taşucunda balık avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında hocca tarafından paylaşıldı.

1. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Yaklaşık 50 gündür taşucundayım.Sabahları ve akşamları hemen hemen her gün ava gittim.Sabaha kadar kum mahallesi ve taşucu motelden sekaya kadar olan alanları kayıkçılar tokmaklıyorlar ve ag atıyorlar.Sabahta ağları serip gidiyorlar.Ağların bir ucu mendireklere baglı. Su ürünleri izin vermiş.Eski iskelenin hemen yanın da ki küçük koyda dahi ağ serili.Sahipsiz bir yer ,sahilgüvenlikte şikayetlere ramen birşey yapmıyor.Bu koşullar da av yapmaya çalıştık.Sabahları ezan vakti eski iskelede baraküda gündoğduktan sonra tral avlıyor idik.Ben tutamadım bazı arkadaşlar aldı.Ama bazıları var ki nedemeli bilmem.Elinde rapala baraküdaya atıyor balık takip eder de almaz ise hemen yanın da zıpkın hazır, hiç vurduklarını da görmerdim.Ama bu tavır balıkların uzaklaşmasına yetti şimdi hiç bir şey yok.Onun için 20 gündür iskeleye gitmedim.Limanın için de yatların taşucu motel tarafına slikon yemli veya tüylü çapari ile at çek yapıyorum.Bir iki bazen üç levrek alıyorum 250gr 700gr arası.Buarada taşucu motelden sekaya kadar olan sahili her gün sabah tarıyorum.Çok çıplak yavrusu var .Yakalıyorum hemen salıyorum.Sekanın taşların da tel örgünün hemen yanın da bazen abartısız 10 kg levrekler görüyorum takip ediyorlar ama almıyor dalgalı çalkantılı olsa da almıyor.Sahte olduğunu anlıyor.Karettalar çobanların koyunu güttüğü gibi balıgı güdüyor.Karettalar yogun bir şekilde görünüyor ise bilin ki balık o bölgede.Bu arada canlı yem atın diye bilirsiniz, o an nerde bulacaksın.Onun için var mı bilemiyorum, pilli ufak akvaryum motoru araştıracagım.Yada yanımda hemstır taşımayı düşünüyorum.

Son düzenleme: 23 Temmuz 2007
  2. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Insaallah kismetiniz ve bahsettiginiz kondusyonlar daha iyiye gider. Mesajinizi biraz yilgin buldum. Bosuna moralinizi bozmayin. Geceleri tasliklarda isorpit veya sabaklari ekmekle ilerya (ufak kefal) tutabilirseniz o levreklerin ilacini bulursunuz.
    Keyifli bir tatil diliyorum.
    Rastgele

3. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Hocam haklısınız gerçekten,teknecilerin o bölgede neler yaptıklarını çok iyi biliyorum.Hatta eskiden (belki hala yapıyolar) taşucu motel ile seka arasındakı plajda akşam üstleri çevirme yapıp kıyıdan çekiyorlardı,denizin dibinde ne varsa kıyıya çıkartıyorlardı...Ama ptt önüne yani bahsettığınız eski iskele yanına kıyıya ağ sermeleri artık olayı abrttıklarının göstergesi olmuş...Akşamları iskele ucu eskiden de iyi baracuda yapardı,özellikle eski iskelenin ucundakı fener patlak değil yanıyorsa gece 12-2 gibi mutlaka balık yapardı.Ben genelde yeşil-kırmızı sahetler atıyordum...Umudunuzu kaybetmeyın...Sahil güvenliği arayın mutlaka yanlış olduğunu düşündğünüz konularda...Rastgele!!

4. oktopus

oktopus

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Levrek 4300 gram
    Sayin Hocca,

bu pilli ufak pompalardan, en azindan Almanya'daki balik malzemesi saticilarindan temin etmek mümkün. 10 litrelik bir kovadaki yemlik baliklari (ya da karidesleri) hayatta tutmaya yetecek kapasitede olanlari, yaklasik 6-7 Euro civarinda. Google'de "Köderfischpumpe" yazip ararsaniz, farkli modelleri bulabilirsiniz.

Saygilar

5. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Yılgın degilim sadece sahilgüvenligin duyarsızlıgına şaşırıyorum.Levrek yeni başladı melenur da görülüyor.Bu arada çıplak zamanı yaklaşıyor.Kıyıda yavru balık çogalınca etçil balık çeşidi bollaştı.Bundan sonrası iyiolur sanırım.Bir de ağlar ve tekneler kuralına göre avlansa gelecek yıllar çok keyifli olacak.Eski iskele akşamlarıda pek tat vemiyor.Eski jandarma karakolunun önüne de 7-8 tane sepet koymuşlar balık tedirgin.Sokar bol ben avlamıyorum.Şu an ankaraya geldim seçim için hafta sonuna dönecegim.

6. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Teşekkürler 4-5 litreli yemligi idare etsin yeter.

7. oz0735

oz0735 Özkan

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    28.2 kg sarıkuyruk(kuzu);4.7 kg levrek;1.5kg kofana;4.5 kg deniz turnası;2cm gümüş(alanya)
    hmm.belki bidahaki sefere canlı yem atarsın..hiç olmazsa yanında kovanın birinde bulunsun.zaten canlı yem olsunda ne olursa levrek alıyor.ben iskorpit ile tuttuğumu biliyorum..denemek lazım..bol şanslar..