdan kelle paça yedirelim :laughing: :laughing:
Yeni ikamet yerimden güzel bir rapor. Her hafta göreve giderken o ırmağın yanından geçiyorum ama bir türlü olta atmak nasip olmadı