tatlı su balıklarının tatlarına gore siralama yapabilirmiyiz. 1. 2. 3. diye su ana kadar yediklerimden 1. yayin 2. alabalik (alabalık ceşidinide yazalim)
Valla aklıma gelen.... 1- Alabalık ( Kesinlikle Kaz Dağı şifalı Alabalık ) 2- Yayın ( ama küçük, çok büyürse yağlanır ) 3-Turna
1-mangalda Lüfer 2-ızgara Palamut 3-bol yağda kızartılmış börek gibi Aynalı sazan Düzelme yapacaktım ama gülelim diye yapmadım zuhahahahahah namık abi ankara göllerinde çıkar lüfer palamut sen nirden bilecen yahuuuuu)
1-Yayın 2-Alabalık 3-Tatlı su levreği(Trakyada köstereç derler) 4-Sudak 5-Kara Yatak(Eğrez) 5-Aynalı Sazan 6-Pullu Sazan 7-Sıraya girmez ama Bulgar Sazanı(İsrail Sazanı)
namık abi alemsin valla dikkat etmedik tatlı su forumunda lüfer yazdık iii ozaman o genel olsun tatlı su içinde liste söyle olsun 1-Bol yağda kızarmış börek gibi aynalı sazan 2-Tereyağında alabalık 3-Bol yagda kızarmış gümüş balığı ( turnaya yem diye attığımızdan)
görülüyorki genelde sıralama şöyle, yayın, alabalık, turna, aynalı sazan ve levrek. Peki, boyut olarak hangi boyutlar daha lezzetlidir? mesela 1 kiloluk turnamı yoksa 5 kiloluk turnamı? gibi.
yayın.turna ve sazan yemediğim için mecburen alabalık diyecem.alabalıkların arasındanda kaynak alası halk dilinde kırmızı pulllu çok lezzetli oluyor. çok büyük olanları genelde anaçlık olduğu için pek lezzetli olmuyo. orta boy diyelim,250 300cm civarı iyi oluyo.
yayın 1-3 kg arası dahabüyükleri yağlı oluyor ,miryana ise 500 gr felan standart onun eti müthiş güzel , alabalık ise gökkuşağı alabalığı 1 kg kadar güzel
sırra tabi herkesin bildigi pişirme yontemi vs de etkiliyor sıralamayı. 1 ben sazanı ilk sıraya yazıyorum. 2 inci kefalini ikiye - sodalı su tatlıdan sayılırsa tabi 3 yayın ı 3 e 4 dayak yememek için kerhen alabalıgı 4 e yazıyorum . ama hiç ısınamadım o balıga ben. avına diil, tadı söylenilenin yarısı bence. diger kardeslerle ilgili tutup gurmelik yapacak yeterli tecrübem olmadığını bildirir tüm tatlı su balıklarına hasseten selam ederim.